QR Kodu adını İngilizcede Çabuk Tepki anlamına gelen Quick Response sözcüklerinin baş harflerinden oluşan, iki boyutlu bir barkod sistemidir ve kare şeklindedir. İçeriği bir web sitesinin adresi, herhangi bir metin, bir video linki ya da bir ürünün kullanıcı kitabı gibi herhangi bir veri olabilir.
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
Türkçeye karekod olarak çevrilen QR kodlar, Quick Response (Hızlı Cevap) kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Ürün, eşya ya da internet sitesi gibi pek çok bilgi QR kodların sistemine kaydedilebilir ve bu QR kodlar okutulduktan sonra sistemde otomatik olarak kayıtlı olan bilgi cihaz ekranında görüntülenir.
QR kodları basit görünüyor olsalar da aslında çok fazla veriyi saklayabilirler. Ancak ne kadar veri içeriyor olurlarsa olsunlar QR kodları, taratıldıklarında kullanıcının bilgiye anında erişmesine olanak sağlarlar; bu yüzden Çabuk Tepki (Quick Response) kodu olarak adlandırılmışlardır.
İlgili 43 soru bulundu
Teorik ve pratik olarak QR kodları güvenlidir. Ancak günümüzde insanlar bunları yanlış bir şekilde ele alıyor, oluşturabilecekleri tehditler endişe verici olabiliyor. Kullanıcıların QR kodları oluştururken dikkate alabileceği iki tür QR kodu vardır: statik ve dinamik QR kodları.
Her ne kadar siber güvenlik uzmanları QR kodlarının güvenli oldukları düşünmese de kullanıldıkları içerik, kullanıcılar için riskler taşıyabilir. Örneğin, kullanıcıları kötü amaçlı sitelere yönlendiren QR kodları, kullanıcıların gizliliğini tehlikeye atabilir. Bu nedenle, kod tararken dikkatli olmak çok önemlidir.
Burada birçok kullanıcının aklına “Karekod nedir?” sorusu gelebilir. Karekod, QR kodun Türkçeleştirilmiş halidir. Tamamen aynıdır ve herhangi bir çalışma farkı yoktur. Temel olarak karekod; gelişmiş bir barkod türüdür, 2 boyutludur ve üzerinde kare formunda noktalar bulunur.
Statik QR kodları oluşturulduktan sonra kalıcıdır ve tarama sınırı yoktur. Bunları istediğiniz kadar tarayabilirsiniz. Çoğu dinamik QR kodunun ayrıca sınırsız tarama özelliği vardır. Ancak bazı oluşturucular, duruma bağlı olarak dinamik QR kodlarına tarama sınırları koyar.
Teknik olarak, İnternet erişimi olmadan da QR kodlarını tarayabilirsiniz.
QR kodu (İngilizce: Quick Response) veya karekod, makinelerle okutulabilen bir matris barkod (iki boyutlu barkod) türüdür. 1994 yılında geliştiren Japon Denso firmasına patentlidir.
Barkod numarası nedir sorusunu yanıtlayan yapı, 4 ayrı kısma ayrılıyor. İlk kısım ülke-simge, ikinci kısım firma, üçüncü kısım ise ürünü ifade ediyor. Beşinci kısım ise barkodun doğru okunabilmesi için gereken hesaplamaları içeriyor. 869 Türkiye'nin barkod numarası olarak kabul ediliyor.
Google Kamera'yı açın. Bir tarama seçeneği belirleyin: Google'ın Kamera uygulamasındaki QR moduyla tarama yapmak için QR simgesine dokunup kameranızı bir QR koduna doğru tutun. Kameranızın varsayılan fotoğraf moduyla tarama yapmak için kameranızı bir QR koduna doğru tutun.
Arkadaşlarınız ve aileniz WhatsApp QR kodunuzu tarayarak sizi WhatsApp'ta kişi olarak ekleyebilirler. QR kodunuz, kodu sıfırlamadığınız ya da WhatsApp hesabınızı silmediğiniz sürece geçerliliğini korur. WhatsApp QR kodunuzu sadece güvendiğiniz kişilerle paylaşın.
Android için "QR Code Reader" ve "ScanLife Barcode & QR Reader" yüksek puan almıştır.
QR Kod Özellikleri;
QR Kod hata düzeltme özelliği: QR Kod, üzerinde %30'a kadar herhangi bir kirlenme ya da hasar olması durumunda dahi okunabilir. QR Kod, daha fazla miktarda harf ve sayı barındırma kapasitesine sahiptir.
Çevrimiçi QR TIGER QR kod oluşturucu ile istediğiniz kadar statik QR kodu oluşturabilirsiniz, QR kodlarınızın geçerliliği ömür boyu sürecektir.
Qr kod kullanarak ATM'den günlük en fazla ne kadar nakit çekebilirim? Qr kod kullanımı ile Bankamız ATM'lerinden günlük para çekme limiti 5.000 TL'dir.
SADECE KAMERA İLE QR KAREKOD OKUMA
Kameranız karekodları direkt okuyor. Yeni nesil işletim sistemine sahip cep telefonlarında bu mümkün. Kameranızı açın, QR karekoda doğru çevirin. ekran çerçevenizin üzerine hemen bir bildirim gelecektir. Akıllı cihazınız görüntünün içerisinde bir karekod buldu ve okudu.
Her POS cihazında QR ile ödeme olmayabilir.
FBI yayınladığı uyarıda vatandaşların restoranlarda QR kod okuturken dikkatli olmasını istedi. Kodlarda bulunan menü adreslerinin kontrol edilmesi ve herhangi bir harf değişiminin olup olmamasının incelenmesi gerekiyor. Aksi takdirde farkında olmadan cihazınıza zararlı yazılım bulaşabilir.
Kötü amaçlı bir QR kod, telefonunuzda otomatik olarak yeni bir kişi listesi oluşturabiliyor, cihazda bir istismarı tetikleyebiliyor. 2- Konumunuzu ortaya çıkarabilir. Tehlikeli bir QR kod, coğrafi konum bilgilerinizi bir uygulamaya göndererek, gizliliğinizi ve güvenliğinizi tehdit edebiliyor.
QR kodunuz sıfırlandıktan sonra, bir önceki kodunuz biri tarafından tarandığında artık çalışmaz. QR kodunu sıfırlamayı tercih ederseniz yeni QR kodunu müşterilerinizle paylaşmanız gerekir. İşletmeler İçin İpucu: QR kodunuzu çeşitli nedenlerle sıfırlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri