Doğuda Kocaeli, Batıda Tekirdağ ve Kırklareli'ne komşu olan İstanbul'un Kuzeyi Karadeniz, Güneyi Marmara Denizi ve Haliç ile çevrilidir.
Güneyinde Başakşehir, Esenyurt ve Büyükçekmece, batısında ise Çatalca bulunur.
Yüzölçümü olarak İstanbul'un en büyük ikinci ilçesi olan Silivri, Çatalca'yla birlikte İstanbul'un en batısında yer alan iki ilçeden biridir. İlçe merkezi deniz kıyısında yer alır.
İstanbul'da toplam 39 ilçe bulunmaktadır. İstanbul'un 25 ilçesi Avrupa yakasında bulunurken, 14 ilçesi de Anadolu yakasında yer almaktadır.
TÜİK rakamlarına göre İstanbul'un nüfusu 2017 yılında 15 milyon 29 bin 231 kişi iken, 2018 yılında 38 bin 493 kişi artarak 15 milyon 67 bin 724 kişiye ulaşmıştır. İstanbul'un en kalabalık ilçeleri sırasıyla; 891 bin 120 kişi ile Esenyurt, 770 bin 317 kişi ile Küçükçekmece ve 734 bin 369 kişi ile Bağcılar'dır.
İlgili 16 soru bulundu
İstanbul'da en çok Sivas kütüğüne bağlı vatandaşlar ikamet ediyor. 768 bin kişinin üzerinde Sivaslı, İstanbul topraklarında. Yani bir şehir efsanesi olan “İstanbul'da en çok Sivaslı var” deyimi gerçek. İkinci sırayı Kastamonu aldı. İstanbul'daki Kastamonuluların nüfusu 562 bin dolaylarında.
Doğuda Kocaeli, Batıda Tekirdağ ve Kırklareli'ne komşu olan İstanbul'un Kuzeyi Karadeniz, Güneyi Marmara Denizi ve Haliç ile çevrilidir.
İstanbul Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde kurulmuştur.
istanbul valiliği, istanbul emniyet müdürlüğü, istanbul büyükşehir belediye başkanlığı, istanbul itfaiyesi ve hatta istanbul vergi dairesinin, yani ilin bütün kamu idari kurumlarının yer aldığı fatih ilçesi, yaygın olarak pek bilinmese de istanbul'un merkez ilçesidir.
İstanbul'un tam olarak ortası Şehzadebaşı Camii'nin avlu duvarıyla Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Külliyesi'nin kesiştiği yerdir. İnanmayan ölçsün! Merhum Dursun'un bahsettiği sütun dışarıdan bakıldığında önemli bir özellik taşımıyor.
İstanbul üzerinde yaşayan medeniyetlere göre isim değiştirmiştir. Şehir Osmanlı Devletinin eline geçmeden önce ismi Konstantina idi. Daha sonra ismi İstanbul olarak değiştirilmiştir.
Döner Sütun, İstanbul'un Orta Noktası olarak da bilinir. İBB Kültür A.Ş.'nin hazırladığı İstanbul rehberinde “İstanbul'un ortası başlığı” ile verilen bölümde sütun hakkında da şu bilgiler veriliyor: “Mimar Sinan, Şehzadebaşı Külliyesi'ni yaparken Eyüp'ten Sarayburnu'na İstanbul'un geometrik merkezini de hesaplaşmıştır.
Bu listeye göre İstanbul'un en lüks semtleri arasında bir numara Beşiktaş oldu. Şişli, Bakırköy, Kadıköy, Sarıyer ve Üsküdar da lüks semtler arasında yerini aldı. Mahalle bazında bakıldığında İstanbul'daki lüks semtlerin yoğunlukta bulunduğu yer Beşiktaş'tır.
685 yılına kadar dayanmaktadır. Tarihi yarımada aynı zamanda Sur içi olarakta adlandırılmaktadır. İstanbul Boğazı, Haliç ve Marmara Denizi denize bağlantısı bulunmaktadır. Bizans tarafından yapılan surlarla kaplı olan ve şimdi Fatih ilçe sınırının dahil olduğu bir alandır.
Yerküre, kutupları birleştiren çizgi ekseninde (yer ekseni) döner. Yeryüzünün yer eksen ile kuzeyde çakıştığı nokta coğrafi kuzeydir. Başka bir deyişle yeryüzünün üzerindeki Kuzey Kutbunun olduğu noktadır. Harita üzerinde ucunda yıldız işareti ile gösterilir.
Doğu: Iğdır ili Aralık ilçesindeki Dilucu Sınır Kapısı'nın 1,2 km. doğusunda, Azerbaycan (Nahcivan) sınırını oluşturan Aras Nehri (39°39'12"K, 44°49'05"D)
Güneşli bir günde bileğimizdeki saat yardımı ile yön tayin edebiliriz.Saatin akrebi güneşe döndürülür.Saatin 12 rakkamı ile akrebin oluşturduğu açının açı ortayı Güney-Kuzey Hattıdır. Güneş tarafı güney yönüdür.
Sinop Adı: Türkiye'nin en kuzey ucunda denizin içine uzanan bir burun üzerinde yer alan Sinop'un adını bir zamanlar konuk ettiği Amazonlar'ın kraliçesi Sinope'den aldığına inanılıyor.
Avrupa Yakasındaki İlçeler: Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Şişli, Sultangazi, Zeytinburnu olmak üzere toplam 24 tane ilçeye ...
TÜİK 2021 verilerine göre hangi ilden kaç kişinin yaşadığı belli oldu! İstanbul'da yaşayanların sadece 2 milyon 164 bin 766'sının İstanbullu olduğu sonucu söz konusu. İstanbul'da ise İstanbulluların ardından en çok Sivaslılar yaşıyor.
En az nereli var? İstanbul'da sadece 2 milyon 164 bin 766 İstanbullu yaşıyor. Bunun yanında 108 bin 444 Ankaralı, 71 bin 998 İzmirli ikamet ediyor. İstanbul'da en çok Sivaslı en az Muğlalı var.
Coca-Cola İçecek İstanbul Bahçelievler'de sahip olduğu gayrimenkulu 153.3 milyon liraya Altur Turizm ve Altur Otomotiv'e sattı. Şirket açıklamayı dün akşam KAP'a yaptı. Coca-Cola İçecek İstanbul Bahçelievler'de sahip olduğu gayrimenkulu 153.3 milyon liraya Altur Turizm ve Altur Otomotiv'e sattı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri