Anılan Kanun'un 33. maddesine göre POS tefecilerinin banka ve sigorta muameleleri vergisi matrahına uygulanacak vergi oranı ise % 5'tir.
Bankalar ve diğer finansal hizmet sağlayıcılar bu anlamda işletmelere çeşitli POS cihazı türleri sunmaktadır. Kullanılan bu POS cihazları üzerinden POS komisyonları alınır. POS (Point of Sale) komisyon oranları, işletmelerin ve tüketicilerin günlük işlemlerini kolayca yapabilmelerine olanak tanımaktadır.
Yüzde 18 KDV →Yüzde 20 KDV olarak değiştirilmiştir. Yine bu karara göre eczanelerimizdeki YazarkasaPos KDV parametrelerinin de yürürlüğe gireceği 10 Temmuz 2023 tarihine kadar güncellenmesi gerekmektedir.
Masaüstü POS ücreti alınmamaktadır. Mobil POS ücreti ne kadardır? Mobil POS ücreti 60 TL'dir.
Sanal POS hizmeti için herhangi bir ücret talep edilmekte midir? İş Bankası sanal POS hizmeti için yıllık BSMV dahil 4.500 TL ücret alınmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
7346 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile; - %18 olarak uygulanmakta olan genel KDV oranı % 20'ye - % 8 KDV'ye tabi teslim ve hizmetlerin KDV oranı %10'a, yükseltildi. Düzenleme 10 TEMMUZ 2023 tarihinde yürürlüğe girecektir.
Yeni KDV oranlarının yazarkasa pos cihazlarda 10.07.2023 tarihinden itibaren düzenlenmesi gerekmektedir. İlaç dışı yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 20 olarak düzenlenmelidir. KDV oranlarının Yazarkasa pos cihazı ayarı ile ilgili görseller ve videolar ekte yer almaktadır.
7 Temmuz 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı kararına göre; mal ve hizmetlerde uygulanan yüzde 18'lik Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 20'ye çıkarıldı. Bazı mal ve hizmetler için uygulanan yüzde 8'lik KDV ise yüzde 10'a yükseltildi.
POS makinesi başvurusu için sizden istenen belgeler, vergi levhası, başvuran kişinin kimliğinin aslı, imza beyannamesi, bir odaya kayıtlı iseniz oda kayıt belgesidir. Vergi levhası olmadan POS cihazı alınamaz. Satışlarınıza ilişkin karşılık olarak fatura ya da fiş olması gerekir.
Eğer vergi mükellefi değilseniz şirketiniz sorgulamada görünmez ve bu durumda satın alma işlemini gerçekleştiremezsiniz. Satın alma işleminizin tamamlanmasının ardından ÖKC üreten firma yetkilileri, iş yerinize gelerek cihaz kurulumunu gerçekleştirir.
Üstelik POS hizmet ücreti de ödemiyor.
Ücretsiz POS hizmeti; Mobil, Yazarkasa POS (ÖKC), Sabit ve Cebe POS için geçerlidir. Kampanya kapsamında aylık toplam 10.000 TL ciroya kadar olan tek çekim işlemlere %0 komisyon uygulanacak; 10.000 TL'den sonraki işlemlerde ise bu oran %1,79 olacaktır.
Yazarkasa POS'lar ise aylık cironuz 5.000 TL'nin üzerinde kaldığı sürece aidatsız ve ücretsizdir. Yazarkasa POS'lar için üretici firmaya her ay sizin adınıza bir bakım ücreti ödemekle yükümlü olduğumuz için böyle bir şart koymak durumunda kaldığımızı bilmenizi isteriz.
Bu durumda POS makineleriyle yapılan satışlarda işletmelerin bankalara ödemek zorunda kaldığı komisyon ve benzeri giderler ticari kazancın elde edilmesi için yapılmak zorunda kalınan giderler olduğundan; bu giderler Kurumlar veya Gelir Vergisi'nin tespitinde dikkate alınacak net kazancın tespitinde gider olarak ...
POS makinesi alabilmek için Türkiye'de aktif olarak hizmet veren bankaların hemen hepsi ile anlaşma yapılabilir. Kredi kartı ile yapılan alışverişler, bankalar için önemli bir gelir kalemi olur ve POS cihazı, bu bankaların temel hizmetleri arasındadır.
POS cihazı kullanmak için vergi mükellefiyetine sahip olmalı ve ticari bir faaliyet sürdürüyor olmalısınız. Yasal olarak ticaret faaliyeti sürdürmeyen işletmeler ve şahıs şirketleri yetkilileri herhangi bir POS cihazı alamaz. POS cihazı kullanmak için bankalardan sağlanan hizmeti satın almak gerekir.
KDV'yi ödeyen yegane taraf tüketicidir. KDV esasında satıcıya yansıtılır, satıcı da bu tutarı tüketiciye yansıtır ve ürünü ya da hizmeti satın alan taraf KDV öder. Satışı yapılan mal ya da hizmetin niteliğine göre KDV oranı değişiklik gösterir. %1, %8 ve %18 olmak üzere 3 farklı KDV oranı bulunur.
Yazarkasa tuş takımının sağ üst köşesinde yer alan nokta veya F tuşuna basılır. 2. “YAZARKASAPOS AYARLARI” menüsüne yönetici şifresi ile girilir. 3. “PARAMETRE YAZDIR” ile parametre bilgileri kağıda yazdırılır. 4. “GIB KDV Oranları" kısmından yeni oranlar kontrol edilir.
Bilindiği üzere, KDV oranları, 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki (I) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için %1, (II) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için %8, bu listelerde yer almayan vergiye tabi işlemler içinse %18 olarak uygulanmaktadır.
%10 KDV Oranının Uygulandığı Ürün ve Hizmetler
Tekstil ürünleri, giyim, çanta, bavul gibi ürünler ile tiyatro, sinema, müze ve otel gibi kültürel ve sosyal hizmetlerden alınan KDV oranı %8'den %10'a yükseltilmiştir.
Bu yeni düzenleme ile %8 KDV uygulanan giyim, ayakkabı, çanta, kitap gibi ürünlerdeki KDV %10 oldu. Daha önce %18 KDV uygulanan beyaz eşya, otomotiv, akaryakıt, elektronik kategorisinde yer alan ürünler için ise KDV oranı %20 olarak belirlendi.
Vakıfbank'ın TABGİS üyelerine uyguladığı komisyon oranı, tüm kartlar için %1,35 olarak güncellendi. Belirtilen oran 4 Şubat 2022 tarihi itibariyle geçerli olacak.
Artı Gerçek - Bankaların işletmelere uzun süredir uygulamakta olduğu 0.49-0.79 aralığındaki kredi kartı komisyonları geçtiğimiz hafta itibarıyla yüzde 3.5'e çıkarıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri