Cildin temizlenmesi prosedürün etkilerini olumsuz yönde etkileyebileceğinden ilk 6 saat uygulama bölgesi yıkanmamalıdır. Yüz bölgesine PRP enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat makyaj yapılmamalıdır.
PRP saç tedavisi takip eden ilk 24 saat boyunca saçı yıkamak ve ağır egzersizden kaçının. PRP saç uygulaması sonrası 24 saat saç bakım ürünlerini kullanmaktan kaçının. Saça prp tedavisi sonrası 48 saat boyunca tedavi edilen bölgeye güneş maruziyetini sınırlayınız.
PRP uygulaması sonrası uygulama yerinde 2- 7 gün sürebilen ağrı ve rahatsızlık hissi olabilmektedir. Ağrı oluştuğu zaman soğuk, elevasyon (iğne yapılan yerin yüksekte tutulması), istirahat, parasetamol kullanımı önerilmektedir. Ayrıca steriliteye dikkat edilmezse enfeksiyon riski mevcuttur.
PRP sonrası en az 6 saat yüz yıkanmamalıdır. Makyaj yapılmamalı, doktorunuzun önermediği herhangi bir krem kullanılmamalıdır.
Genital PRP uygulaması sonrasında dört gün kadar cinsel ilişkiye girilmemelidir. Birkaç günlük cinsel ilişkiye girilmemesi dışında farklı bir kısıtlama bulunmamaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Hasta mümkünse 24-48 saat süreyle istirahat etmelidir. Cildin temizlenmesi prosedürün etkilerini olumsuz yönde etkileyebileceğinden ilk 6 saat uygulama bölgesi yıkanmamalıdır. Yüz bölgesine PRP enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat makyaj yapılmamalıdır.
Cinsel istek ve orgazm potansiyeli bu uygulama ile artırılabilmektedir. PRP cinsel isteği çoğaltır, cinsel organlara giden kan akımını düzenler, dokularda gençleşme yapar ve haz noktalarındaki hassasiyeti artırır.
PRP tedavisinin sonuçları enjeksiyondan 2 hafta sonra gözlenmeye başlar, 2. Ay sonunda oldukça belirgin bir hal alır ancak iyileştirici etki 6. Ay sonuna kadar devam eder.
İlk seanstan hemen sonra etkiler fark edilmeye başlanır. 3-4 seanstan oluşan bir kür sonrasında etkiler kalıcı şekilde görünmeye başlar. 3 kür yapılması öngörülen PRP uygulamasının etkilerini korumak için yılda bir veya iki defa tekrarlanması tavsiye edilir.
PRP Yüz Gençleştirmenin Faydaları
Cildi yeniler. Sivilce izlerini giderir. Güneş hasarını azaltır. Gözenekleri azaltır ve sıkılaştırır.
Prp nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlamanız ilk günlerde olur, ortalama 1 hafta sonra saçlarınızdaki iyileşmeyi hissedebilirsiniz tam etkisini göstermesi ise yaklaşık 1 ay kadar süre geçtikten sonra olacaktır.
PRP tedavisi ağrı kesici gibi bir işlem değildir. İşlemden 15 dk sonra aktif olur ve dizdeki hasarı onarmaya başlar. PRP nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlarız ortalama 1 hafta sonra iyileşmeye başladığınızı hissedersiniz tam etkisini göstermesi ise 1 ay süre geçtikten sonra olacaktır.
PRP seansları genellikle 2 hafta aralıklarla uygulanır. Kişinin ihtiyacına ve hastalığına göre ortalama 3-8 seans olacak şekilde planlanır.
2009 yılından bu yana geliştirilen PRP Saç tedavisi, ilk çıktığı günlere oranla çok daha gelişmiştir. PRP Saç yöntemi uygulanırken tedavide kişiden alınan kan kullanıldığı için, herhangi bir bulaşıcı hastalık riski söz konusu değildir. Aynı zamanda alerji riski neredeyse sıfırdır.
PRP ve mezoterapi, uygun şekilde beraber uygulandığında saçlara çok güzel sonuçlar vermektedir. Konunun uzmanı, bu konuyla ilgilenen bir doktor, ciddi şekilde saç çıkmasını sağlayabilecektir. Yani uygun şekilde doğru hasta seçimi ile uygulanan PRP, saç çıkarır.
Prp tedavisi var olan fakat uzamayan, boyadan fönden ya da herhangi sebeplerden dolayı güçsüz saçlar için geliştirilen bir tedavi yöntemidir. Saçların kalınlaşmasına ve güçlenmesine yardımcı olur.
Fakat PRP uygulaması kalıcı bir uygulama değildir. Kalıcılık süresi kişinin cilt özelliklerine göre değişmekle beraber 3 – 6 aydır diyebiliriz. PRP, zararsız bir uygulama olduğu için hasta arzu ettiği sürece yenilenebilir.
Prp (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde, doku ve kıkırdak hasarlarının onarımın da son derece başarılı sonuçlar verdiği gibi cilt lekelerini, hafif kırışıkları, yaşlanma belirtilerini gidermek, cilde canlılık kazandırmak ve cildi yenilemek içinde uyguluyoruz.
PRP Kaç Seans Yapılmaktadır ? PRP de iyi bir sonuç elde etmek için 2 hafta aralıklarla 4 seans uygulama yapmak gerekir, sonrasında ise 6 ayda bir tek uygulama etkinliği ve kalıcılığı arttıracaktır. PRP tedavisi her yıl yenilenebilir, tamamen doğal bir tedavi olduğu için fazla seans yapılmasında bir sakınca yoktur.
PRP SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR? Yüz mezoterapisi uygulaması sonrasında ilk 24 saat içinde uygulama bölgesi yıkanmamalıdır, İlk 24 spor yapılmamalı, Ömrünün daha uzun olması için genel olarak aşırı sıcak banyo yapılmamalı, hamam, sauna solaryuma girilmemeli, aşırı sıcaktan uzak durulmalıdır.
PRP uygulaması sonrası düşük oranda enjeksiyon bölgesinde artmış şişlik ve ağrı olabilir. Bu ağrı birkaç gün devam edebilir, ancak basit ağrı kesiciler ve buz uygulaması ile bu sorun giderilebilir. Bunun dışında PRP'nin böbrek, karaciğer mide gibi iç organlarda yan etkisi yoktur.
Yan Etkileri Var mı? PRP uygulamasında, kişinin kendi kanından ayrıştırılan plateletlerin kullanılması ve bu işlemlerin steril şartlarda yapılması başlıca özelliklerinden biridir. Enfeksiyon ve alerji riskinin yok denecek kadar az olması sebebiyle güvenilir bir yöntem. Bugüne kadar bilinen bir yan etkisi yok.
PRP sonrasında ciltte ortaya çıkan parlak ve sağlıklı cilt görünümü bir süre sonra hafifleyebilir. Bu nedenle ek cilt gençleştirici uygulamalar ile takviye yapılmalıdır. 3 veya 4 kürlük PRP uygulamasından sonra kürleri her 10-12 ayda bir tekrar etmek gençleşme etkisini neredeyse kalıcı hale getirir.
PRP Kimlere Uygulanmaz? Ailesinde kanser öyküsü bulunanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, kan hastalığı olanlara, uygulama yapılacak bölgede enfeksiyon ve iltihap olanlara, hamilelere ve emzirenlere uygulama yapılmaz.
Kişinin kendi kanı yine kendisine verildiğinden, herhangi bir hastalığın bulaşması söz konusu değildir. PRP, tamamen acısız bir yöntem değildir, ancak yeterli miktarda anestezik pomad uygulandığında iş ve sosyal hayattan ayırmayan bir yöntemdir. Yalnızca yapıldığı bölgede geçici bir morarma, ağrı ve şişme yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri