PRP tedavi masraflarının sigortanız veya sağlık güvenceniz tarafından ne oranda karşılandığını öğrenmek için önceden araştırarak bilgi almanız önerilir. PRP tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız, uzman bir doktora danışarak muayene olabilirsiniz. PRP tedavisi Seans Fiyatları: 1400 ₺ – 1600 ₺ aralığındadır.
Ancak PRP tedavisi sağlık sigortası kapsamında değildir. Bunun nedeni; PRP enjeksiyonları bireysel hastaların kanından yapılır ve standart sonuçları yoktur. Ancak, masrafları karşılayan ve bunları bireysel sağlık hizmeti olarak faturalandıran bazı özel ve yasal sağlık sigortası şirketleri bulunmaktadır.
PRP uygulaması yapıldıktan sonra ciltte hafif bir parlama ve aydınlık görünür. Bu olumlu etki artarak devam eder ve 2 – 3 hafta sonra maksimuma ulaşır. Fakat PRP uygulaması kalıcı bir uygulama değildir. Kalıcılık süresi kişinin cilt özelliklerine göre değişmekle beraber 3 – 6 aydır diyebiliriz.
PRP seansları genellikle 2 hafta aralıklarla uygulanır. Kişinin ihtiyacına ve hastalığına göre ortalama 3-8 seans olacak şekilde planlanır. Saç dökülmesi ve cilt gençleştirme için mezoterapi ile kombine edilebilir. Seanslar tamamlandıktan sonra yılda 1-2 kez olmak üzere enjeksiyonlara devam edilebilir.
PRP ile saç tedavisi ortalama 15 günde bir en fazla 30 dakikada uygulanır ve genellikle 3-4 ay sürer. Sonrasında her yıl bir defa uygulanması yeterli olacaktır. Bu yöntemin en önemli avantajı, özel plazmanın hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve alerji riski taşımamasıdır.
İlgili 15 soru bulundu
PRP tedavisi Seans Fiyatları: 1400 ₺ – 1600 ₺ aralığındadır.
Size özel sunacağımız paket fiyatlardan yararlanmak ve kampanyalar hakkında bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
PRP tedavisinin sonuçları enjeksiyondan 2 hafta sonra gözlenmeye başlar, 2. Ay sonunda oldukça belirgin bir hal alır ancak iyileştirici etki 6. Ay sonuna kadar devam eder.
Keza cilt kırışıklıklarını giderme ve kozmetik amaçlarla cilde yapılan PRP enjeksiyonlarının da işe yarayabileceğini söylemek en azından şimdilik mümkün değil. Bu son iki uygulamanın (yani saçlı deri ve cilde PRP enjeksiyonlarının) işe yaradığını gösteren ciddi bir kanıt da maalesef yok.
PRP hangi hastalıklarda etkilidir? PRP genel cerrahi, plastik cerrahi ve ortopedinin değişik alanlarında uygulanmıştır. Bunlar içinde ortopedik kullanımları birkaç başlık altında özetlenebilir. Kronik tendinopatiler: Tenisçi dirseğinde PRP uygulamaları ile %79-93 oranında başarılı sonuçlar elde edilmiştir.
Yüze PRP her yaşta yapılabilir.
Saç PRP işlemi genellikle 1-2 hafta arayla 4-6 seans şeklinde uygulama yapılır. Tedavi devamında tekrar eden seanslar önerilir. Bu tekrarlar kişinin ihtiyacına göre 2 ayda veya 3 ayda bir yapılabilir. Sonrasında her yıl bir defa uygulanması yeterli olacaktır.
Ameliyatsız genital estetik uygulamaları içinde yer alan genital PRP, genital bölge gençleştirmeye, bu bölgedeki fonksiyonları ve görünümü iyileştirmeye yarayan bir yöntemdir.
PRP saç tedavisi uygulama sırasında kesinlikle ağrılı bir işlem değildir. Uygulama öncesinde sorunlu bölgeye anestezik etkisi olan solüsyonlar uygulanır. Zaten çok küçük iğnelerle yapılan bu işlem, solüsyonların etkisiyle tamamen ağrısız hale gelmektedir.
PRP Kimlere Uygulanmaz? Ailesinde kanser öyküsü bulunanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, kan hastalığı olanlara, uygulama yapılacak bölgede enfeksiyon ve iltihap olanlara, hamilelere ve emzirenlere uygulama yapılmaz.
PRP Saç uygulaması, 2-4 haftalık bir sürede gerçekleşecek 3 ila 5 seans şeklinde uygulandığı takdirde, olumlu sonuç veren bir tedavi yöntemidir.
PRP uygulaması için yaş sınırı +18'dir. Uygulama için cinsiyet farkı var mıdır? Hayır.
PRP uygulaması sonrası uygulama yerinde 2- 7 gün sürebilen ağrı ve rahatsızlık hissi olabilmektedir. Ağrı oluştuğu zaman soğuk, elevasyon (iğne yapılan yerin yüksekte tutulması), istirahat, parasetamol kullanımı önerilmektedir. Ayrıca steriliteye dikkat edilmezse enfeksiyon riski mevcuttur.
Cilt gençleştirmeye yönelik 1 ay aralıkla 4 seans haline yapılan PRP uygulaması 1 yıl kadar etkili olur. Etki süresinin artırılması için PRP uygulamasının yılda 1 kez yeniden yapılması gerekir.
Yan Etkileri Var mı? PRP uygulamasında, kişinin kendi kanından ayrıştırılan plateletlerin kullanılması ve bu işlemlerin steril şartlarda yapılması başlıca özelliklerinden biridir. Enfeksiyon ve alerji riskinin yok denecek kadar az olması sebebiyle güvenilir bir yöntem. Bugüne kadar bilinen bir yan etkisi yok.
PRP uygulaması sertleşme bozukluğunu tedavi etmesinin yanı sıra beraberinde yaşanması mümkün olan bazı cinsel fonksiyon bozukluklarında da iyileşme sağlanmasına yardımcı olabilir. PRP ile iyileşme sağlanabilecek bazı durumlar şunlardır: Sertleşme kalitesini ve ereksiyon kapasitesini arttırır.
Hasta mümkünse 24-48 saat süreyle istirahat etmelidir. Cildin temizlenmesi prosedürün etkilerini olumsuz yönde etkileyebileceğinden ilk 6 saat uygulama bölgesi yıkanmamalıdır. Yüz bölgesine PRP enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat makyaj yapılmamalıdır.
Diz PRP sonrası ağrı olur mu? Dize PRP sonrası, eklem içi enjeksiyon yapıldığı için bazı hastalarda birkaç saat, bazı hastalarda birkaç gün hafif ağrılar olabilir.
PRP, vücutta iyileşmeyi sağlayan doğal ve etkili bir yoldur. Lokalize bir etkiye sahiptir, yani yaralanmış veya kronik ağrı yaşayan bölgeye verilmesi gerekir. PRP tedavisi yaptıranlar çok daha hızlı bir şekilde iyileşme sürecine girer. Üstelik bu, tamamen doğal ve güvenli bir şekilde gerçekleşir.
Eklem için PRP tedavisi kalıcı değildir.
Bu, eklem arasına serum enjeksiyonudur ve en çok 6 ay sonra etkinliği kaybolmaktadır. Bu nedenle yılda en az iki kez yapılması önerilmektedir.
Etkisi ne zaman ortaya çıkar? Uygulama yapıldıktan hemen sonra etkili olmaya başlar, ciltte parlaklık, sıkılaşma gözlenir. Fakat bu etkiler ilk seanstan sonra hafiflemeye başlar. Ancak PRP uygulamasına devam edilirse, 4 seans sonrasında bu olumlu etkiler belirginleşir ve uzun süre kalıcı hale gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri