Prefabrik ev yardımı alabilmek için hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birini taşımak gerekiyor.
Prefabrik ev yardımı şartı
Prefabrik ve betonarme ev yardımı; muhtaçlık sınırının altında yaşayanlara veriliyor. Yani hane halkı kişi başına düşen aylık kazancı güncel asgari ücretin 1/3'ünün altında olanlar, bu yardımı alabiliyorlar.
Devletten 150 bin liralık prefabrik ev desteği alabilmek için e-Devlet'ten başvuru yapmanız yeterli. #prefabrikev #sosyalyardım #kredi #destek #edevlet.
Prefabrik ev almak için devlet kredisi başvurusu yapmak isteyenlerin öncelikle bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bankalar, devlet destekli kredi imkanlarını sunarak, uygun faiz oranları ve ödeme koşullarıyla müşterilerinin prefabrik ev sahibi olmalarına destek olmaktadır.
Afetzedelerden kendi yapısını yerinde yapmak isteyenlere; konutlar için 500 bin TL, işyerleri için ise 250 bin TL hibe verilecek. Yine afetzede vatandaşlarımız konut büyüklüklerine göre 500 bin TL ile 800 bin TL arasında ve işyeri büyüklüklerine göre de 250 bin TL ile 500 bin TL arasında da kredi kullanabilecek.
İlgili 16 soru bulundu
Prefabrik ev yapımı yardımı için başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesineki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor.
3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan haneler (Hanesinde memur, noter ve muhtar bulunanlar hariç) faydalanabilmektedir. TL ödeme yapılmaktadır.
Prefabrik ev kredisi, Akbank, Halkbank, İş Bankası, Ziraat bankası, ING Banktır. Ayrıca Denizbank, Albaraka Türk, Vakıflar Bankası ve TEB gibi tüm bankalar kredi vermektedir. Bu sayede herkes prefabrik ev sahibi olabilmektedir.
Barınma desteği içerisinde bulunan betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor. Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle E Devlet üzerinden başvuru süreci başladı.
Prefabrik Ev için İzin Gerekir mi? İmar durumu prefabrik yapılar için belediyeden alınmaktadır. Prefabrik ev için belediyelerden ya da gerekli kurumlardan imar ve ruhsat izinlerinin alınması gerekmektedir. Kadastro Müdürlüğünden alınacak olan aplikasyon belgesi de prefabrik ev belediye izni için gereklidir.
Genel olarak, ortalama bir prefabrik ev yaptırmak 200.000 TL ile 600.000 TL arasında mal olur. Ancak, her projenin maliyetleri farklı olabilir ve bu nedenle müşterilerin projelerinin maliyetlerini tahmin etmek için profesyonel bir inşaat firması ile çalışmaları önerilir.
Taksit yapma imkânınız var mıdır? Sözleşme tarihi itibariyle sözleşme bedelinin %40'ı nakit, geri kalan %60'lık kısmı ise 30 ve 60 günlük 2 eşit taksitle çek veya senet şeklinde tahsil edilir.
Prefabrik Ev Almak Mantıklı mı? Prefabrik evlerin pek çok avantajı bulunuyor. Bu avantajlardan bazıları ısı ve ses yalıtım desteği, istenilen zamanda sökülebilmesi, inşaat gerektirmemesidir. Bu nedenle bir araziye sahip olan kişiler için prefabrik ev satın almak mantıklıdır.
Tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekiyor. Eski kanuna göre 5 bin metrekarenin altındaki tarlalara prefabrik ev yapılmasına izin veriliyordu fakat son düzenlemelerden sonra 2023 yılında herhangi bir ev için tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekiyor.
PREFABRİK EV - BETONARME EV YAPIM YARDIMI NE KADAR? 2022 yılında ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL'ye kadar destek verilir.
Duvar, pencere gibi tüm parçaları fabrikada üretilen ve inşası için temel kazılması gerekmeyen yapı türüne prefabrik ev denir.
– İnşaat yapılacak alan arsanın yüzde 5'ini geçmeyecektir. – Yapılan ev yada inşaat alanı toplamda kesinlikle 250 m2 yi geçmeyecektir. – Saçak seviyelerinin tabii zeminden yüksekliği (6.50) metreyi veya 2 katı aşmayacaktır.
Arsa büyüklüğü en az 5 bin m2 olmalı Prefabrik ev projesi 250 m2'yi geçmemeli Evin konumu komşu parsel sınırına ve yola en az 5 metre mesafede olmalı Kat yüksekliği en fazla 2 kat olup bina yüksekliği 6,5 metreyi geçmemelidir.
Ev onarım devlet desteği almak için Alo 144 Sosyal Yardım Hattı aracılığı ile de başvurular alınır. 2020 Ev onarım yardımı şartları bilgisi için yine Alo 144 hattı üzerinden destek verilecektir. Ev onarım yardımı başvuru yapan kişinin yaşadığı bölge ve muhtaçlık kriterine göre verilecektir.
Finansman tutarı 50.000 TL'ye kadar olan ödemelerinizi 36 aya, 50.000 TL üstünde ise 24 aya kadar vadelendirebilir, geri ödemelerinizi aylık eşit taksitler hâlinde yapabilirsiniz.
Prefabrik ve çelik evler için kullanılacak kredilerin faiz oranları aylık bazda genellikle %1,5 % 3 aralığında değişirken devlet bankalarında bu oranların altında bir faiz oranı ile kredi çekmek de mümkün.
Prefabrik ev kredisine sadece gerçek kişiler başvurabilir. Tüzel kişilerin başvurusu bankalarca reddedilir. Prefabrik ev kredi başvuruları, 24 saatte sonuçlanır. Ancak başvuru sahibinin yasal süreçte olan borcu bulunması durumunda başvurunun sonuçlanması gecikebilir.
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
2 BİN 500 TL ÖDENİYOR
Kış dönemi için 5 Eylül itibarıyla başlayan başvurular devam ediyor. İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar destekten yararlanmak için başvuru yapabilir. e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri