PVC (Poli Vinil Klorür), çok büyük olan bu polimer ailesinin önemli bir üyesidir ve modern bir sentetik (yapay) malzemedir. İki doğal kaynak olan petrol ve tuz'dan üretilen PVC, ticari anlamda ilk olarak gelişen plastiklerden biriydi.
Sağlam, hafif, güçlü, yangına dayanıklı, mükemmel yalıtım özellikleri ve düşük su geçirgenliği olan bir malzemedir. PVC ürünleri üretilirken farklı katkı maddelerinin kullanılmasıyla beraber dayanıklılık, sertlik, renk ve şeffaflık özellikleri çoğu uygulamaya özel olarak değiştirilebilmektedir.
PVC'nin kullanım alanları arasında kapı ve pencere profilleri, vinil cephe kaplaması, boru ve tesisat malzemeleri, elektrik kabloları, döşeme, hobi malzemeleri yer alır. Esnek ve dayanıklı olmasının yanı sıra ucuz olması nedeniyle malzeme su ve atık su endüstrisinde boru hatları için yaygın olarak tercih edilir.
PVC (Vinil) doğal bir madde değil sentetik sentetik bir plastik türüdür. Etilen (ham petrolden) ve klordan (normal tuzda bulunur) yapılır. İşlendiğinde, bu maddeler genellikle vinil olarak anılan Polivinil Klorür (PVC) maddesi oluşturmak üzere birleştirilir.
Polivinilklorür (PVC) :Polietilenden sonra en çok kullanılan plastik türü olup oldukça ucuzdur. Mukavemeti yüksek, kimyasal etkilere ve aşınmaya karşı dayanıklıdır.
İlgili 25 soru bulundu
Oldukça zehirli karsinojen bir maddedir. PVC üretimi esnasında atmosfere yayılan az miktarda vinil klorür dahi oldukça tehlikeli zehirlenmelere yol açar.
Suya dayanıklı–PVC'den yapıldığından, vinil suya ve neme karşı doğal bir dirence sahiptir. Aslında vinilin kendisi su geçirmez bir üründür, ancak planklar ve rulolar arasındaki derzler değildir. Bu, herhangi bir boşluktan kaçınmak için banyoda vinil zeminler kurarken dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelir.
PVC sert bir plastik olup, daha yumuşak ve daha esnek hale getirmek için plastikleştiriciler ilave edilir.
Zehirli plastik olarak da bilinen PVC, plastiğin en zararlı halidir. Polivinil Klorür (PVC), bisfenol A (BPA), kurşun, ftalatlar, cıva, dioksinler ve kadmiyum içerir. Özellikle ağır metallar ve bisfenol A (BPA) insan sağlığını ciddi derece de tehdit etmektedir.
PVC'ye üretim sürecinde katılan maddeler
Elde edilen klor, sonraki aşamada etilen diklorür ve ardından vinil klorür monomeri (VCM) haline dönüştürülür. Kanser yapıcı etkisi nedeniyle, tehlikeli maddeler sınıfında yer alan VCM'in polimerizasyonu ile de PVC elde edilmektedir.
PVC'nin temel bileşeni kaya tuzundan elde edilen klordur ve ham petrol, malzemenin sadece %43'üne karşılık gelmektedir. PVC pencereler eko-dengede ve eko-verimlilik analizlerinde sınıfının en üstünde yer almaktadır. Yeni PVC pencereler,50 yılın üzerinde bir hizmet ömrü sunmaktadır.
Polyester sınıfına dahil termoplastik malzeme türüdür. Kanserojen madde içermediğinden gıda ile temasında sakınca yoktur. %100 geri dönüşüm ile doğaya en saygılı plastik türüdür.
kalın plastiğe benzer sert madde/materyal, PVC (polivinil klorür, bir tür plastik)…
PVC hava şartlarına, kimyasal çürümeye, korozyona, şoka ve aşınmaya dayanıklıdır. Bu nedenle açık havaya maruz ürünlerinde ve birçok farklı uzun ömür istenen yerlerde müşterilerin tercih nedenidir. Gerçekten yapı ve konstrüksiyon sektöründe orta ve uzun ömürlü uygulamalar, PVC üretiminin yüzde 85'ini oluşturmaktadır.
Zemin Kaplama Çeşitleri arasında yer alan, PVC ile vinil aynı anlama gelmektedir. Etilen ve klordan hazırlanan, sentetik bir plastik türü olan PVC'nin ömrü 15-20 senedir. Vinil, homojen ve heterojen olmak üzere iki çeşitte, rulo ve karo olmak üzere iki biçimde üretilir.
Polivinil Klorür olarak bilinen bileşenin kısaltması olan PVC plastik polimer olarak da adlandırılabilecek bir plastik türüdür. Dünyada en çok yapı ve inşaat sektöründe kullanılan PVC dünyada en çok üretilen üçüncü sentetik malzemedir. İlk iki sırayı polietilen ve polipropilen alır.
En güvenli plastik ürünlerin 1, 2, 4 ve 5 numaralı plastikler olduğunu ifade eden Demirkan, "Bu hepimizi ilgilendiren bir konu. Evimizde ve her yerde plastik kullanıyoruz. Plastikler ürünlerin numarası var, bunların en zararlısı 3-6 ve 7 numara plastikler. Bunlardan kesinlikle kaçınmamız lazım.
Camlarınızı temizlemeden önce pvc temizliğinin yapılması önemlidir. Aksi takdirde camlarınız yeniden kirlenebilir. Pvc pencere köşelerini süngere bulaşık deterjanı veya cif dökerek kir ve lekelerden arındırabilirsiniz.
Floropolimerler, yüksek performanslı plastik kategorisine aittir. Bu kategorinin en bilinen üyesi PTFE'dir. PTFE, en pürüzsüz ve en sağlam malzemelerden biridir.
PVC Branda Nedir Ve Genel Özellikleri
Brandanın tamamının polyester olması sebebiyle su geçirmez brandalardır. Bu durumdan dolayı müşterilerimiz tarafından su geçirmez brandalar arasında en çok tercih edilen model konumundadır.
Alüminyum doğrama doğrama, PVC-u doğramaya göre çok daha dayanıklı ve güçlüdür, yangında tehlikeli salt asit gazlar yaymazlar. Alüminyum doğrama mükemmel ısı yalıtımı sağlar; Alüminyum doğrama mükemmel ısı yalıtımı sağlar; Bildiğiniz üzere Alüminyum doğrama, ısı yalıtımı için çok da uygun bir materyal değildir.
Winsa, Winsa Pvc Pencere Sistemleri adıyla pvc pencere profili üretimi ve satışı gerçekleştiren Türk markası. 1998 yılında kurulan Winsa, kurulduğu günden günümüze yerel ve global anlamda başarılı bir marka profili oluşturmuş, bu açıdan Winsa markası sektördeki Türk markaları arasından ilklerin öncüsü olmuştur.
Ürünlerin kırılmaları farklılıklar içerir;PE-HD sadece iğnenin yer aldığı noktayı incelterek delinir ve kırılır. Diğer materyaller herhangi bir incelme olmadan delinirler. PVC is uzama nedeniyle tüm yüzeyde incelerek delinir.
Çoğu PVC borunun maksimum nominal sıcaklığı genellikle 60 Celsius derecedir. Ancak borularda dolaşan hava 45 Celsius dereceye ulaştıktan sonra, borunun basınç oranı ikiye bölünür. Dolayısıyla 10 bar'a dayanıklı bir boru, artık yalnızca 5 bar'a dayanıklıdır ve yüksek bir patlama riskine sahiptir.
Pvc Taban Özellikleri Nelerdir? Taban, ayakkabı seçiminde dikkat edilen önde gelen kriterlerden biri olmakla beraber bir ayakkabıdaki en önemli kısımlardan biridir. Çünkü bu kısım hem esnek yapıda hem dayanıklı hem de comfortable denilen rahat, konforlu yapıya sahip olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri