PREFABRİK EVLERİN ISI VE SES YALITIMI NASILDIR? Prefabrik evlerde kullandığımız dış duvar kalınlığı 10 cm ve 14cm'dir.
Prefabrik yapıların da diğer evler gibi bir temelleri bulunmalıdır ve bu temel yapımında beton kullanılmaktadır. Ardından bu temel üzerine çelik, sac, betopan ve EPS gibi malzemelerden bir iskelet sistemi kullanılmaktadır.
Çelik malzemeler deprem sırasında esner fakat kırılma veya yıkılmaya sebep vermezler. Bu nedenle “prefabrik ev ve villalar” depreme karşı en güvenli yapılardandır. Bir prefabrik evin ömrü, çeşitli çevresel şartlara göre değişkenlik gösterse de ortalama olarak 40 ila 50 yıl kadardır.
cevap : prefabrik evlerin dış cephelerine farklı kaplamalar yapılabilmektedir. Pvc Siding,yalıpan,taşonit,bisküvi tuğla,sıvalı mantolama yapılabilmektedir.
Prefabrik evin temelinde yük az olacağından duvarların altında devam eden betonarme temel şekline uygun olmalıdır. Temel için çelik ve demir iskelet oluşturularak temel atma işlemi gerçekleştirilir. Sadece düz beton gibi görünse de bu iş oldukça zor ve ince hesap gerektiren bir işlemdir.
İlgili 39 soru bulundu
1- Temel ve Zemin Beton Maliyeti
Öncelikle prefabrik ev kurulumunda betonarme binalardaki gibi çok derin ve yüksek temelli bir zemine ihtiyaç duyulmadığını vurgulayalım. Prefabrik ev kurulacak zeminin kot farkı olmayacak düzlükte ve ortalama 30 cm yükseklikte beton bir zemin olması yeterli olacaktır.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
Kesinlikle uygundur fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta mevcuttur. Soba için ekstra olarak hazırlanmış olması gereken bir baca sistemi olması gerekmektedir. Ekstra olarak hazırladığınız baca sisteminiz sayesinde prefabrik evinizde soba yakabilirsiniz. Elektrikli sobalar kullanmanız sizin için çok daha iyi olabilir.
Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılabilmektedir. Rüzgâr, kar, yağmur, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünü etkiler. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkilemektedir.
İç paneller ile dış panel arasındaki boşluğa taşyünü elyaf gibi ısı yalıtım malzemeleri uygulanır. İsteğe bağlı olarak nem ve buhar önleyici plakalar da kullanılabilir. Daha sonra iç duvar panelleri yerleştirilerek iç kısım boya yada duvar kağıdı için hazır hale gitirilir.
Prefabrik evler daha hızlı montaj ve ekonomik bir ev arayanlar için uygunken çelik evler daha çok villa benzeri evlerdir. Çelik evler daha dayanıklı, yangına karşı daha güçlü ama daha pahalı ve montaj süresi prefabrik evlere göre uzun olan ev modelleridir.
Prefabrik evlerin iç ve dış duvarlarının kurulumu için projeye uygunlukta montajın düzgün ilerlemesi için zemin U profilleri kullanılır. Rehber profile U denilmesinin nedeni malzemenin U şeklinde olması nedeniyledir.
Prefabrik evlerde diğer konut modellerinde kullanılan tüm ısıtma sistemleri kullanılabilmektedir. Bu ısıtıcılar arasında odun veya kömürlü soba, klima, doğalgaz, elektrikli ısıtıcılar, sıvı veya LPG yakıtlı merkezi ısıtıcılar, yerden ısıtma sistemleri yer almaktadır.
Duvar, pencere gibi tüm parçaları fabrikada üretilen ve inşası için temel kazılması gerekmeyen yapı türüne prefabrik ev denir. Prefabrik evler bir ya da iki katlı olarak istenilen metrekare ve oda yerleşim planına göre hazırlanabilmektedir.
Konteyner evler, doğru şekilde yalıtılmış olsalar bile, yaz aylarında sıcak olabilirler. Bunun nedeni, konteyner evlerin metal yapısının güneş ışınlarını emmesi ve iç mekanda sıcaklığın artmasına neden olmasıdır. Bu durum, özellikle sıcak ve nemli iklimlerde daha belirgin olabilir.
Prefabrik evin yapılacağı arsa, köy sınırlarındaysa ilçe özel idaresine, şehir merkezindeyse de belediyeye ruhsat için başvuru yapabiliyorsunuz. Belediyeye sunacağınız dosyada ruhsat dilekçesiyle beraber tapu, mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projelerinin olduğu belgelerin de bulunması gerekir.
Başka bir noktadan bakıldığında prefabrik evler yapım sürecinin kusursuz şekilde geride bırakılmaması sonucunda da çeşitli sorunlara sebep oluyor. Bu noktada özellikle yapının içine su girmesi veya ısı yalıtımı ile ilgili sorunlarla karşılaşılması da söz konusu oluyor.
Bu soruyu “evet” şeklinde yanıtlayabiliriz. Yani betonarme ev üzerine prefabrik yapı yapılabilir. Hatta sadece temel üzerine değil aynı zamanda betonarme bir ev üzerine de prefabrik kat atmak mümkündür.
Böylece, prefabrik evlerde dış duvarlar, ısı yalıtımı ve dekoratif bir görünüm kazanır. Mantolama işlemi, prefabrik evlerde ısı yalıtımı açısından oldukça önemlidir. Doğru bir mantolama işlemi, evin içerisinde daha konforlu bir yaşam alanı oluşturur ve enerji tasarrufu sağlar.
Çelik ev sadece kolay ısınmakla kalmaz, aynı zamanda kuvvetli izolasyonu sayesinde kolay ısı kaybı da yaşamaz. Standart inşaat teknikleri ile üretilen betonarme ya da ahşap binaların aksine çelik konstrüksiyon yapılarda çok daha farklı ve modern bir izolasyon sistemi kullanılmaktadır.
Evet, yapılarımız tıpkı betonarme yapılar gibi dışarıdan. kurşun geçirmektedir.
4 mevsim iklim şartlarına göre üretilen prefabrik evler yağmur, kar, aşırı sıcak fark etmeksizin her iklimde güvenle kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri