Sivillerden seçilen Özel Harekat adayları altı aylık eğitime tabi tutulurlar. Bunun üç ayı temel polislik eğitimi, üç ayı da temel Özel Harekat eğitimi olarak verilir.
Özel harekât polisi olarak göreve başlayacak kişilerin alacağı eğitim 15 haftalık bir süreçtir. Sonrasında becerileriniz dikkate alınarak farklı branşlarda uzmanlaşmanız sağlanıyor. Bunun yanı sıra eğer terör bölgelerinde hizmet verecekseniz de 3 hafta daha özel bir eğitim görüyorsunuz.
Bu şarta göre de polis adaylarının 28 yaşından gün almamış olması gerekir. Adayların silah taşıma engelinin de bulunmaması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir. Özel hareket polisi olmak isteyen kişiler, görevine başlamadan önce 15 haftalık önemli bir eğitim sürecinden geçer.
Bu kapsamda PÖH adaylarında aranan ilk şart yaş sınırıdır. Bu şarta göre adayların 28 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.
PÖH olabilmek için adaylar için belirlenen yaş sınırı 28'dir. PÖH olarak görev yapabilmek için boy ve kilo şartları ise; erkeklerde 1.67, kadınlarda ise 1.62 cm ve üzerinde olması gerekir.
İlgili 22 soru bulundu
Polis Haber'in Gönderisi
Çay dört özelliğinden dolayı kutsal bir sıvıdır. eşitlenmenin sembolüdür aynı zamanda. günün her saati içilebilen tek içecektir. malumunuzdur.
Öncelikle YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'a girmeniz gerekir ve TYT puan türünden en az 260,00 puan almanız gerekmektedir.
Lise mezunu olan kişilerin, PÖH olmak için öncelikle Yüksek Öğretim Sınavı'na girmeleri gerekir. Bu sınavdan yeterli puanı alan kişiler, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına başvuru yapabilir. Başvurusu olumlu sonuçlanan adaylar fiziki yeterlilik ve mülakat sınavına tabi tutulur.
POMEM fiziki yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir. Adayların başarılı sayılabilmeleri için, oluşturulan parkuru erkek adayların en fazla 48 saniye, kadın adayların ise en fazla 51 saniye ile tamamlamaları gerekmektedir.
Daha önce polis eğitim kurumundan atılan kimseler ve ya da kamu hakkından yoksun olan başvuru yapamaz. Alkol ve diğer bağımlılıklar nedeni ile tedavi gören kişilerin de polis özel harekat başvurusu yapma hakkı bulunmaz. Herhangi bir siyasi oluşuma üye olan kişiler de PÖH başvurusunda bulunamaz.
PÖH olmak isteyen lise mezunlarının PMYO polis alımına başvuru yapması ve EGM'ye polis olarak girmesi gerekmektedir.
2022 yılı için Polis Akademisi'ne bağlı POMEM Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından öğrenci adayı alınmaktadır. Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılmaktadır.
PÖH başvurusu sırasında adaylardan KPSS'den alacakları herhangi bir baraj şartı beklenmez. Eğitim Kriteri olarak lise düzeyinde eğitim almış olması gerekir.
Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
Polis Özel Harekat tarafından Türkiye'nin çeşitli yerlerinde Sarsılmaz üretimi SAR-223P piyade tüfeği aktif biçimde kullanılıyor.
Pöh parkuru ülkenin polislik birimi içerisinde en etkin birimdir bundan dolayıda parkur hatırı sayılır şekilde zordur. Ama adaylar bunun zorluğunu anlamak için adayların sınavlara girmesine gerek yoktur. Bunun için sehrinizde bulunan kurslara gidebilirsiniz.
Hem lise sonrası hem de üniversite sonrası polis olma şansı bulunmaktadır. Bu bağlamda en az düz liseye gitmek polis olmak için yeterlidir.
Emniyet Genel Müdürlüğünün, kanunda yer almayan askerlik şartıyla ilgili olarak nasıl bir karar alacağı merak ediliyordu. Bugün yayımlanan, özel harekat polisi alımında, "askerlik yapmış olmak" şartı yer almadı.
Lise mezunlarının girdiği üniversite sınav sonuçlarına göre öğreni alan Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO), ikincisi polis yetiştiren okula gelecek olursak, Polis Meslek Eğitim Merkezleri yani POMEM. POMEM'e girmek için en az önlisans mezunu olmanız gerekmektedir. Sonuncusu ise Polis Amirleri Eğitim Merkezidir.
İşte detaylar... Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir.
Sivil polis olabilmek için lise, ön lisans, lisans ya da yüksek lisans kapsamında bir eğitime sahip olmak gerekir. Böylece KPSS sınavı ile beraber gerekli sözlü, yazılı ve fiziki sınavlar geçilir. Aynı zamanda bu sınavlar içinde psikolojik test de yer almaktadır.
Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir.
Sınava başvuru yapabilmek için erkeklerin en az 167 cm, kadınların ise 162 cm olması gerekir. Beden kitle indeksi en az 18 en fazla 27 olmalıdır. Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasî partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak.
TYT'de 40 net 264,342 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT verilerine göre 40 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Puan hesaplamalarında okul puanı yani OBP (ortaöğretim başarı puanı) 300, diploma notu ise 60 olarak kabul edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri