Polis Meslek Yüksekokulu'na alınacak erkek öğrencilerin, en az 167 cm, kadın öğrencilerin ise en az 162 cm boy uzunluğu olması gerekmektedir. Ayrıca Polis Meslek Yüksekokulu'na alınacak erkek ve bayan öğrencilerin, 18.00 - 27.00 aralığında beden kitle indeksine sahip olma zorunluluğu bulunmaktadır.
Herhangi bir ön lisans ya da lisans programından mezun olan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 30 yaşından gün almamak kaydıyla POMEM'e başvuru yapma hakkına sahiptir. Polis Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI? Polis olabilmek için erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda ise 1.62 cm'den kısa olmama şartı aranmaktadır.
Polis boy kilo endeksi de 18-27 aralığıdır. Yani; boy kilo endeksi 18 – 27 değerleri arasında olanlar polislik için başvuru yapabilir.
Tek fark kadınlardaki boy, kilo ve diğer fiziksel şartlardır. Örnekler olarak; kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa boylu olmamak veya buna uygun boy kilo endeksine sahip olmaktır. Yani kilo orantısı anlamına gelen, beden kitle indeksi de 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmalıdır.
(Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00 BMI -27.00 BMI aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)
İlgili 41 soru bulundu
170 cm boy uzunluğuna sahip erkeklerde ideal kilo 66 kg iken kadınlarda bu değer 61 kilogramdır.
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programına alınacak kadın öğrencilerin boy şartı 162 santimetre olarak belirlendi.
1,65 x 1,65 = 2,72. Bu değer önce 19 ile daha sonra 24 ile çarpılarak ideal kilo aralığı tespit edilebilir. Yani 20 yaşında, 1.65 boyunda biri için 51,7-65,2 kilo aralığı ideal kabul edilir. Daha net bir değer için bu iki sonucun ortalaması olan 58,5 kg ideal olarak kabul edilebilir.
Şurada Paylaş! POLİS OLMAK İÇİN TYT'DEN EN AZ KAÇ ALMAK GEREKİR? Bildiğiniz gibi PMYO Lise Mezunu Polis alımı YKS-TYT puanı üzerinden yapılmaktadır. Bu kapsamda, 2023 yılında yapılan YKS den TYT de en az 250 ham taban puanına sahip olmak gereklidir.
c) KPSS'de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak. ...
Her türlü alkollü içki ve keyif verici maddenin kullanılması, taşınması, okula getirilmesi, kurumda muhafaza edilmesi yasaktır. giremezler. Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
Polis olmak için temel düzeyde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen derslerinin iyi olması gerekmektedir. Bu dersleri iyi yaparak taban puanı geçen kişiler polislik için başvuru yapabilmektedir.
Öncelikle YKS'ye girmeniz ve yıldan yıla değişmekle birlikte TYT'den en az 260 puan almanız gerekmektedir. Bu puan şartını tamamladıktan sonra Polis Meslek Yüksek Okuluna (PMYO) başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu noktadan sonra ön sağlık sınavı, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat aşamaları bulunuyor.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
Polis Kaç Yıl Okur? Polis olmak için gerekli eğitim süresi 4 ay ile 2 yıl arasında değişir. Lisans mezunları en az 4 ay ve lise mezunları ise 2 yıl polis eğitimi alır.
Kadına şiddetle mücadele başta olmak üzere farklı alanlarda çalışmalar yürüten Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri ise okulları ziyaret ederek çocuklara bilgilendirici etkinlikler düzenliyor. Kadın trafik polisleri ise araç yoğunluğunun yaşandığı ana yollarda trafik düzenini sağlamak için görev yapıyor.
Polis Meslek Yüksekokulu'na alınacak erkek öğrencilerin, en az 167 cm, kadın öğrencilerin ise en az 162 cm boy uzunluğu olması gerekmektedir.
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri