QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
Quick Response knk. küar kod diye telaffuz ediyorum ben. Quick Response knk.
Bu barkod teknolojisi otomobil sektörüne yardımcı olmak adına ilk barkod teknolojisinin icadından seneler sonra 1994'te Japon bir firma tarafından bulunmuştur. QR Code'un bir diğer adının da ” Karekod ” olduğu bilinir ancak “Karekod” tanımı iki boyutlu, matrix kodlayıcılar için genel bir tanımdir.
QR kodunun kısa tarihi
İlk QR kodu sistemi, 1994 yılında Toyota'nın bir alt kuruluşu olan Japon şirketi Denso Wave tarafından icat edildi.
Karekod, dijital bir cihaz tarafından kolayca okunabilen ve bilgileri kare şeklinde bir ızgarada bir dizi piksel olarak depolayan bir barkod türüdür. Karekodlar, noktalama işaretleri ve özel karakterler dahil olmak üzere yaklaşık 7.000 basamak veya yaklaşık 4.000 karakter depolayabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Turuncu Kod (Kimyasal)
Kimyasal veya zararlı madde sızıntısı durumunda korunmayı amaçlar.
Arkadaşlarınız ve aileniz WhatsApp QR kodunuzu tarayarak sizi WhatsApp'ta kişi olarak ekleyebilirler. QR kodunuz, kodu sıfırlamadığınız ya da WhatsApp hesabınızı silmediğiniz sürece geçerliliğini korur. WhatsApp QR kodunuzu sadece güvendiğiniz kişilerle paylaşın.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
Bir QR kodu en fazla %30 oranında zarar görebilir ve yine de hatasız ve düzgün bir şekilde taranabilir. Ancak bu, daha az sayıda kareye sahip QR kodlarıyla veya QR kod veri boyutuyla sınırlıdır. Full 177x177 modülünde bir QR kodu geldiğinde sadece %7 hata düzeltme kapasitesine sahiptir.
Qr kod kullanarak ATM'den günlük en fazla ne kadar nakit çekebilirim? Qr kod kullanımı ile Bankamız ATM'lerinden günlük para çekme limiti 5.000 TL'dir.
Burada birçok kullanıcının aklına “Karekod nedir?” sorusu gelebilir. Karekod, QR kodun Türkçeleştirilmiş halidir. Tamamen aynıdır ve herhangi bir çalışma farkı yoktur. Temel olarak karekod; gelişmiş bir barkod türüdür, 2 boyutludur ve üzerinde kare formunda noktalar bulunur.
Statik QR kodları ücretsizdirücretsiz QR kod oluşturucu çevrimiçidir ancak gömülü verileri değiştiremez ve tarama etkinliklerini izleyemezsiniz.
QR kodlarının iki türü vardır:Statik QR kodları ve Dinamik QR kodları.
Google'ın resim tanıma teknolojisi, Android cihazlarda fotoğraf galerisi uygulamanızdan QR kodu taramayı kolaylaştırır. Bu özelliğe Google Lens üzerinden erişebilirsiniz.
Not: Ekran görüntüsü başka bir cihazdaysa kamerayı QR kodunun üzerine getirerek kodu tarayabilirsiniz. WhatsApp kamerasını kullanarak QR kodunun fotoğrafını da çekebilirsiniz.
Kameranızı QR koda doğru tuttuğunuzda Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar ve menüyü görüntüler. QR Okuyucu Uygulama ile: Uygulamayı açarak kare koda tuttuğunuzda menüyü hemen görüntüleyebilirsiniz.
Evet, internet olmadan bir QR kodu taranabilir. Ancak, bu QR kodları sizi yalnızca bir metne, numaraya ve Wi-Fi'ye yönlendirecektir.
QR kodu, beyaz kare fon içinde yer alan siyah noktalarla kodlanmış, özel bir koddur. Bu siyah noktaların beyaz kare fon içindeki lokasyonu ve şekilleri farklı bilgileri kodlamaya izin verir. Bu şekilde QR kod içine genişçe metinleri sığdırmak mümkün olur.
Karekod, Japonya'da 1994 yılında Denso Wave tarafından geliştirilen, iki boyutlu bir koddur. Karekodlar, klasik barkodlardan farklı olarak iki yönde de veri depolayabilen, böylece daha fazla bilgi saklayabilen barkodlardır.
1994 yılında Denso firması tarafından otomobil endüstrisinde kullanılmak için geliştirilen QR kodu, kolay üretilişi ve dağıtımı, veri kapasitesi ve hızlı okunabilirliği nedeniyle popüler olmuştur.
QR kod özelliği sayesinde kullanıcılar, Instagram uygulamasından bağımsız bir şekilde QR kodları tarayabilen herhangi bir kamera uygulamasına oluşturdukları kodu okutarak hesabı görebiliyor ve çeşitli bilgilere erişebiliyorlar.
İl merkezi dışında tescil edilen araçların plaka harfleri, aracın bağlı bulunduğu vergi dairesini, dolayısıyla bir bakıma ilçeyi belirtir. Örneğin Ankara'da "06 Pxx 99" Polatlı, "06 Nxx 99" Nallıhan, "06 ET XXXX" ise Etimesgut'tandır.
Gruptaki tüm katılımcılar mesajınızı okuduğunda ise iki mavi onay işareti görüntülenir. Gönderdiğiniz her mesaj için, mesajınızın ne zaman teslim edildiği, alıcı tarafından ne zaman okunduğu veya oynatıldığı ile ilgili ayrıntıları mesaj bilgisi ekranında görebilirsiniz.
Kendi telefonundan ya da bilgisayardan WhatsApp Web sitesine gir. Giriş ekranındaki QR kodunu mesajlarını okumak istediğin telefondan okut. İşte o kişinin hesabı elinde.
Hesabınıza bağlı olan tüm cihazları gözden geçirmek için WhatsApp'ta Ayarlar > Bağlı Cihazlar'a gidin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri