Sermin Kesebir, 1995 yılında Dokuz Eylül Tıp Fakültesini bitirdi. Psikiyatri uzmanlık eğitimini Ege Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalında tamamladı. Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde mecburi hizmetini yaptıktan sonra, 2008'de Adnan Menderes Üniversitesinde doçent ünvanını aldı.
2014 yılından bu yana Üsküdar Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nde profesör öğretim üyesi olarak ve NPİSTANBUL Hastanesi'nde ayaktan tedavi biriminde ve konsultan hekim olarak görevini sürdürmektedir.
Bipolar, taban tabana zıt olan "mani" ve "depresif" duygudurumuna sahip kişilerde iki uçlu bozukluğu tanımlamaktadır. İki ayrı hastalık dönemlerinde görülen mani, coşkulu, taşkın ve enerjik bir ruh halini ifade ederken, depresif ise üzgün olan, intihara kadar uzanabilecek depresyona işaret etmektedir.
Halen; Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanlığı ile Türkiye'nin ilk nöropsikiyatri hastanesi olan NPİSTANBUL Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.
Tarhan, daha önce Diyanet Dergisi'ne verdiği bir röportajda dindarların daha uzun ve sağlıklı yaşadıklarını iddia eden Tarhan, “Duada vücut ısısı yükselir, ürperti hissi ile uyarılma yaşanır, algı gücü keskinleşir, bilinç düzeyi ve farkındalık artar” demişti. Nevzat Tarhan göre solculuk bir hastalık.
İlgili 31 soru bulundu
Üsküdar Üniversitesi, İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı tarafından 2011 yılında İstanbul'da kurulmuş olan bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin kanun, 3 Mart 2011 tarihli ve 27863 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır.
Bipoların en belirgin özelliği kişinin ruh halinin uçlarda olmasıdır. Bipolar bozukluk en yüksek seviyedeyken kişi hiperaktif bir ruh haline bürünür ve kendini çok mutlu hisseder. Fakat depresyon haline büründüğünde ise dış dünyaya kendini kapatabilir ve hatta intihar eğilimi gösterebilir.
Bipolar bozukluğun tedavisi mizaç düzenleyici ilaçların yanı sıra antidepresan ve antipsikotik olarak bilinen ilaçlar kullanılarak yapılır. Gereğinde EKT'ye (elektrokonvülzif tedavi) başvurulabilir. Bunların yanında, bipolar duygudurum bozukluğu tedavisinde Derin TMS tedavisi de kullanılmaya başlanmıştır.
Hastalık dönemleri dışında ise hasta hemen tamamen normale döner. Bazı hastalarda ise günlük yaşamı kısmen etkileyen kalıntı belirtiler görülmekle birlikte, hastalar düzelir. Hastalık dönemlerini ele almak gerekirse, mani veya taşkınlık dönemi duygudurumun çok yükseldiği, hastanın aşırı coşkulu olduğu dönemdir.
Prof.Dr. H. Nesrin DİLBAZ - Üsküdar Üniversitesi.
Anksiyete Bozuklukları Araştırma ve Tedavi Derneğinin kurucusu ve başkanıdır. Türkiye Psikiyatri Derneği Türk Nöropsikiyatri Derneği Grup Psikoterapileri Derneği Biyolojik Psikiyatri Derneği ve Amerikan Psikiyatri Birliği'nin üyesidir. Çok sayıda bilimsel tıbbi derginin danışma kurulu üyeliğini yapmaktadır.
- Özel EPC Hastanesi | Facebook.
Ankara'da 1975 yılında doğdu. 1992 yılında Ankara Başkent Lisesi'ni, 1999 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Uzmanlık eğitimini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda yaparak 2005 yılında psikiyatri uzmanı olmuştur.
Prof. Dr. Gül Ergör, 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1988'de Halk Sağlığı uzmanlık eğitimine Hacettepe Üniversitesi'nde başladıktan sonra, 1990-92 yıllarında ABD de Emory Üniversitesi'nde Halk Sağlığı ve Epidemiyoloji Master eğitimi aldı.
Gül IŞIN, halen Akdeniz Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı olarak eğitim vermektedir.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1990 yılında mezun olmuştur. 1991-1993 yılları arasında SSK Erenköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde görev yapmıştır.
FATİH SULTAN MEHMET EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
Michigan Üniversitesi'nden 1989'da yüksek lisans ve 1994'te doktora derecelerini aldıktan sonra 1995 yılında Türkiye'ye döndü ve ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde yardımcı doçent olarak çalışmalarına başladı, 1998 yılında doçent, 2004 yılında profesör unvanlarını aldı.
Dr. Tayfun Doğan, 2003 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı'ndan mezun olmuştur. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerini sırasıyla 2006 ve 2010 yıllarında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitimde Psikolojik Hizmetler Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır.
Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ halen Üsküdar Üniversitesi NP İstanbul Hastanesi nöroloji uzmanlığı ve aynı üniversitenin Nörobilim Anabilim Dalı Başkanlığı, Konuşma Dil Terapisi Okulu öğretim üyeliği ve Etik Kurul üyeliği görevlerini yapmaktadır. 1951'de Ankara'da doğmuştur.
Türkiye Psikiyatri Derneği, Türk Tabipleri Birliği İstanbul Tabip Odası üyesidir. Yabancı dili İngilizce ve Farsça'dır. 2010 tarihinden buyana NPİSTANBUL Hastanesi ve Üsküdar Üniversitesi NP Etiler Polikliniğinde psikiyatri uzmanı olarak görev yapmaktadır.
1993 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuş ve psikiyatri ihtisasını Celal Bayar Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda tamamlayan ŞEN, şu anda Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında görev yapmaktadır.
1995 yılında Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nde öğretim üyesi olan ve halen aynı bölümün başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Tayfun Özçelik, insan genetiği alanında kalıtsal hastalıkların moleküler temellerinin belirlenmesini amaçlayan bilimsel çalışmalar yapıyor.
1999-2000 yılları arasında KKTC Başbakanlık Müsteşarı olarak görevlendirildi. 2002 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı olarak atandı. Çeşitli üniversitelerde Öğretim Üyesi, Enstitü Müdürü, Rektör Yardımcısı ve Rektör olarak görevlerde bulundu. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri