Polislerin şark görevi kapsamında bulunan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve ilçeleridir.
Şark görevi polis memurları tarafından yerine getirilen bir hizmettir. Polislerin atanmasından 2 yıl sonra zorunlu olarak yapılması gereken bir görev olan şark hizmeti genellikle doğu illerine atanarak yapılır. Kişi 2 yılın sonunda ya tercihini yapar ya da ipka vererek görevini erteler.
Emniyet personelinin, son depremlerden etkilenen illerden Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya'da yapacakları görevler, bugünden itibaren "şark hizmeti" olarak kabul edilecek.
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
Bayan Polisler Doğu, Şark Görevi Yaparlar mı? Kadın polisler de şark görevi yapmaktadır. Burada erkek / kadın polis ayrımı yoktur.
İlgili 43 soru bulundu
Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) mezunu Teşkilat mensuplarının muvafakat işlemleri 3201 Sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun Ek-24'üncü maddesinde belirtilen "Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde Eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday Polis Memuru olarak atanırlar.
Polisler 4 yılda bir tayin görecek… Emniyet teşkilatı, 2021 yılını heyecanlı bir bekleyişle bitiriyor. Nedeni de 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu Personel Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapıldığı iddia edilen değişiklik.
BBC Türkçe'ye konuşan polisler, yeni yapılacak bir kanun ile polislerin çalışma saatlerinin haftalık 40 saat olarak kanunda açıkça belirtilmesini ve seferberlik harici hiçbir inisiyatif ile bu hakkın kısıtlanmamasını talep ediyor.
Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 - 5 yılda bir tayin görecek.
Maddenin kaldırılmasıyla, memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek. Bilindiği gibi Emniyet ve Askeri Personel nüfusa kayıtlı olduğu illerde çalışamıyordu. Bu değişiklikle artık Polisler ve Askerler kendi memleketlerinde görev yapabilecek.
Normal şartlarda iki kez şark yapma zorunluluğu bulunan polis memurları için yeni döneme geçildiğini açıklayan Bakan Soylu, şark sürelerinin birleştirilebileceğini duyurdu. Buna göre şarka giden polis memuru iki şarkı bir arada yapmak isterse buna imkan tanınacak.
İkinci (Şark) bölge 1. Grup: Beş yıl görev süreli Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Mardin, Sivas, Şanlıurfa ve Van. Dört yıl görev süreli Artvin, Bayburt ve Gümüşhane.
Osmaniye ve Kilis Şark Statüsüne Alındı
İkinci şark görevine giden Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesinde personel hariç diğer rütbelerdeki personelin hizmet sürelerinde düzenleme yapıldı.
İLK ATAMA YERLERİ BATI İLLERİ OLACAK!
Yeni mezunların ise ilk atama yerleri batı illeri olacak. Mesleğe önce batı illerinde başlayan personel, görev yapmakta olduğu ilin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak, görev süresini bitirmesinin ardından bu durumda olanlar 2. bölge (şark) illerine atanacak.
Polis kaç puan istiyor 2023? TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın en az % 80'i olan 200,000 (iki yüz) puan ve üzerinde puan almış olmak.
Polislerin şark görevi daha tehlikeli bir yerde yapılmışsa Batı'daki tercihine genellikle ilk sırada yerleşir. Şarkını daha az tehlikeli yerlerde yapan Polisler ise genellikle 2. ya da 3. tercihine yerleşir. Fakat Batı'dan sonra tekrar şark görevine gitmek baştaki gibi 2 yılla sınırlı değildir, daha uzun sürmektedir.
Haftalık 2 gün tatilleri kesin. Yıllık izin sayısı 20 gün 10 yılı doldurduktan sonra yıllık izin sayısı 30 gün.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra polis maaşı 18.235 liradan 29.525 liraya yükselmiş oldu.
Bu nedenle bir polis memuru istediği yerde çalışamaz. Çalışmak istediği yer konusunda talepte bulunabilir ve ancak idarenin uygun görmesi halinde buraya ataması yapılabilir. Öncelikle bir polis memuru nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Aynı şey kadın polis memurları içinde geçerlidir.
Emniyet teşkilatında en iyi mesai olarak bilinen çalışma düzeni 12-24 sistemi. 12 saat çalışma 24 saat dinlenme şeklindeki bu sistemde polis memuru hafta izni kullanmıyor ve haftada 60 saat çalışıyor. Bundan daha beteri ise 12-12 mesaisi olarak ifade edilen 12 saat çalışma 12 saat dinlenme düzeni.
Emniyet Müdürlüğü, hafta sonu hizmet vermemektedir.
iki hafta 12 saat çalışıp, 36 saat istirahat ettiriyorlar...
Normal memurlardan bayanlar 58, erkekler 60 yaş şartına tabi olurlarken, polislerin yaş haddi 52 olarak korundu. Buna göre bayan ve erkek polis memurlarından 8 Eylül 1999 sonrasında göreve başlayanlar, 25 yılı doldurduktan sonra 52 yaşlarında emekli olacaklar.
1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu? Eşi devlet memuru olan ya da olmayan eşler de eş durumundan tayin talebinde bulunabilirler. Ancak bu tür durumlarda tayin isteyen kişiler için son iki yıllık bir süre içinde en az 360 prim gün sayısının doldurmuş olması şartı vardır.
Tabii sivil polis olabilmek için ilk olarak lisans veya lisansüstü eğitimlerin ardından polislik sınavını kazanmak gerektiği bilinmelidir. Bu bağlamda polis olan kişiler atama yöntemi ile sivil polis olma hakkını kazanır. Yani doğrudan sivil polis olma gibi bir durum söz konusu değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri