Kas hacimlerini arttırmak için, spor salonlarında egzersiz yapmak gerekiyor. Ağırlık kaldırmak, kasların oluşumuna etki eden bir durumdur. Sadece spor yapmak değil, doğru beslenmek de kas gelişimine etki eden durumlardır. Kas geliştirmek isteyenlerin protein ağırlıklı beslenmesi gerekiyor.
A, B3. C ve E vitaminlerini almaya özen gösterin. Kaşlarınıza 10-15 dakika masaj yapmanız kan akışını hızlandıracağı için kaşlarınızın hızlı uzamasına sebep olur. Hint yağı saçı beslediği gibi kaşı da besleyecektir. Hint yağını da aynı miktarda kaşlarınıza yedirerek sürün ve 20 dakika bekleyin.
Kas gelişiminizi hızlandırmak ve arttırmak için bazı taktikler uygulayabilirsiniz ancak bu yöntemlerle edineceğiniz kazanımlar kişiden kişiye değişebilir, kesin bir standardı bulunmaz. Vücut geliştirmeye yeni başladıysanız her ay maksimim 1 kg kas kitlesi kazanırsınız.
The Independent'a konuşan Jacobchick konuyla ilgili şunları aktardı: “Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
İlgili 17 soru bulundu
Genellikle dördüncü haftada vücudunuzdaki kasların belirginleşmeye başladığını fark edersiniz. Elbette bu değişim kişiden kişiye değişebilir ancak yağ oranı fazla olmayan kişiler için kas değişimlerini yaşamak yüksek olasılıktık.
Yalnız; protein tozu ve Aminoasit kullanımında kasta sarkma olur.Buda bir gerçek.Bunlardan uzak durmak gerekir.. vücut geliştirme kurallarından birisi de ; DOĞAL BESLENMEDİR. Protein ve aminoasitler kasların gelişmesi için kaçınılmazdır. Zaten proteinlerin yapı taşı aminoasittir.Proteinsiz kas gelişmez.
Ayrıca kas geliştirmek uzun bir süreç olsa da ve 1 haftada kas yapmak her ne kadar mümkün görünmese bazı değişiklikler olması da mümkündür. Bu değişikliklerin seviyesi kişinin vücut tipinden kilosuna göre birçok farklı etkene bağlıdır.
sorusunun cevabı ayak ve kollarda bulunan kaslardır.
Yapılan araştırmaların çoğu, genel beden tipleri göz önüne alındığında akşam saatlerindeki egzersizlerin kas gelişimini daha fazla desteklediğini gösteriyor.
Genetiği yatkın olanlar 3-4 ayda yağsız 40cm kol yapabilir, hiç yatkın olmayanlar ömür boyu yapamayabilir. Çan eğrisinin bu iki ucu arasında kalanlar da değişik zaman aralıklarında.
Bu yüzden pek çok uzman, kas antrenmanlarından sonra kardiyo yapmayı tavsiye eder. Her Gün Kol Antrenmanı Yapmayın: Hiçbir kas kütlesi her gün çalıştırılarak büyümez. Kaslarınızı, kendilerini onarmaları için dinlendirmelisiniz.
Sıkı bir disiplin ile ön kol egzersizleri yapılmadığı müddetçe ortalama on iki ay içerisinde kaslarda aktif bir değişim görülür. Kol kaslarının iyice kalınlaşması, dışarıdan belli olması ve kolların daha güçlü olabilmesi için bu hareketlerin tekrarlarına odaklanmak önem taşır.
Zeytinyağı, vazelin, E vitamini ve Hint yağı kaşların gürleşmesine ve uzamasına yardımcı olan yağlar arasındadır. Bir pamuk yardımı ile günde iki kez kaşlara bu yağlardan herhangi biri uygulanabilir. Badem Yağı, saçları gürleştirdiği gibi kaşları da gürleştirir.
İlk ayda kaşlar uzamaya başlar, ekim yapılan kaşların tamamen uzaması ( çıkması) 6-8 ayda tamamlanır.
Eğer kas kütlenizi arttırmak istiyorsanız, onlara şekil kazandırmak için gereken süre ; kişinin genetik kas yapısı, metabolizma durumu ve beslenmesine bağlı olarak 6 ay – 1 yıl kadar süre gerektirir.
Kalf kası, genelde vücuttaki geliştirilmesi en zor kas grubu olarak kabul edilirler. Ama yine de direnç çalışmasına diğer tüm kaslar gibi tepki verirler –tek gereken onları yüksek ağırlıkla farklı açılardan çalıştırmaktır. Antrenmanın detayına girmeden önce dilerseniz kalf kası anatomisine yakından bakalım.
Kas sertliği genellikle egzersiz, sert fiziksel çalışma veya ağırlık kaldırma gibi eylemlerle oluşur. Bunlarla beraber, uzun süre oturup kalkma, sabahları yataktan kalkma veya sandalyeden kalktığınızda da olabilir. Hareketsiz kalınan dönemlerden sonra sertlik hissi olabilir. Burkulma en yaygın kas sertliği nedenidir.
Bunlardan en büyük kısmı oluşturan iskelet kasları (çizgili kaslar) vücut ağırlığının yaklaşık %40'lık bölümünü oluştururlar ve isteğimizle çalışırlar. İskelet kasları hızlı kasılırlar ve çabuk yorulurlar.
Genellikle, 3 ayda vücutta ciddi bir gelişme olabilir, ancak bu, özellikle de kas hacmi ve güç açısından olabilir. Ayrıca, 3 ayda vücutta görülebilecek diğer değişiklikler arasında kilo kaybı veya kazanımı, vücut yağ oranında bir değişiklik ve fitness seviyesinde bir artış yer alabilir.
Ortalama olarak haftada 3-4 gün egzersiz ve iyi bir beslenmeyle 6-7 ay kadar zamanda kaslar belirginleşmeye başlar. Fakat vücut yağ oranı yüksekse ya da bir sağlık sorunu varsa bu süre uzayabilir.
Her gün spor yapmak, kasların dinlenmesi ve kendini yenilemesine vakit bırakmayacağı için sonuç almayı geciktirebilir. Uzmanlar her gün spor yapmanın kasların sakatlanmasına yol açabileceğini söylüyor ancak kasları erittiğine dair net bir bilgi yok.
Kesinlikle ihtiyacınız olan proteini almalısınız... Almazsanız kaslarınız erir ve metabolizmanız bozulur. Sadece kaslara gitmiyor aldığınız protein, kandan kemiklere kadar tüm vücut için önemli. Protein kaynakları;et, tavuk, hindi, yumurta, süt, kurubaklagiller.
Protein İhtiyacını Karşılamak İçin Beslenme Planı
Sabah öğününde 1 yumurta ile bol yeşillik tüketilmelidir. Sonrasında ara öğün olarak 6 badem ve 100 gr yağsız yoğurt yenebilir. akşam ise salata yanında 1 kase sebze çorbası tüketmek günlük alınması gereken proteinin vücuda alınmasına yardımcı olur.
4- PROTEİNE SALDIRIN
Üç gerekli besin içinde sadece protein kas yapar, bu kadar açık ve basit. Yumurta, kırmızı et, tavuk, balık ve süt ürünleri gibi protein kaynaklarının yanı sıra artık bir tek lokma daha yutmayacak hale geldiğinizde protein tozlarından da faydalanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri