Ayrıca yemekte ya da öğün arasında bir şeyler yiyince, kandaki şeker miktarının artışına tepki olarak bebeğin hareketliliği artar. Yine anne adayı çok stresli ve gergin olduğunda adrenalin üretimi arttığından bebek hareketleri de artacaktır.
Eğer bebeğinizin bir süredir hareket etmemesinden endişeleniyorsanız, biraz çikolata yiyebilir veya bir bardak portakal suyu içip uzanabilirsiniz. 20 dakika sonra bebeğiniz tekmelemeye başlayacaktır. Bu dönemde bebek hareketleri hala hissedeceğiniz kadar belirgin değilse doktorunuzu veya hemşirenizi arayabilirsiniz.
Bebeğin normal sınırlarda hareket etmesi yeterlidir, daha fazla hareket etmesi yada 2 saatte 10 defadan daha çok hareket etmesi bebek hakkında iyi yada kötü bir anlam ifade etmez. Anne yemek yediğinde ,tatlı yiyecek ve içecekler tükettiğinde bebek hareketlerinde artma olması sık rastlanılan bir durumdur.
Tekmeleme deriz ya hep bebeklerin rahim içindeki hareketlerine. Halbuki bebekler rahim içinde tüm bedenlerini kullanarak oynarlar. El, kol, bacak, ayak, sağa sola dönme, hoplama ve daha birçok beden hareketi rahim içinde mümkündür.
İlgili 28 soru bulundu
40. haftaya gelmiş bebeklerde yine ultrasonografik takiplerde 12 saatte 275 kez hareket ettiği gözlemlenmiştir. Annenin karnı tokken veya anne çikolata veya tatlı yediğinde bebek hareketlerinde artma hissedilir.
Bunun sebebi, kalp atım hızının artması, kan hacminin artması ve tüm vücuttaki damarlarda, kan akımına karşı direncin azalmasıdır. Kalp atım hızı istirahatta ortalama dakikada 10 atım artar. Büyüyen rahmin etkisiyle, ortalama 4 cm yukarı itilen diyafram, kalbi sola ve yukarı doğru ittirerek, kalbin aksını değiştirir.
Siz karnınıza dokundukça kendini güvende hissediyor
Kucaklanma ve sarılma duyusu ile bebek vücudunu kıvrık pozisyona getirir, ellerini orta hatta birleştirir. Parmaklarını emer ve bu şekilde kendini güvende hisseder. Rahim içindeki sabit ve nötr olan sıcaklık da güven duygusunu arttırır.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
7 Aylık Gebelikte Bebek Hareketleri
Bu hafta bebeğinizin yeri daraldığı için hareketleri de yavaşladı. Ancak bu, hiç hareket etmeyeceği anlamına gelmiyor. Bu sebeple bir süre hareket etmezse durumu doktorunuza haber verin. Gebelikte 7. ayda bebeğiniz artık daha uzun uykular uyuyabiliyor.
Yine hareket etmezse, bir sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Bu durumda bebeğin sıkıntıda olup, olmadığına dair NST, ultrason, biyofizik profil, doppler gibi diğer testler yapılacaktır.
Anne bebeğin hareketlerine alışık olmadığı için hissetmeyebilir. Baba adayı ise bebeğin kemik yapısı güçlendiği için 6. ayın sonunda bebeğin hareketlerini hissetmeye başlayabilir. Bebekteki en büyük fark kas gelişimidir. Bebek bu dönemde kaslarını geliştirmek için bilinçli şekilde hareket eder.
Bu şekilde bir durumla karşılaştığınızda Bebekler anne karnındayken şekerli, tatlı şeylere karşı anında tepki verdikleri bilindiği için anneye tatlı veya çikolata yedirilebilir. Böylece bebek istenen pozisyona gelmiş ve beklenen görüntü alınmış olacaktır.
5 Aylık Hamilelik Bebek Hareketleri
Hareketleri daha erken hisseden anne adayları, bu aydan itibaren biraz daha güçlü hissedebilir. Anne karnında 5 aylık bebek hareketleri bir gün hissedilip birkaç gün hissedilmeyebilir. Bebeğinizin hareketlerini, 7. aydan itibaren daha istikrarlı şekilde hissetmeye başlayacaksınız.
Günlük enerji ihtiyacının %5-10'unu çikolataya ayırabilirsiniz. Bu da, hamilelikte ortalama 2200 kalorilik beslenen bir anne adayının 110-220 kalori hakkını çikolatadan yana kullanabileceği anlamına geliyor ;) Ancak çikolatanın kafein ve kalori içerdiği de unutulmamalıdır!
Hamilelik döneminde görülen yüksek düzeydeki stres hormonları, bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiler. Bu nedenle anne adayları günlük programlarını sadeleştirmeli, fiziksel etkinlik yapmalı ve rahatlama alıştırmalarıyla sakinleşmeye çalışmalıdır.
Hamilelik süresinde strese maruz kalmak 17. haftadan itibaren bebeklerin beyin gelişimini etkilemeye başlıyor.
Olumlu olduğu kadar olumsuz her şey de bebeğin bilinçaltına yerleşir. Bebek istenmeyen bebek olduğunu da hisseder. Doğan bebek istenmediğini hissettiği anneden emzirilmeyi reddetmiş oysa başka bir anneden rahat rahat emmiştir.
21 haftalık gebelikte bebek nerede durur? Anne karnında bebeğin güvenli bir şekilde büyümesini sürdürdüğü rahim, hamileliğin 21. haftasında orta karın seviyesine kadar gelir. Rahim, 20. haftadan önce göbek deliğinin altındadır.
Rahim her gün biraz daha genişlediği için anne adayında karın bölgesinde sertleşme ve ardından da belli rahatsızlıklar görülebilir. Zaman içinde karın bölgesinde yaşanan bu sertleşme anne adayı için bir problem olmanın dışına çıkar. Gebeliğin ilerlemesine bağlı olarak yaşanan sertlik ve gerginlik daha normalleşir.
Anne karnındayken gebelik süreci içerisinde gelişen gözleriyle birlikte bebeğiniz zamanla görme işlevlerini kazanmaya başlar. Görüşü oldukça bulanıktır, ancak bazen güneş gibi parlak ışık kaynağına veya annenin karnına doğru tutulmuş el feneri gibi bir ışık kaynağına tepki verebilir.
Bebeğin hareket etmemesi halinde, heyecan ve panik yaşanabilir. Bebeğin anne karnında ki hareketleri 26. haftaya kadar hissedilmediği zaman bu durumu muhakkak doktora bildirilmelidir.
Bebek hareketleri ilk hamilelikte 19-21. haftalar arasında ve sonraki gebeliklerde daha erken hissedilmeye başlanır .
NST reaktif ise bebek anne karnında 1 hafta daha güvende demektir. NST sırasında bebek hiç hareket etmez ise bebek uyuyor olabilir, anne aç olabilir. Anneye bir şeyler yemesi söylenir ve tekrar çekilir. NST reaktif ise doğuma kadar haftada bir tekrar çekilerek takibe devam edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri