ping olarak bildiğimiz ve uzak sunucuya fiziksel olarak erişimimizi kontrol ettiğimiz komut aslında ICMP protokolünü kullanmaktadır.
ping komutu, bir anasistem ya da ağ geçidinden ICMP ECHO_RESPONSE almak için bir ICMP (Internet Control Message Protocol; Internet Denetim İletisi Protokolü) gönderir.
Kısacası PING, Network katmanında koğuşlanan ve ICMP üzerinde çalışan bir programdır. Uygulama olarak da kategorize edilebilir. Prensip olarak 'Echo-Location' mantığıyla çalışır.
ping komutu saniyede bir veri paketi gönderir ve alınan her yanıt için bir satır çıkış yazdırır. ping komutu, gidiş dönüş sürelerini ve paket kaybı istatistiklerini hesaplar ve tamamlanmasına ilişkin kısa bir özet görüntüler. ping komutu, program zamanaşımına uğradığında ya da bir SIGINT sinyali alındığında tamamlanır.
İlgili 25 soru bulundu
Ping (echo) paketi gönderilen makinenin o anda çalışmakta olduğunu teyit eder. Ağın o anki paket kayıp oranı hakkında bir bilgi verebilir. Kaynak makine ile karşı makine arasındaki iletişimin süresini gösterebilir. Bazı ağ cihazları, Ping komutuna yanıt vermemesi için ayarlanabilir.
Ping nedir?” sorusunu; Herhangi bir bilgisayar üzerinden alınan veri paketinin, ilgili sunucuya iletilmesi sırasında geçen süre” olarak cevaplayabiliriz. Veri paketi ve sunucu arasındaki gecikmelerin genellikle milisaniyelerle ölçüldüğü ping miktarı arttıkça, “lag” adı verilen gecikmeler yaşanır.
IP adresi, bilgisayarın yerel veya İnternet ağı üzerindeki yeridir. Ping atmak istediğin IP adresini biliyorsan onu IP adresi yerine yaz. Örneğin; 192.168.1.1 IP adresine ping atmak için, ping 192.168.1.1 yaz. Bilgisayarının kendine ping atması için ping 127.0.0.1 yaz.
“Ping ne demek?” sorusunu bilgisayar ile sunucu arasındaki veri trafiğinin iletilme hızıdır şeklinde cevaplayabiliyoruz. Ping ne kadar düşük ise o kadar hızlı bir iletim var demektir.
'CTRL' tuşuna basılı tutarken 'F' tuşuna basarsanız bu FPS ve Ping değerlerini açabilirsiniz aynı şekilde bu tuşlara tekrar basarsanız değerleri kapatabilirsiniz.
ICMP uygulamaları
Ping en basit TCP/IP uygulamasıdır.
Taşıma katmanında verinin uçtan uca hangi protokoller kullanılarak iletileceği belirlenir. TCP ve UDP gibi protokoller bu katmanda çalışır.
TCP protokolünün çalışma mantığı üç başlıkta incelenebilir. Birinci aşamada hedefe bir bağlantı isteği gönderilir. İkinci aşamada bağlantının gerçekleştiği onaylanır ve veri transferi başlar. Üçüncü aşamada ise veri transferinin tamamlandığı taraflara iletilerek bağlantı sonlandırılır.
Ağ tanılama için ICMP'yi kullanabilirsiniz. Bu protokol en yaygın olarak ping ve traceroute komutları için kullanılır. Ping komutu, ICMP yankı isteği paketlerini bir hedef cihaza göndererek ağ cihazlarının erişilebilirliğini test eder. Cihaza ulaşılabiliyorsa bir ICMP yankı yanıtı döndürür.
Yani Ping hangi port üzerinde çalışır? Kısa cevap: ping port numarası kullanmaz. Port, Vikipedi'ye göre; bir bilgisayarla dış aygıtlar arasındaki iletişimi sağlayan veri kanalıdır.
IP, ulaşım (transport) katmanında iki protocol kullanır. Bu protokoller UDP (User Datagram Protocol) ve TCP (Transmission Control Protocol)'dir. Bunlardan UDP bağlantısız (connectionless) , TCP ise bağlantı temelli protokoldür. UDP, uygulamaların veri aktarımında kullandığı protokollerden biridir.
Ping'in temel olarak iki amacı vardır; veri yollanılan sunucunun uygun olup olmadığını ölçmek ve bu veri gidiş geliş hızını ölçümlemek. Ping süresi ne kadar düşükse oyun oynayış kaliteniz yükselir, gecikmeler azalır.
Google DNS gibi DNS sunucularını kullanılması: Google DNS gibi DNS sunucularını kullanmanız ping sürenizin yükselmesine yol açacaktır. Oyuna girerken böyle farklı DNS sunucularını silip varsayılan DNS sunucusunu kullanmaya başlamanız ping sürenizin önemli ölçüde düşmesini sağlayabilir.
Öncelikle belirtmemiz gerekir ki bütün internet altyapılarında ping vardır ve başka sebeplerle de olsa bu sorunu yaşayabilirsiniz. Fakat ADSL, VDSL ve Fiber internetin ping değerleri farklıdır. Fiber internet en hızlı internettir ve ping sorununu tabii ki diğer internet türlerine göre daha az yaşarsınız.
Time to live (TTL) veya atlama sınırı (hop limit) bilgisayardaki veya ağdaki bir verinin ömrünü sınırlayan bir mekanizmadır. Ttl veriye eklenmiş veya gömülmüş bir sayaç veya zaman damgası olarak düşünülebilir. Öngörülen atlama sayısı veya zaman geçtikten sonra, veri düşürülür.
Ping (Paket İnternet veya İnter-Ağ Araştırıcısı), kullanıcının belirli bir hedef IP adresinin var olup olmadığını test etmesine ve doğrulamasına olanak tanıyan internet programıdır. Aynı zamanda kullanıcının ulaşmaya çalıştığı ana bilgisayarın çalıştığından emin olmak için teşhis amacıyla da kullanılır.
Ping, OSI (Open System Interconnection) modeli ağ katmanında görev yapan ICMP protokolü içerisindeki “echo request” ve “echo reply” tiplerindeki paketler gerçekleştirilen ve temel amacının bağlantı kontrolü ve bağlantı hızı tespiti olduğu bir yapıdır.
ICMP (Internet Yönetim Mesajlaşması Protokolü), hata ve türlü bilgi mesajlarını ileten protokoldür. Örneğin, ping programı ICMP'yi kullanır.
<30 ms – Mükemmel ping; neredeyse hiç farkedilemez; çevrimiçi oyunlar için idealdir. 30 ila 50 ms – Ortalama ping; çevrimiçi oyunlar için iyi kabul edilir. 50 ila 100 ms – Biraz yavaş ping süresi; web'de gezinirken çok fark edilmez, ancak oyun oynarken sizi etkileyebilir.
Ping gereksinimleri oyundan oyuna değişir. Bazı oyunlar 200 ms'nin üzerindeki ping'lerde oynanamayabilir. Fakat 200 ms'nin üzerinde de olsanız altında da, her zaman sağlayabileceğiniz en düşük ping için çaba göstermelisiniz. Bununla birlikte, hızınızın gücünü belirlemeye yardımcı olabilecek genel bir aralık vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri