Sectigo Positive SSL, SSL endüstrisindeki en ucuz fiyatlı SSL sertifikasıdır. Bu sertifika, sitenin güvenli ve yasal olduğunu kanıtlayan ücretsiz bir site mührü ile birlikte gelir. Pozitif SSL sertifikası, çevrimiçi işlemleri güvenli hale getiren 2048 bit CSR şifrelemesi ve 256 bit şifreleme sunar.
Positive SSL sertifikası güçlü şifreleme ve ID onaylama kapasitesi ile yüksek seviyeli güvenlik sağlar. Positive SSL Sertifika,evrensel tüm tarayıcılar, cep telefonları ve cihazlar ile çalışır. SGC teknolojisi eski tarayıcılarda zayıf şifreleme gücünü artırır.
Secure Sockets Layer (Güvenli Soket Katmanı) protokolü ya da daha sık kullanılan kısaltmasıyla SSL, web sitesi ile ziyaretçilerin kullandığı tarayıcı arasında güvenli bağlantı kurulmasına olanak tanıyor.
-Sol arama kısmına “Manage SSL Hosts” yazın ve çıkan sonuca tıklayın. -Bu adımda karşınıza sunucunuzun SSL yönetim ekranı gelecek ve SSL sertifikalı siteler listelenecek. -Bu listeden, SSL sertifikasını kaldırmak istediğiniz web sitesini seçip “Delete” butonuna tıklayın.
Bir web sunucusu ve web tarayıcısı arasında şifreli bağlantı oluşturan bir güvenlik protokolü olan SSL'nin açılımı Güvenli Yuva Katmanıdır. Şirketler ve kuruluşlar, çevrimiçi işlemleri güvence altına almak ve müşteri bilgilerinin gizliliğini ve güvenliğini korumak için web sitelerine bir SSL sertifikası eklemelidir.
İlgili 41 soru bulundu
Özellikle kredi kartı bilgileri veya kişisel bilgiler gibi hassas bilgilerin transfer edildiği e-ticaret siteleri gibi sitelerde, SSL sertifikası olmazsa, kullanıcı bilgileri risk altında olabilir. Bunun yanı sıra, modern web tarayıcıları, SSL sertifikası olmayan sitelere giren kullanıcıları uyarır.
Bu hatayı almanızın sebebi sunucudan, kötü yazılımlardan, telefonunuzdan veya ziyaret ettiğiniz web sitelerinin sertifikalarını yenilememesinden kaynaklı olabilir. SSL sertifikası yenilenmeyen veya güncellemeyen web sitelerine giriş yapmak istediğinizde erişim kısmi olarak engellemektedir.
Hiçbir banka ve ödeme kuruluşu, SSL sertifikası olmayan bir web sitesine ödeme ekranı sağlamaz. Sitenizde kredi ya da banka kartı ile ödeme alabilmek için, en az 256 bit SSL sertifikası edinmeniz gerekmektedir.
SSL, ziyaretçilerin kredi kartı bilgileri, şifreleri, kimlik bilgileri gibi önemli olan bilgilerini şifreleyerek üçüncü kişilerin eline geçmesini engellemektedir. Bir web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundaki kilit iconundan anlaşılabilir.
SSL sertifikası, web sitelerinde hassas bilgileri işlemek için zorunludur. Özellikle e-ticaret siteleri, ödeme bilgilerini işlemekte ve müşteri bilgilerini saklamaktadır.
SSL sertifikalarının doğası gereği yenileme işlemi yapılamamaktadır. Bu nedenle yeni bir sertifka alarak yeniden doğrulama ve kurulum işlemleri yapılmaktadır.
SSL, Güvenli Yuva Katmanı (Secure Sockets Layer) anlamına gelir. Verileri koruyan iki sistem arasına güvenli bir katman yerleştirilir. Bir internet bağlantısını güvenli tutmak ve sunucu ile web tarayıcı gibi iki sistem veya iki sunucu arasında (hassas) verileri korumak için kullanılan standart teknolojidir.
SSL (Secure Sockets Layer) sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları, hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
İyi bir SSL sertifikasında şifreleme kuvveti yüksek olmalıdır. 256 bit'lik şifreleme yapabilen SSL sertifikaları ideal olanlardır, daha düşük olanlardan uzak durun.
İnternet protokol takımında, SSL ve TLS uygulama katmanında ağ bağlantıları verisini şifreler. OSI modelde eşdeğer olarak, TLS/SSL 5.katmanda (oturum katmanı) başlatılır ve 6.katmanda (sunum katmanı) çalıştırılır.
SSL kodlama için iki adet anahtar bulunmaktadır. Bu anahtarlar, dijital ortamda kodlanmış yazılımlardır. Bir anahtarın kilitlemiş olduğu veriyi, sadece diğer anahtar açabilir.
Ücretsiz SSL, yalnız domain doğrulama denen DV SSL türünde verilebilir. Ücretli SSL'ler hem DV SSL (Domain Validation), hem de OV SSL (Kurum Doğrulamalı) ve EV SSL (Genişletilmiş Doğrulama) türlerinde verilebilir.
Tamamen ücretsizdir. Sahip olmak için herhangi bir bedel ödemeye veya yenileme ücretleri vermenize gerek yoktur. Bu, ücretsiz SSL sertifikalarının en önemli özelliğidir. Ücretli SSL sertifikalarıyla ve ücretsiz sertifikalar aynı şifreleme düzeyine sahiptirler ve tamamen güvenlidir.
Taşıma Katmanı Güvenliği (TLS) denetimi (diğer adıyla SSL denetimi), üçüncü taraf web filtreleri tarafından sağlanan bir güvenlik özelliğidir. Bu özellik, web filtrenizi internet üzerinden yayılan tehditleri algılayacak şekilde ayarlamanıza imkan tanır.
Kısa adı ile SSL (Secure Socket Layer) olan terim Türkçemizde Güvenli Soket Katmanı olarak kullanılır. Ücretsiz SSL, web sitesi ile kullanıcı arasında güven bağı oluştur. SSL güven akışını sağlayarak korsanların kullanıcı kişisel bilgilerine erişimini engeller.
iPhone'da ve iPad'de kök sertifikalar
Bu sertifika, onu Sertifika Güven Ayarları'nda etkinleştirene kadar web siteleri için güvenilir değildir.” Bu durumda kullanıcı aygıttaki Ayarlar > Genel > Hakkında > Sertifika Güven Ayarları bölümüne giderek sertifikaya güvenebilir.
İphone email ayarlarında kurumsal posta kullanıyorsanız, gelen posta ve giden posta sunucuları SSL hatası verebilir. Bu iPhone ekranına “Sunucu Kimliği Doğrulanamıyor” olarak gözükür ve altında da “Ayrıntılar” ve “Vazgeç” butonları olur. Bu hatayı çözmek için gelen (POP veya IMAP) SSL ve SMTP SSL kapalı olmalıdır.
Bir sertifika yalnızca kısıtlı bir süre için geçerlidir, daha sonra geçersiz olur ve daha yeni bir sürümle değiştirilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri