Google Play Store'daki bir uygulamayı yayınlamak için bir Google Play Geliştirici hesabına abone olmanız gerekir. Bir kerelik 25 ABD doları kayıt ücreti vardır. Bu google play oyun yayınlama ücretide aynıdır ve bir kez ödenmektedir. Google play oyun/uygulama yayınlama ücretinin iadesi yoktur.
Yani sanıldığının aksine; Google play ve Apple App Store'da indirme başına bir ücret ödenmez.
Evet, 25 dolar'a Google Play'den geliştirici hesabı satın alıyorsun sonra yükleyebilirsin içine 25 dolar ise 202,24 Türk Lirası ediyor.
App Store'daki bir uygulamada fiyatın yerine İndir düğmesinin görüntülenmesi bu uygulamanın ücretsiz olduğunu gösterir. Ücretsiz bir uygulama indirdiğinizde sizden herhangi bir ücret alınmaz. Bazı ücretsiz uygulamalarda, satın alabileceğiniz uygulama içi satın alımlar ve abonelikler sunulur.
Kayıt işlemi sırasında Google Play Geliştirici Dağıtım Sözleşmesi'ni incelemeniz ve kabul etmeniz gerekecektir. Bir defaya mahsus olarak 25 ABD doları tutarında kayıt ücreti alınır.
İlgili 17 soru bulundu
Google Play Geliştirici Hesabı açmak için kayıt ücreti olarak 25$ ödemeniz gerekiyor. Açılan ekranda kredi kartı veya banka kartı bilgilerinizi girin ve Ödeme Yap butonuna basarak satın alma işlemini tamamlayın.
Örneğin, Google Play'in faturalandırma sistemi üzerinden gerçekleştirilen işlemler için %15 hizmet ücreti alınırken bu oran, alternatif faturalandırma sistemi üzerinden yapılan işlemlerde %11 olacak.
Bunun için “Google Play'de Android uygulaması yayınla” butonuna tıklıyoruz. Uygulamamızın varsayılan dilini ve adını yazarak “Oluştur” diyoruz. Oluştur dediğimizde “Mağaza Girişi” sayfamıza yönlendiriliyoruz. Mağaza Girişinde zorunlu olan tüm alanları doldurmalısınız.
Google Play'de para kazanmanın en doğrudan yolu bir uygulama geliştirmektir. Ücretli bir uygulamanız olursa indirmelerden, ücretsiz bir uygulama geliştirirseniz de uygulama içi satın almalar ve reklamlardan para kazanabilirsiniz. Google Play'de ücretli bir uygulama geliştirerek bunu satışa sunabilirsiniz.
Google Play Store'da 1 milyar indirmeyi geçen uygulamalar
Statista verilerine göre bünyesinde 2,6 milyondan fazla uygulama barındıran Google Play Store, mobil sektör için büyük önem teşkil ediyor.
Playstore'da en popüler oyunları ve ek paketleri (DLC) avantajları fiyatlarla satın alabilirsiniz. Bunların yanında Free to Play ve mobil oyunlarda geçerli oyun içi paralara/paketlere de ulaşabilirsiniz.
Öncelikle uygulamanızın APK dosyasına sahip olmanız gerekir (Mobiluygulaman'da hesabınıza girip Yayın sekmesinden APK oluşturucu sayesinde indirilebilir veya yine aynı sayfadan kendiniz kaynak kodu indirerek Android Studio ile oluşturabilirsiniz).
Ücretsiz uygulamalar indirme başına gelir elde etmez. Ücretli uygulamaların aksine, abonelik tabanlı mobil uygulamalar satın alınan her abonelik için para kazanır. Yazılım Mağazasında veya Google Play'de uygulama fiyatını kontrol etmek, indirme başına ne kadar gelir elde ettiğini hesaplamanıza olanak tanır.
Puanlar hakkında bilinmesi gerekenler. Android cihazınızda, bilgisayarınızda ve akıllı TV'nizde yaptığınız Google Play satın alma işlemleriyle puan kazanabilirsiniz. Puan satın alamazsınız veya puanları nakit paraya dönüştüremezsiniz.
Uygulamaların gelir üretimini incelerken, ücretsiz uygulamaların indirme başına gelir elde etmediği ortaya çıkıyor. Bunun yerine, gelir ağırlıklı olarak çeşitli diğer mekanizmalar aracılığıyla üretilir. Örneğin, ücretli uygulamalar her indirmeden doğrudan para kazanır.
Bu da iOS'ta 1 milyon kez indirilen bir oyun uygulamasının yaklaşık 1.080.000 dolar, Android'de 1 milyon kez indirilen bir oyun uygulamasının ise yaklaşık 430.000 dolar kazanabileceği anlamına geliyor.
Bir uygulamayı App Store'da dağıtmak için bir Apple Developer hesabına abone olmanız gerekir. Apple Geliştirici Programı yıllık ücreti 99 USD'dir.
Aslında, Google Play Store ve Apple App Store'daki en çok hasılat yapan mobil uygulamaların hepsi ÜCRETSİZ. Ücretsiz uygulamalar ayrıca Google Play gelirinin yüzde 98'ini oluşturuyor. Aynı zamanda, mobil uygulama kullanıcılarının % 5-10'u ücretli bir uygulamayı satın almaya hazır.
Google Play (2008-2012 yıllarda eski adıyla Android Market), Google'ın Android işletim sistemi için geliştirdiği bir paket yöneticisi ve elektronik medya dağıtım/satış platformudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri