GIA Sertifikalı Pırlantalar Dünyada da pırlanta söz konusu olduğu zaman en fazla kabul gören sertifika olduğu bilinen bir gerçektir. Genellikle tek tip sertifika kullanılması gia sertifikalı pırlantaların en önemli özelliği olarak söylenebilir.
1976 yılında kurulmuş, dünyanın en büyük pırlanta test laboratuarına sahip olan HRD Antwerp tarafından pırlantanın 4C özelliklerine göre verilen HRD sertifikası da pırlantanın kalitesini garanti altına alan uluslararası bir sertifikadır.
Pırlantanın 4C kuralına uygunluğunu ve orijinalliğini kanıtlayan belgedir. Aslında 5.C niteliği taşıyan sertifika (certification), önceki 4C'nin kim veya hangi kuruluş tarafından belirlendiğinin belgesidir. Alınan her pırlanta için satın alınan firma sertifika verir.
GIA ve HRD sertifikası, pırlantanın değerini, kalitesini belirleyen, dünya standartları doğrultusunda pırlantanın gerçekliğini ortaya koyan bir sertifikadır.
Satın alınan tüm mücevherlere hologramlı mücevher sertifikası düzenlenmektedir. Altın gramı, pırlantanın karat, renk ve berraklığı gibi mücevherin özelliklerini açıkça bu sertifikada belirtiyoruz. Sertifikanın taklidini önlemek için özel hologram kullanarak da ayrı bir değer katıyoruz.
İlgili 15 soru bulundu
Blue Diamond, Türkiye'nin en büyük pırlanta toptancısı, en büyük pırlanta üreticisi ve 0.001 - 20 karat arasındaki pırlantaları ile en geniş pırlanta ve değerli taş stoğuna sahip markasıdır.
FOREVERMARK, DE BEERS'İN PIRLANTA MARKASIDIR...
De Beers, 125 yıllık deneyimiyle dünyanın en büyük pırlanta üreticisi ve birçok madenin sahibidir; kısacası dünyanın pırlanta imparatorudur. De Beers, dünyadaki ilk pırlanta markası Forevermark'ı yarattı. Dünyada Forevermark'tan başka bir pırlanta markası bulunmamaktadır.
GIA Sertifika ile HRD Sertifika Arasındaki Farklar
Gia, her taşa ayrı ayrı seri numarası vermektedir. Hrd ise bunun aksine hem mücevhere hem de taşın kendisine numara vermektedir. Hrd, sertifikayı hazırlarken ürünün görselini merkeze alarak düzenleme yapar. Gia'da bu durum tam olarak bu şekilde değildir.
GIA her taşa özel olarak seri numarası verirken HRD ise hem taşa hemde mücevhere sertifikası veriliyor. GIA sertifikası ile taşın üzerinde seri numarasının olması sayesinde taşınızı farklı montürlerde kullansanız bile sertifikanız geçerliliğini korur. HRD sertifika düzenlerken mevcut ürünün görseli ile düzenlenir.
GIA Sertifikalı Yüzükler, güvenilirliği ve kalitesi sebebi ile sıklıkla tercih edilmektedir. HDR sertifikasında olduğu gibi oldukça saygındır. GIA, pırlanta satışlarından herhangi bir kazancı bulunmamaktadır. Bu özelliği sebebiyle de güvenilirliği tüm dünyada ispat edilmiştir.
Berrak bir pırlantanın daha değerli olduğu söylenebilir. Değerini belirleyen bir diğer detay ise, rengidir. Renk ise, beyazlığını belirtir ve beyaz pırlantalar daha değerli olur. Karat ağırlığı ise pırlantanın büyüklüğünü ifade eder ve büyük pırlantaların daha değerli olduğu açıktır.
Kaliteli bir pırlanta seçerken göz önünde bulundurmanız gereken 4 ana özellik vardır. 4C olarak adlandırılan bu ölçüler Karat Ağırlığı (Carat weight),Berraklık (Clarity), Renk (Color), Kesim (Cut) şeklindedir. pırlantanın karat ölçüsü farklı olacaktır. Çünkü farklı minerallerin farklı yoğunlukları vardır.
Çünkü sertifika pırlantanın kimliğidir. Uluslararası sertifikalı pırlantayı elden çıkarmanız daha kolay ve daha az değer kaybettirir.Hatta zamanla pırlanta dolarla fiyatı yükseldiği için değer kazanma durumu dahi olabilir.
F ve G arasındaki farkı gözle görmek mümkün değildir. Bu yüzden eğer bütçenize uygun seçenekler arıyorsanız, G sizin için daha uygun fiyatlar içermektedir. Çok ince bir fark içermesi sebebiyle bariz farklılıklar göremeyebilirsiniz. F color ve M color arasında bu farkları daha net bir şekilde görebilirsiniz.
Pırlanta yüzük seçimlerinde en iyi tercih edilecek renk grubu colorless kategorisi olan D-E-ve F renk pırlanta grubudur. Near colorless grubu G ve H renk pırlantalar hem uygun hem de kalitelidir. Daha ekonomik isteyenlerde ise beyaz rengi yakalanabilecek I-J renk pırlanta düşünülebilir.
Renk, berraklık, karat ve altın gramını bilgileri sertifikada yer alır. Bu sertifikada genellikle renk nitelemesi ise iki rengi içine alacak şekilde belirtilir. (Örn: H-I) Çünkü ürün mücevher haline geldiği için Hrd gemologlarının mevcut taşı ya da taşlarda yanılma payı ihtimali vardır.
GIA, uluslararası tanınmakta olan bir gemoloji araştırma kurumudur. Pırlantaların kalitesini ve orijinalliğini test eden kurum, pırlantaları sertifikalandırarak onların ömür boyu korunmasını sağlar.
Pırlanta sertifikası, renk, karat, berraklık ve kesim özellikleri başta olmak üzere pırlantanın teknik özelliklerine uygunluğunu ve orijinalliğini gösteren belgedir.
Hrd sertifikası elinizde bulunan pırlanta ürünün tüm iç özelliklerini anlatan bir belge niteliğindedir. Pırlanta taşının sahte, imitasyon olmadığının garantisidir. Yani ürünün kimlik belgesidir.
GIA Sertifikası, 1931 yılında Amerika'da kurulan bağımsız vakıf firması tarafından verilmektedir. Dünya'da belirlenen standartlarına uygun, pırlantanın gerçek olduğunu ve hangi kalitede olduğunu ortaya koyar.
MEB onaylı sertifika, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yetkilendirdiği özel öğrenim kurumlarından ya da halk eğitim merkezlerinden alınır.
Pırlanta sertifikası ürünlerin 4C denilen özelliklere uygun olduğunun göstergesidir. 4C'nin açılımı Color, Carat, Cut ve Clarity şeklindedir. Türkçe olarak ise renk, kesim, karat ve berraklık olarak tanımlanır. Bu dört özelliğe de uygun şekilde üretilen pırlanta ürünler sertifikaya sahip olabilirler.
G – J renk pırlanta: Beyaz kategorisindedirler. Kendinden daha beyaz (ekstra beyaz) pırlantalarla yan yana gelmedikçe içerdiği çok az renk tonu algılanamayacak, beyaz olarak kabul edilen pırlantalardır. Kalite olarak iyi ve fiyat olarak da caziptirler.
Değerli taş dibe çökerse, gerçektir. Ortalarda, altında veya suyun yüzeyinde yüzerse sahtedir. Gerçek bir pırlanta yüksek yoğunluğa sahiptir, bu nedenle su testi taşınızın bu yoğunluğa uyup uymadığını gösterir. Böylelikle sahte pırlanta nasıl anlaşılır sorusunun ilk uygulamalı cevabı su testi ile belli edilir.
Diğer bir renk olan G ve H renk pırlanta ise sarı renge dair hiçbir iz barındırmayan pırlanta derecesidir. Ülkemizde ise en fazla tercih edilen pırlantalardır. Beyaz renk gösteren G ve H renk pırlantalar uygun fiyatlarda sarılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri