Suya ihtiyacı olduğunu yapraklarını indirerek size belli eder. Direkt güneş ışığını sevmez ancak aydınlık bir ortamda daha hızlı gelişim gösterir.
Çok fazla suya ihtiyaç duymayan pilea çiçekleri, kış aylarında iki haftada bir sulanmalıdır. Yaz aylarında ise, toprağı kurudukça sulamanız yeterli olacaktır. Vermiş olduğunuz suyun dinlendirilmiş, oda sıcaklığında olması çok önemlidir. Çok sıcak veya soğuk su kullanırsanız bitkiniz ölebilir.
Pilea çoğaltması oldukça kolaydır. En yaygın ve kolay yöntem, suda çoğaltma yapmaktır. Bitkimizden bir yaprak keserek suyla dolu tüplere koymalısınız ve yeterli kök çıkana kadar bekleyin.
Kıvrılma, bitkinin formunu etkilerken kıvrılmaya sebep olan faktörler bitkinin fotosentez hızını etkileyebilir. Bitkiniz yeterli ışığı yakalamak için ne kadar çaba sarf ederse etsin, gerekli ışıklanma olmazsa sulama hataları gibi durumlarda tehlikeye açık hale gelebilir.
Pilea bitkisi, doğru bakım şartları sağlandığında hızla büyüyebilir. Ancak bu hızlı büyüme, kontrol altında tutulmadığında saksısını doldurabilir, bu yüzden zaman zaman budama yapılması önerilir.
İlgili 17 soru bulundu
İlk yöntem için; yaklaşık 15 cm büyümüş dip sürgünlerden birini toprağın 2-3 cm altından, ana bitkiden köküyle birlikte keserek alın ve hemen toprağa ekin. Kullanacağınız saksı bitkinin kendisinden büyük olmamalıdır. Küçük bir saksıya dikim yapıp büyüdükçe kademeli olarak saksı değiştirebilirsiniz.
Bereket çiçeğini çoğaltmak çok kolaydır. Sağlıklı bir bereket çiçeği yaprağını bir bardak suyun içine koyun ve yaklaşık bir hafta kök vermesi için bekleyin. Yaprak kök verdiğinde, bu kökü iyi bir toprağa dikin. İşte hepsi bu kadar!
Para çiçeği oldukça kolay çoğaltılabilir. Yaprağından bir dal alarak su içerisinde bekletmek yeterli olacaktır. Tercihinize göre ayda bir defa özel bitki besin takviyesinde bulunabilirsiniz. Çiçeğin daha diri ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Feng Shui akımı ile doğrudan ilişkili olan bir türdür. Boyu 2.5 metre kadar uzayabilir. Güneş ışığı alması ve sulanması hızlı gelişmesi açısından önemlidir.
Evinizin Neşesi Pilea Çiçeği
En az Monstera kadar popülerliğe sahip Pilea, sosyal medyanın da fenomen bitkileri arasında çoktan yerini almıştır. Bakımının çok kolay olması ise Pilea'yı bir başka cazip kılan sebepler arasındadır. Örneğin su isteği çok değildir. Toprak tamamen kurudukça sulama yapabilirsiniz.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Para Çiçeği Nasıl Ekilir? Para çiçeklerinin ekimi oldukça kolay ve pratiktir, sadece bu çiçeklerin kökleri geniş olarak büyüdüğü için büyük bir saksıya ekilmesi gerekir. Para çiçekleri yapraklarıyla beraber ekilir. Yaprakları bir süre suda bekledikten çiçek köklenir ve sonrasında da filizlenmeye başlar.
Para ağacı çiçeğini budayabilmek için öncelikle soğuk havaların gitmesini beklemeniz gerekmektedir. Soğuk havalar gittikten ve havalar güzelleşmeye başladıktan sonra çiçeğinizin yani servinin uzamış olan dallarını kesebilirsiniz. Budama işleminden sonra budanan yerlerin hava almamasını sağlamanız gerekmektedir.
“Para çiçeği evde nereye konur?” diye merak ediyorsanız, güneşe aşık bir bitki olduğunu bilerek hareket etmelisiniz. Soğuk ortamları sevmeyen bu bitki için oda sıcaklığının asla 15 derecenin altına düşmemesi lazım. Bu nedenle güneş alan pencere kenarları tamda bu bitkiye uygundur.
Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar. Bu yüzden yaprak sararması görülen bitkilere daha fazla su vermek bitkinizin ölmesine neden olacaktır. Hava akımı alan noktalardan uzak tutmakta fayda var.
Güney Afrika'dan tohum olarak İsveç'te geliştirilerek dünyaya İsveç sarmaşığı olarak satılmıştır. Parlak Mustafa çiçeği, nadir de olsa ilkbahar ve sonbahar aylarında çiçek açar.
C: Para çiçeği, doğrudan güneş ışığını sevmez. Fakat konum olarak aydınlık bir ortamda olması gerekir. Mevsim fark etmeksizin belirli bir oda sıcaklığında yetiştirilebilir. Ayrıca bu çiçek türü, rüzgar almayan yerleri sever.
Barış Çiçeği iç mekanlar için mükemmel bir bitkidir ve harika beyaz çiçekler açarlar. Yatak odasına konulabilecek bitkiler kategorisinde başlarda yer alırlar çünkü havayı temizleyen bitkilerdendir. Havayı formaldehit, benzen, aseton, alkoller ve trikloroetilenden temizledikleri bilinmektedir.
Yılbaşı Çiçeği Yaprağı Neden Buruşur ? Yılbaşı çiçeğini ihtiyaç duyduğundan fazla sulamak, yaprakların buruşmasına ve bitkinin çürümesine sebep olan başlıca etmendir.
Yaprakların Yumuşaması ve Dökülmesi: Fazla sulama ve kök çürüme belirtileridir.
Ortam sıcaklığı 16-18 derece olmalıdır. Çok soğuk havalardan ve çok rüzgar alan yerlerden uzak tutun. Bitki -5 dereceye kadar dayanabilse de, soğuk havalar ve rüzgar, bitkinin gelişimini yavaşlatır. Sulama: Para ağacı düzenli su ister ve nemli toprağı sever.
Bu ağacın çok derin olmayan saksılarda haftada bir ya da iki kez sulama işlemiyle sağlıklı bir şekilde bakımı yapılabilir. Bu şekilde bakacağınız para ağacının kısa sürede uzadığını görebilirsiniz. Aynı zamanda, para ağacı budama yaparak da gelişimine ve uzamasına katkıda bulunabilirsiniz.
Çok ışık alan bir yerde bulunuyorsa su ihtiyacı daha fazla olacaktır. Suya ihtiyacı olduğunu yapraklarını indirerek size belli eder. Direkt güneş ışığını sevmez ancak aydınlık bir ortamda daha hızlı gelişim gösterir.
Peki Gerçekten Para Çiçeği Bereket Getirir Mi? Feng Shui Felsefesine Göre; Evinde Bu Bitkiyi Yetiştiren Kişilerin Yolları Berekete Ve Şansa Çıkıyor. Bu Bitkiyle İlgili Geçmişten Günümüze Uygulanan Güzel Bir Ritüel De Var. Bereket Çiçeğinin Toprağına Para Koymanın Ev Sahibine Para Ve Bereket Getirdiğine İnanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri