Çünkü insan şerefli bir mahlûk olarak yaratılmıştır. İnsan hasiyetinin ve onurunun simgesi yüzüdür. Şerefli olan bu yüze vurulduğunda insanın onuru kırılmakta ve gururuna dokunmaktadır. Dolayısıyla buna sebebiyet verdiği için savaş haricinde yüze vurmak dinen yasaklanmıştır.
Bebeklerde kısmi ya da tam olmak üzere 2 farklı solunum yolu tıkanma problemi görülebilir. Bebekte kısmi solunum yolu tıkanması varsa bebek öksürür ve nefes alır. Bu belirtileri gösteren bebeğin sırtına vurulmaz.
Enseye tokat atmak ya da doğrudan omurilik soğanına zarar verecek bir müdahale uygulamak omurilik soğanında daralmaya neden olarak komaya sokabilir ya da beyin fonksiyonlarını kısıtlayabilir. Bunun yanında omurilik felci riskiyle karşı karşıya kalabilir.
Çünkü insan şerefli bir mahlûk olarak yaratılmıştır. İnsan hasiyetinin ve onurunun simgesi yüzüdür. Şerefli olan bu yüze vurulduğunda insanın onuru kırılmakta ve gururuna dokunmaktadır. Dolayısıyla buna sebebiyet verdiği için savaş haricinde yüze vurmak dinen yasaklanmıştır.
Çocuğa kesinlikle vurulmaması gerektiğini söyleyen Dr. Çelik, “Çocuğun yüzüne atılan tokat, beyin hücrelerinin ölümüne neden olur. Bu da seviyesini düşürür. Çocuğa ceza verilecekse poposuna vurulmalı” diye konuştu.
İlgili 22 soru bulundu
ÇUKUROVA Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emre Toğrul, yeni doğan bebeklerin nefes almasını sağlamak için baş aşağı tutularak popolarına tokat atılmasının kalça çıkığına neden olduğunu söyledi.
Bu, hijyenik değildir. Nefes ve ağız yolu ile kapılan enfeksiyonlarda rolü oldukça yüksektir. Çocuklar ayaklarından öpülmez. Zira ayakları öpülen çocuk, hissettiği 'anormal' değerlilik hissi ile kıskançlığa meyleder.
Öksüren birinin sırtına vurmak yanlıştır. Çünkü kişi öksürerek nefes borusuna kaçan şeyi çıkarmaya çalışıyordur ve vurmak bunu engeller. Ama öksürük kesilir ve kişi nefes alamazsa, morarırsa müdahale etmek gerekir. Bunun doğrusu ise iki kürek kemiğinin ortasına 'heimlich manevrası' dediğimiz uygulamanın yapılmasıdır.
Yabancı cisme bağlı gelişen tam tıkanma durumunda kişi;
Kişi, öksürme refleksi ile yabancı cismi dışarı atmaya çalışır. Öksüren hasta veya yaralının sırtına asla vurulmaz, yabancı cisim daha da aşağılara kayabilir ve durumu kötüleşebilir.
* Biraz zeytinyağını ısıtın, ve içine karabiber atarak pişirin, iyice yansın. Sonra ılınınca öksüren Çocuk veya yetişkin kişinin, sırtına ve göğsüne sürüp ovun. Üzerine, hafif emince sıcak bez örtün ve giyinmesini sağlayın.
Eğer altında yatan ciddi bir sağlık sorunu yoksa ciğerden gelen öksürüğü de basit yöntemlerle evde tedavi edebilirsiniz. Bol sıvı tüketmek, bitki çayları ve çorbalar, odanın nemlendirilmesi bu yöntemlerden bazılarıdır.
Dr Gülnihal Şarman öpmekle bebeklere verilecek zararları anlattı: "Ağız burun bölgesi virüs ve bakteriler için ilk vücuda giriş noktasıdır. Buradan alınan her türlü bakteri ve virüs öpülen bebeklere bulaşabilir. Ne yazık ki bebekler ise hastalanmaya çok hazırlar.
Bebekler neden kucakta olmak ister? Dokuz ay boyunca annesinin karnında olan bebek, gözünü açtığı yeni dünyaya alışmaya çalışır. Her bebek için tabii ki en güvenli yer annesinin kucağıdır. Anneyle fiziksel temas kuran bebek bu sayede kendini güvende hisseder.
Bir kimsenin hanımının ayaklarını öpmesi caizdir. Kadın eşi için süslenebilir. Ancak kendine nikah düşen erkeklere bu süslerini gösteremez.
Araştırmaların ispatladığı sonuçlar şunlardır: * Akıl sağlığına zarar verir, özgüveni düşük, kendini sevmeyen, değersiz, yetersiz, güçsüz, çaresiz hisseden kişiler olmalarına neden olur. * Kalıcı fiziksel zararlar verir ve hatta ölümle sonuçlanabilir. * Suça yönelik davranışı artırır.
Doğumdan Hemen Sonra Ağlamak
Bebekler dünyaya geldiğinde soğuk havaya ve yeni bir ortama maruz kalırlar. Bu yüzden çoğu zaman hemen ağlarlar. Bu ağlama bebeğin ciğerlerini genişletecek ve amniyotik sıvı ve mukusu dışarı atacaktır.
Çocuğun saldırgan bir davranış sergilediğinde normal karşılanmamalı, gülünmemelidir. Güzel bir dille ve sakince bu davranışın yanlış bir şey olduğunu belirtilmeli ve bir daha yapmamasını istenmelidir. Çocuğun saldırgan davranışlarla bir şey yaptırmak istediğinde istediği şey yapılmamalıdır.
Sabahları sizi ilk gördüğünde bebeğinizin yüzünde beliren sevecen gülümseme ve çıkardığı neşeli sesler ya da sizin sesinizi duyduğunda ellerini, kollarını sallamaya başlaması bebeğinizin size olan sevgi hislerini gösterme yoludur.
Bebek karnı acıktığı, canı acıdığı, gazı olduğu için ağlayabileceği gibi sebepsiz yere de ağlayabilir. Bebek ilgi isteyince, kucağa alınmayı bekleyince, anne-babasının sakinleştirici sesini duymak ve güven hissetmek isteyince de ağlayabilir. Beklenmedik yüksek sesler de bebeğin irkilmesine ve ağlamasına sebep olabilir.
Doğumdan hemen sonra bebeğiniz sadece siyah, beyaz ve gri tonlarında görür. Görmeyi kontrol eden retina ve beyindeki sinir hücreleri tam olarak gelişmemiştir. Ayrıca, yenidoğan bir bebeğin gözleri yakın nesneler üzerine baktığında odaklama yeteneğine sahip değildir.
11 Aylık Bebek Gelişimi
Oturduğu yerden ayağa kalkabilir ve geri oturabilir. Bebeğiniz söylenenleri net şekilde anlar. Dokunsal faaliyetlere karşı ilgisi en üst seviyede olur.
Bebekler doğumdan önce nasıl ki dışarıdan gelen sesleri duyabiliyor, hatta anne babalarının sesini ayırt edebiliyorsa, doğumdan sonra da bizleri duyabiliyor ve hatta anlayabiliyorlar. Yapılan çalışmalar doğumdan birkaç saat sonra bebeğin konuşulanları anlamaya başladığını göstermektedir.
Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan anne ve bebek, 110 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Geceleri ortaya çıkan, kuru ve balgamsız öksürük genellikle viral üst solunum yolu enfeksiyonuna ya da alerjiye bağlıdır. Geniz akıntısı, sinüzit ve gastroösefageal reflüye bağlı öksürükler çocuk uykuya daldıktan hemen sonra başlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri