Kameranızı QR koda doğru tuttuğunuzda Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar ve menüyü görüntüler. QR Okuyucu Uygulama ile: Uygulamayı açarak kare koda tuttuğunuzda menüyü hemen görüntüleyebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Akıllı telefonunuzdaki QR okuyucu uygulamayı veya kamerayı açın. Telefonunuzu QR koduna doğrultun; kamerayı hangi açıdan koda doğru tutarsanız tutun yine de gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Telefonunuz internete bağlı ancak, QR kodunu tarayamıyorsanız, telefonunuzu yeniden başlatmayı ve yeniden QR kodunu okutmayı deneyin. Tarayıcınızı değiştirin: Google Chrome kullanıyorsanız, onun yerine Firefox ya da Microsoft Edge'de açmayı deneyebilirsiniz.
Android'de QR kod nasıl taranır? Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun.
Ve iPhone'unuzdaki QR kodunu kontrol merkezinden taramak için. ◉ Kontrol Merkezindeki QR kod okuyucu simgesine tıklayın. ◉ Kamerayı taramak için QR kodunun yakınına çevirin. ◉ Kontrol panelindeki QR kodu okuyucu, QR kodunu lambayı kullanarak düşük ışıkta taramanıza olanak tanır.
Ayarlar'a gidin ve tarayıcı uygulamasını veya e-posta uygulamasını bulana kadar aşağı kaydırın. Uygulamaya, ardından Saptanmış Tarayıcı Uygulaması'na veya Saptanmış Mail Uygulaması'na dokunun. Saptanmış olarak ayarlamak istediğiniz web tarayıcısını veya e-posta uygulamasını seçin.
Telefonda Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar
Telefonda bulunan QR kod okuyucu bir yazılım ile bir barkodun içinde bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodlar genellikle siyah beyaz olurlar. Ayrıca telefonda bulunan barkod okuyucu yazılımlar sayesinde bir çok iş gerçekleştirebilirsiniz.
Uyumlu iPhone veya iPad'inizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. iPhone veya iPad'inizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
1 Uygulamalar ekranına erişmek için ekranı yukarı veya aşağıya doğru kaydırın. 2 Kamera uygulamasına dokunun. 3 Sol üstte yer alan Ayarlar Simgesine dokunun. 4 QR kodlarını tarama özelliğini etkinleştirin.
Web sitelerine, uygulamalara, kuponlara, biletlere ve daha fazlasına bağlantılar için Hızlı Yanıt (QR) kodlarını taramak amacıyla Kamera'yı veya Kod Tarayıcı'yı kullanabilirsiniz. Kamera, QR kodunu otomatik olarak algılar ve vurgular.
QR kod (karekod) nasıl okutulur? Barkod tarayıcınız yok ise; akıllı telefon, tablet veya bilgisayar kamerası kullanarak bir QR kodu tarayarak okutabilirsiniz. Cihazınızın kamerasını QR koduna doğrultun ve çerçevede ortalandığından emin olun. Kamera odaklandıktan sonra hemen karekodu taramaya başlayacaktır.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
1 Wi-Fi sekmesindeyken sağ köşede bununan QR simgesine dokunun. 2 Kamera yardımıyla QR konudunu okutarak şifre kullanmadan Wi-Fi ağına bağlantı kurabilirsiniz.
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.
Android cihazınızda Google Lens aracını etkinleştirin. Google Asistan'ı başlatın ve mercek simgesine dokunun. Taramak için merceği QR kodunda tutun. Taranan QR kodu sizi, içinde gömülü olan istenen içeriğe yönlendirecektir.
Bu barkod teknolojisi otomobil sektörüne yardımcı olmak adına ilk barkod teknolojisinin icadından seneler sonra 1994'te Japon bir firma tarafından bulunmuştur. QR Code'un bir diğer adının da ” Karekod ” olduğu bilinir ancak “Karekod” tanımı iki boyutlu, matrix kodlayıcılar için genel bir tanımdir.
QR Kodum neden çalışmıyor? Bunun birden fazla nedeni olabilir. QR Kodunuz bulanık olduğu veya Kod ile arka plan arasında yeterince kontrast olmadığı için QR Kodunuz algılanmayabilir. Ön planın her zaman arka plandan koyu olması gerektiğini aklınızda bulundurun.
QR kodunuz sıfırlandıktan sonra, bir önceki kodunuz biri tarafından tarandığında artık çalışmaz. QR kodunu sıfırlamayı tercih ederseniz yeni QR kodunu müşterilerinizle paylaşmanız gerekir. İşletmeler İçin İpucu: QR kodunuzu çeşitli nedenlerle sıfırlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri