Cihaz işyeri şifresini sorar; “0000” yazılır ve giriş tuşuna basılır.
Cihaz işyeri şifresini sorar; “0000” yazılır ve giriş tuşuna basılır. İşlemin numarası satış slibinde JP ile başlayan numaradır.
Kart sahibinin şifresi (PIN) gizlidir. Gizlilik, sistemin güvenli işleyişi açısından çok önemlidir. Alışveriş sırasında şifre (PIN), kart sahibi tarafından girilmelidir.
Terminal kapalıyken yeşil giriş tuşuna basılarak açılır. Kapatmak için sarı (Silme) tuşa basılır ve “Cihaz Kapatılacak?” sorusuna karşılık giriş tuşuna basılarak kapatılması sağlanır.
Şifre(PIN), Banka kartınız ile alışverişte ve Bank 24'lerde işlem yaparken kullanacağınız size özel 4 rakamlı güvenlik numarasıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Kullanıma açılmamış olan kartı ilk olarak bankamatiğe vererek şifre belirle işlemi yapılabilir. Şifre almak için bir başka yolda telefon yani SMS yöntemidir. Kartın ulaştırıldığı belge üzerinde yer alan SMS numarasına istenilen bilgiler mesaj ile iletilerek şifre alınabilir.
SIFRE yazıp, kartınızın son 4 rakamını aralarında boşluk bırakarak 4440'a SMS gönderdikten sonra telefonunuza gelecek aramada talep ettiginiz 4 haneli şifreyi tuşlayabilirsiniz.
POS cihazı üzerinde bulunan ana menüyü açan tuşa basınız. Aşağı ve yukarı yön ok tuşları ile menüden “ şyeri Menü”yü seçip G R Ş (yeşil) tuşuna basınız. Aşağı ve yukarı yön ok tuşları ile menüden “Şifre Reset”i seçip G R Ş (yeşil) tuşuna basınız.
Kart pos cihazına okutulur ve satış butonuna basılarak tutar girilir. Bazı pos cihazlarında önce satışın yapılıp, sonra kartın okuttuğu da görülmüştür. Satışa basıldıktan sonra tutar girilir ve müşteriden şifre istenir. Müşteri şifreyi onayladığında bir fiş çıkar.
Tutar teyidi için « giriş » tuşuna basılır. Kart, temassız okuyuculu pin pad veya pos'a yaklaştırılarak okutulur (dıt sesi duyuluması gerekir.) Satış işlemi iptali temassız işlem ile yapılamamaktadır, Chipli işlem yapılabilir. Kart çipli ise; kartın çipli bölümü cihazın çip okuyucusuna takılır.
ATM: “Kullanıcı / Başvuru işlemleri” menüsünden şifrenizi alabilir veya değiştirebilirsiniz. Size en yakın Yapı Kredi ATM'si için tıklayınız. Bireysel: 444 0 444'ü arayıp 3-3 tuşlayarak Bireysel Tek Şifre'nizi alabilir veya değiştirebilirsiniz.
Akıllı Bildirim, Yapı Kredi Mobil, İnternet Şubesi girişleri ve işlem onaylarında, 3 Boyutlu Güvenlik (3D Secure) ile alışveriş işlemlerinde ve diğer doğrulama gerektiren işlemlerde Akıllı SMS ( Tek Kullanımlık Şifre ) ile sağlanan doğrulama işlemine alternatif bir güvenlik ürünüdür.
Yapı Kredi Mobil'de yer alan Şifre Al/Şifremi Unuttum menüsünden kolayca şifrenizi alabilirsiniz. Bilgilerinizi girdikten sonra, şifre belirleme ekranında Yapı Kredi Mobil ve Bireysel İnternet Şubesi'ne girişte kullanacağınız Kullanıcı Kodunuz gösterilecektir.
Ana menüde bulunan “AYARLAR” menüsüne giriş yapınız. “AYARLAR” menüsünün içerisinde bulunan “EKÜ Sonlandır” üzerine geliniz ve giriş tuşuna basınız. Ekranda açılan şifre ekranına yönetici şifresini (fabrika çıkış şifresi “1234” olarak ayarlanmıştır) giriniz ve giriş tuşuna basınız.
Bilindiği üzere, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca sigortalı çalıştırılan İşverenlerin yükümlülüklerini internet üzerinden yerine getirilebilmesi için tescil edilen/ edilecek işyerlerine e-bildirge şifresi verilmektedir.
POS cihazı için öncelikle bankalara şubeden ya da internet bankacılığı üzerinden ön başvuru yaparsınız. Başvurunuz ardından bankanız, sizden vergi levhası, işletme ruhsatı, imza sirküleri, kimlik gibi ilgili evrakları talep eder.
Öncelikle banka kartı pos cihazına okutulur. Sonrasında pos cihazında yer alan satış butonuna tutar girilir. Günümüzde kimi cihazlar önce rakamın girilip sonra banka kartı pos cihazına okutturulmaktadır. Satış isimli butona basıldıktan sonra müşteriden şifre bilgilerinin girilmesi istenmektedir.
POS cihazıyla satış yapmak için:
Temassız ödemeyi kartı POS cihazına yaklaştırarak, çipli ödemeyi kartı çip okuyucusuna takarak, manyetik ödemeyi ise kartı cihazın yan tarafındaki şeritten geçirerek yapabilirsiniz. Kartı okuttuktan sonra peşin satış veya taksitli satış seçeneklerinden birini seçin.
POS cihazları kredi kartı, banka kartı, yemek kartı, temassız ödeme yöntemleri gibi farklı ödeme tiplerini kabul ederek müşterilerin hızlı ve güvenli şekilde ödeme yapmasını sağlar. İade ve iptal işlemleri de POS cihazları üzerinden rahatlıkla gerçekleştirilebilir.
Talebinizi şubenize iletmeniz yeterlidir. İlgili hizmet firması işyerinize gelerek yazılı servis formu karşılığında POS cihazını sizden alacaktır. Pos cihazını şubeye götürmenize gerek bulunmamaktadır.
POS makinesi başvurusu için sizden istenen belgeler, vergi levhası, başvuran kişinin kimliğinin aslı, imza beyannamesi, bir odaya kayıtlı iseniz oda kayıt belgesidir. Vergi levhası olmadan POS cihazı alınamaz. Satışlarınıza ilişkin karşılık olarak fatura ya da fiş olması gerekir.
Temassız POS ile işlem yapmak için; POS'a tutar bilgisini girip “Giriş” tuşuna bastıktan sonra, kartı POS cihazına yaklaştırın. 750 TL ve altı işlemlerde şifreye gerek kalmadan, 750 TL üzeri işlemlerde ise POS'tan şifre girilmesini sağlayarak temassız işlem yapabilirsiniz.
Genellikle kredi veya banka kartınızın arka yüzünde bulunan üç haneli bir güvenlik numarasıdır.
Eğer sahip olunan kartın mevcut şifresi hatırlanmıyorsa banka şubesine gitmek gerekiyor. Şahsen yapılması gereken başvurunun ardından sorun giderilir. Kimlik gösterilerek banka çalışanları yardımı ile yeni bir kart ya da yeni bir şifre almak mümkün olur.
4 rakamlı şifre (PIN) ise, kartın kaybolması veya çalınması durumunda, başkaları tarafından kullanılmasını büyük ölçüde engeller. Şifre (PIN) nedir? Çipli Maximum Kart'ınızın şifresini aktif hale getirdiyseniz, yapacağınız kredi kartı alışverişlerinizde, 4 rakamlı şifrenizi girmeniz istenecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri