POMEM POLİS ALIM SÜRECİ Polis adayları; POMEM sınavlarına girmeden önce Ön Sağlık Kontrol Komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM Giriş Sınavları, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı şeklinde yapılır.
Polis olmak için öncelikle her sene Polis Akademisi tarafından düzenlenen polislik sınavlarına girmek gerekiyor. Polislik sınavları ayrı ayrı üç adet sınavdan oluşuyor. Bu sınavlar sözlü, yazılı ve fiziksel sınavlardır. Polislik sınavlarını başarı ile tamamlayan adaylar polis olmak için eğitim almaya hak kazanmaktadır.
POMEM Giriş Sınavları, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Mülakat Sınavı şeklinde gerçekleştirilir.
Polis Meslek Yüksekokulları Fiziksel Yeterlilik Sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını değerlendirmek üzere uygulamalı olarak yapılan sınavdır. Bu sınavda başarılı olmak için adayların yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almaları zorunludur.
POMEM PARKURU. Adayların başarılı sayılabilmeleri için parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların ise 50 saniyede tamamlamaları gerekiyor. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar ile 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar.
İlgili 15 soru bulundu
Ön Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimi 12 ay, Lisans Mezunu Polis Meslek Eğitim Merkezi (PMEM) eğitimi ise 16 ay sürmektedir. Polis Meslek Yüksekokullarında ise eğitim süresi 4 yıldır.
Madde 7 - POMEM'lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az altı (6) aydır. Her öğretim süresi iki (2) dönem, her dönem ise en az oniki (12) haftadan oluşur. Eğitim-öğretim Başkanlıkça belirlenecek tarihte başlar. Dönemler arasında bir (1) haftalık sömestr izni verilir.
3) Ağırlık taşıma etabı; Ağırlık taşıma etabında, erkek adaylar için 30 Kg (15x2) ağırlığındaki, kadın adaylar 20 Kg (10x2) ağırlığındaki iki kum torbasını, erkek adaylar için aralarında 16 metre, kadın adaylar için aralarında 15 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya ...
Amir hükümler gereğince Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrenciler (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) 01 Mart 2023 tarihinde sınava tabi tutulmuştur.
Mülakat sınavında taban puanı kaçtır? Adayın başarılı olabilmesi için 100 üzerinden en az 70 alması gerekir.
Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM): POMEM'ler, öğrencileri lisans mezunlarından oluşan, 8 aylık kurs türü bir eğitim veren Polis Akademisine bağlı eğitim kurumları. POMEM' den mezun olan öğrenciler Emniyet Teşkilatının çeşitli birimlerine aday polis olarak atanabilir.
POMEM BAŞVURU ŞARTLARI 2023
POMEM, her sene İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği bir taban puanı ile KPSS'ye giren adayların bu şartı sağlamasıyla başvuru yapması halinde değerlendirilerek alım yapmaktadır.
Polislik mesleği yapılan sınavlar sonucu POMEM'de başlamaktadır. Sınava giriş şartları, mülakat sınavı, sağlık şartları vb dava konusu edilebilirken sınavı kazandıktan sonra POMEM eğitimi sırasında da güvenlik soruşturması, sağlık şartları vb ilişik kesme işlemleri tesis edilebilmektedir.
POLİS ALIMI EN DÜŞÜK PUAN KAÇTIR? Polis alımı için başvuru yapmak isteyen adayların KPSS P3 puan türünden en düşük 60 puan ve üzerinde alması gerekmektedir.
Polis alımına başvuruda bulunacak adaylar, polislik KPSS taban puanlarını araştırmaya başladı. Polislik KPSS başvurusunda bulunmak için baraj puanı 60 olarak belirlenmiş durumda.
Birçok açıktan alım yapan kamu kurumu genellikle minimum 70 puan şartı arıyor. KPSS Ortaöğretim sınavından 70 puan almak için 40 -45 net yapmak gerekiyor. Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir.
31 Temmuz 2023. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2023 - 2024 eğitim - öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır.
Polislik 2023 taban puanı 250 olmalı. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için ise 200 puan olmak gerekiyor.
30. Dönem POMEM alımları kapsamında, 01 - 19 Mayıs 2023 tarihleri arasında https://ais.pa.edu.tr/ adresinden başvurular alındı. Geçtiğimiz hafta ise 30. Dönem POMEM mülakat sınavına katılacak adayların sınav yeri ve tarihleri belli oldu.
Slalom etabında ilk dört slalom çubuğunun arkasından dolaştıktan sonra diğer etaba geçen adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine 4 (dört) saniye ilave edilecektir. Slalom çubuklarının bulunduğu parkuru hiç yapmadan geçmesi halinde aday, diskalifiye edilerek elenecektir.
POMEM alımının zorlaşmasının başlıca nedeni parkur zorluğudur, alımın her dönem daha da zorlaşmasının diğer nedeni ise aday sayısındaki artıştır. Aday sayısı arttıkça parkur daha eleyici olmaktadır. Parkurda başarılı olmak isteyen adayların çok iyi hazırlanması gerekir.
POMEM fiziki yeterlilik parkuru ve zaman/puan cetveli oluşturulmuş ve ekte sunulan şablonda belirtilmiştir. Adayların başarılı sayılabilmeleri için, oluşturulan parkuru erkek adayların en fazla 48 saniye, kadın adayların ise en fazla 51 saniye ile tamamlamaları gerekmektedir.
a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir. (3) PAEM, POMEM'de öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın % 70'i kadar harçlık verilir.
1. Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarımızda otuz (30) iş günüdür.
Meslek hayatına polis olarak devam etmek isteyenlerin başvuru gerçekleştirdiği Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) ile Polis Meslek Yüksekokulları'na (PMYO) şartlarında değişiklikler gerçekleştirildi. Buna göre adayların öğrenim sırasında evlenmeleriyle ilgili kısıtlamalar kaldırıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri