PVC'nin katı formu yapı sektöründe boru ve tesisat malzemeleri ile kapı ve pencere profilleri için kullanılır. Son yıllarda PVC geleneksel yapı malzemeleri olan ahşap, beton ve kilin birçok alanda yerini almıştır. Ayrıca şişelerde, yenilemeyen ürün paketlerinde ve kartlarda (banka ve üye kartları) kullanılır.
PVC'nin kullanım alanları arasında kapı ve pencere profilleri, vinil cephe kaplaması, boru ve tesisat malzemeleri, elektrik kabloları, döşeme, hobi malzemeleri yer alır. Esnek ve dayanıklı olmasının yanı sıra ucuz olması nedeniyle malzeme su ve atık su endüstrisinde boru hatları için yaygın olarak tercih edilir.
Sağlam, hafif, güçlü, yangına dayanıklı, mükemmel yalıtım özellikleri ve düşük su geçirgenliği olan bir malzemedir. PVC ürünleri üretilirken farklı katkı maddelerinin kullanılmasıyla beraber dayanıklılık, sertlik, renk ve şeffaflık özellikleri çoğu uygulamaya özel olarak değiştirilebilmektedir.
PVC (Poli Vinil Klorür), çok büyük olan bu polimer ailesinin önemli bir üyesidir ve modern bir sentetik (yapay) malzemedir. İki doğal kaynak olan petrol ve tuz'dan üretilen PVC, ticari anlamda ilk olarak gelişen plastiklerden biriydi.
İnşaat sektöründe pencere, profil, kapı, panjur, sulama boruları, pis su boruları, duvar ve yer kaplamaları ve daha birçok alanda kullanılmıştır. Ambalaj ve paketleme malzemeleri, tek kullanımlık tabldot, çatal, bıçak ve kaşık gibi. Yine tıp alanında da oldukça yaygın kullanım alanına sahiptir.
İlgili 33 soru bulundu
PVC şeklinde kısaltılarak kullanılan Polivinilklorür, dünya genelinde en çok kullanılan üçüncü plastik hammaddesi özelliğini taşımaktadır. Genelde inşaat sektöründe kullanılan PVC, pencere ve boru profillerinde demir ile ahşabın yerine tercih edilmektedir.
Neme ve aşınmaya karşı güçlü ve dayanıklı olduğu için, vinil kaplama, pencereler, çatı, çit, zemin kaplaması, duvar kaplamaları ve döşeme için idealdir.
Zemin Kaplama Çeşitleri arasında yer alan, PVC ile vinil aynı anlama gelmektedir. Etilen ve klordan hazırlanan, sentetik bir plastik türü olan PVC'nin ömrü 15-20 senedir. Vinil, homojen ve heterojen olmak üzere iki çeşitte, rulo ve karo olmak üzere iki biçimde üretilir.
Polivinilklorür (PVC) :Polietilenden sonra en çok kullanılan plastik türü olup oldukça ucuzdur. Mukavemeti yüksek, kimyasal etkilere ve aşınmaya karşı dayanıklıdır.
Polivinil Klorür olarak bilinen bileşenin kısaltması olan PVC plastik polimer olarak da adlandırılabilecek bir plastik türüdür. Dünyada en çok yapı ve inşaat sektöründe kullanılan PVC dünyada en çok üretilen üçüncü sentetik malzemedir. İlk iki sırayı polietilen ve polipropilen alır.
Suya dayanıklı–PVC'den yapıldığından, vinil suya ve neme karşı doğal bir dirence sahiptir. Aslında vinilin kendisi su geçirmez bir üründür, ancak planklar ve rulolar arasındaki derzler değildir. Bu, herhangi bir boşluktan kaçınmak için banyoda vinil zeminler kurarken dikkatli olmanız gerektiği anlamına gelir.
PVC'nin temel bileşeni kaya tuzundan elde edilen klordur ve ham petrol, malzemenin sadece %43'üne karşılık gelmektedir. PVC pencereler eko-dengede ve eko-verimlilik analizlerinde sınıfının en üstünde yer almaktadır. Yeni PVC pencereler,50 yılın üzerinde bir hizmet ömrü sunmaktadır.
PVC hava şartlarına, kimyasal çürümeye, korozyona, şoka ve aşınmaya dayanıklıdır. Bu nedenle açık havaya maruz ürünlerinde ve birçok farklı uzun ömür istenen yerlerde müşterilerin tercih nedenidir. Gerçekten yapı ve konstrüksiyon sektöründe orta ve uzun ömürlü uygulamalar, PVC üretiminin yüzde 85'ini oluşturmaktadır.
İç mekanlarda PVC ve linolyum zemin kaplama uygulamaları için geliştirilmiş, solventsiz, akrilik esaslı, dispersiyon yapıştırıcı weber.floor ADR 510, yüksek yapışma gücü ile zemin kaplamalarında kullanılır.
PVC iki ana maddeden oluşur. Chlorine (tuzdan) ve Ethylene (ham petrolden). Bu bileşim, ethylene dichloride, çok yüksek ısılarda Vinyl Chloride Monomer (VCM) gazına dönüştürülür.
Polivinil klorür, (genelde kısaltılmış olarak PVC diye kullanılır) oldukça geniş kullanım alanı olan bir plastik. Kimyasal endüstrisinde en değerli ürünlerden biridir. Dünyada PVC'nin % 50'den fazlası yapı sektöründe kullanılır.
kalın plastiğe benzer sert madde/materyal, PVC (polivinil klorür, bir tür plastik)…
PVC büyük ölçüde endüstride kullanıldığı için çok güçlü ancak aynı zamanda yüksek bir erime noktasına sahiptir . PVC bu nedenle maksimum 210°C civarında bir erime noktasına sahiptir.
Ürünlerin kırılmaları farklılıklar içerir;PE-HD sadece iğnenin yer aldığı noktayı incelterek delinir ve kırılır. Diğer materyaller herhangi bir incelme olmadan delinirler. PVC is uzama nedeniyle tüm yüzeyde incelerek delinir.
PVC boyama süreciyle ilgili en çok merak edilen konuların başında “PVC boya tutar mı?” sorusu geliyor. Metalden cama, ahşaptan betona birçok farklı yüzey gibi PVC de boyanabiliyor.
Polyester sınıfına dahil termoplastik malzeme türüdür. Kanserojen madde içermediğinden gıda ile temasında sakınca yoktur. %100 geri dönüşüm ile doğaya en saygılı plastik türüdür.
PVC – polivinil klorür piyasadaki en önemli yalıtım malzemelerinden biridir. Oldukça dayanıklı, uzun ömürlü ve verimli bir ürün olmasının yanı sıra PVC folyo bütçe dostudur. PVC insan sağlığına zarar vermeyen bir üründür. Bu yüzden PVC kapı, PVC pencere ve PVC mobilya yapımı için sıklıkla kullanılır.
PVC'nin katı formu yapı sektöründe boru ve tesisat malzemeleri ile kapı ve pencere profilleri için kullanılır. Son yıllarda PVC geleneksel yapı malzemeleri olan ahşap, beton ve kilin birçok alanda yerini almıştır. Ayrıca şişelerde, yenilemeyen ürün paketlerinde ve kartlarda (banka ve üye kartları) kullanılır.
PVC kaplama kağıt laminasyonu için sık tercih edilir. Özellikle de kitap ve dergi kapaklarında kullanılır. Bu metot sayesinde iç sayfalarla dış sayfa arasındaki fark ortaya konulur. Sert plastik ürün çeşidi kimlik, sertifika ve önemli belgelerin korunması için de tercih edilir.
Kısa süre içinde çizilen ve solan bir PVC zemin elde edersiniz. Bu yüzden önceliğinizin ucuz PVC zemin kaplaması değil, kaliteli PVC zemin kaplaması olmasını öneririz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri