a) Personel, nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Bayan personel için evlenmeden önce nüfusa kayıtlı olduğu yer esas alınır. b) Büyükşehir belediyesi bulunan iller için (a) bendi hükmü uygulanmaz. Ancak, bu illere atanmış olanlar, merkez ilçeler dışında nüfusa kayıtlı oldukları ilçeye atanamazlar.
Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) mezunu Teşkilat mensuplarının muvafakat işlemleri 3201 Sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun Ek-24'üncü maddesinde belirtilen "Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde Eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday Polis Memuru olarak atanırlar.
Maddenin kaldırılmasıyla, memurların tamamı, nüfusuna bakılmaksızın, nüfusa kayıtlı oldukları il ve ilçelere atanabilecek. Bilindiği gibi Emniyet ve Askeri Personel nüfusa kayıtlı olduğu illerde çalışamıyordu. Bu değişiklikle artık Polisler ve Askerler kendi memleketlerinde görev yapabilecek.
Polis meslek yüksek okulu mezunları sadece emniyet genel müdürlüğüne bağlı olarak farklı kurumlarda göreve başlayabilmektedirler. Pmyo mezunu olan her öğrenci mutlaka kurum tarafından ataması yapılmakta ve iş hayatına atılmaktadırlar.
İLK ATAMA YERLERİ BATI İLLERİ OLACAK!
Yeni mezunların ise ilk atama yerleri batı illeri olacak. Mesleğe önce batı illerinde başlayan personel, görev yapmakta olduğu ilin süresi bitmeden atamaya tabi olmayacak, görev süresini bitirmesinin ardından bu durumda olanlar 2. bölge (şark) illerine atanacak.
İlgili 23 soru bulundu
Bu nedenle bir polis memuru istediği yerde çalışamaz. Çalışmak istediği yer konusunda talepte bulunabilir ve ancak idarenin uygun görmesi halinde buraya ataması yapılabilir. Öncelikle bir polis memuru nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Aynı şey kadın polis memurları içinde geçerlidir.
Polislerde doğu görevi yani şark görevi zorunlu olup polislerin atanmasından 2 yıl sonra olarak yapılması gereken bir görevdir ve genellikle doğu illerine atanarak yapılır.
Sezer, “Örneğin polis memuru ilk görev yeri İstanbul'da sekiz yıl çalıştı, 30 yaşında doğu görevine gidecek ve ikinci bölge birinci gruptaki kentlerden birisinde beş yıl kaldı. 35 yaşında yeniden tayin olacak ama ilk görev yeri olduğu için birinci bölge, birinci gruptaki kentleri yazamayacak.
Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir.
Dersler öğleye kadar 4, öğleden sonra 2 saat olarak belirlenir. Ders süresi 45 dakika olup, her ders arasında 15 dakika dinlenme verilir. Ders saatlerinden ayrı olarak Cuma ve Cumartesi dışındaki günlerde akşamları en az bir ders saati etüt yapılır. Ertesi gün ders yapılmayacak ise etüt yapılmaz.
yerine getirilir. Bu emirlerin yazılı olarak verilmesi istenilemez. Bu hallerde emrin yerine getirilmesinden doğabilecek sorumluluk emri verene aittir. Madde 3 - (Mülga madde: 02/06/2007-5681 S.K./6.mad) Madde 4 - Polis hiç bir suretle vazifesinden başka bir işte kullanılamaz.
Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir.
İkinci bölgede yer alan her iki grupta da görev yapan personelin, önceden görev yapmış olduğu grup ve ile tekrar ataması yapılabilir.” amir hükümce polis memurlarının daha önce görev yaptıkları grup ve illere atamalarının yapılabileceği hükme bağlanmıştır.
Polislerin şark görevi kapsamında bulunan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve ilçeleridir.
Normal şartlarda iki kez şark yapma zorunluluğu bulunan polis memurları için yeni döneme geçildiğini açıklayan Bakan Soylu, şark sürelerinin birleştirilebileceğini duyurdu. Buna göre şarka giden polis memuru iki şarkı bir arada yapmak isterse buna imkan tanınacak.
Gerekçeli kararda, polis memurları için 6 yıl mecburi hizmet getirilmesinin, statünün bir gereği olduğu ifade edildi.
Polis kaç puan istiyor 2023? TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın en az % 80'i olan 200,000 (iki yüz) puan ve üzerinde puan almış olmak.
KPSS 2023 POLİSLİK ATAMA PUAN TÜRÜ
Lisans mezunlarının Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis olarak görev alabilmesi için KPSS puan şartı aranır. Polislik başvuruları için KPSS P3 puan türü dikkate alınmaktadır. KPSS P3 puanı ile POMEM ve PAEM'e başvuru yapılabilir.
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
Buna göre polisler, çalıştıkları her yıl için ¼ oranında fiili hizmet zammı (yıpranma payı) kazanıyorlar. Bu düzenleme eski polisler için geçerli olduğu gibi, yeni 5510 sayılı Kanunda da aynen korundu. Böylece örneğin 20 yıl çalışan bir polis memuru, 5 yıl da yıpranma payı kazanarak 25 yılını doldurmuş sayılıyor.
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle birlikte memurlara yapılan Temmuz zammı sonra polis maaşı 18.235 liradan 29.525 liraya yükselmiş oldu.
Zam oranının %40 olması durumunda maaşı 7294 lira artacak ve 25 bin 539 lira olacak. %45 olması durumunda 8205 lira yükselerek 26 bin 441 liraya ulaşacak. %50 zam olması durumunda ise polisler Temmuz ayından itibaren 27 bin 353 lira olacak.
Polis; sebepsiz, görevi dışında veya PVSK m.4/A'nın birinci fıkrasında sayılan sebepler haricinde, hangi şekil ve saikle olursa olsun kişiyi veya aracı durduramaz ve kişiye kimliğini soramaz.
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
Sivil polis olabilmek için lise, ön lisans, lisans ya da yüksek lisans kapsamında bir eğitime sahip olmak gerekir. Böylece KPSS sınavı ile beraber gerekli sözlü, yazılı ve fiziki sınavlar geçilir. Aynı zamanda bu sınavlar içinde psikolojik test de yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri