Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.
Adaylar, sınav sonuçlarına 20 Temmuz 2023 tarihinde saat 07.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.
TYT, AYT, YDT sınavlarına katılım sağlayan adaylar, 28 Temmuz 2021 Çarşamba günü itibarıyla üniversiteye giriş sınavı YKS puanlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yaparak öğrenebilir.
Y- Tyt puanı Yerleştirme Temel Yeterlilik Testi ( Tyt ) puanı anlamına gelmektedir. Y- Tyt puanının içerisinde okul puanı da yer almaktadır. Yani; üniversite adayları tercih yaparken eğer TYT puanı ile tercih yapacaklar ise,Y-TYT puanına bakmalılar.
Diploma puanı dışında ulaşılabilecek maksimum puan 500'dür. 100 puan ÖSYM tarafından her adaya verilmektedir. Geriye kalan 400 puanın 160'ı TYT'den 240'ı ise AYT'den gelmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
8. Kural: ÖSYM yerleştirme yaparken, öncelikle adayın Y-AYT veya Y-TYT bilgilerine bakar. O nedenle tercih listenizdeki sıralamanızın önemi kendi istediğiniz bölüme yerleşmenizle bağlantılıdır. Y-AYT veya Y-TYT verisi yüksek olan aday, bir bölümü son sırada da tercih etse de ilk sırada tercih eden adayın önüne geçer.
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.
Bunun için, sana en yakın Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi şubesine gidip ilgili yetkiliden sınav sonuç belgesini iste. Sana en yakın ÖSYM Koordinatörlüğünü bulabilmek şu sayfayı ziyaret edebilirsin. Koordinatörlüğe gittikten sonra Türkiye Cumhuriyeti kimliğini göstererek sınav sonuç belgesini alabilirsin.
Ham puan, sınav sonrasında hesaplanmış olan puandır. Yerleştirme puanı ise ham puanın ağırlıklandırılmış halidir. Yerleştirme puanının belirlenmesinde ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) kullanılır. Y-TYT Yerleştirme puanı, Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) için hesaplanan yerleştirme puanını ifade etmektedir.
YKS sayısal birincisi Namık Emre Acar, eşit ağırlık 1.'si Emre Ekici, TÜBİTAK ek puanıyla Türkiye birincileri Dilara Altundağ ve Sude Filiz Diren ile ek puanla TYT birincisi olan Esma Koçoğlu İstanbul Medipol Üniversitesini tercih etti.
Üniversite sınavına giren adaylar, YKS tercih sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişim sağlayabilecekler.
Sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. 3 buçuk milyondan fazla adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. YKS sonuçları T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilecek.
Bir üniversiteye girebilmek için sadece sınav puanınız etkili değildir. Sınav puanı ham haldedir. Sınav puanına ortaöğretim başarı puanı hesaplanarak eklenir ve ortaya yerleştirme puanı çıkar. Ve tercih yaparken yerleştirme puanınızı kullanarak tercih yaparsınız.
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2023-YKS sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını bildiren Ersoy, adayların sınav sonuçlarına ÖSYM'nin, "https: //sonuc.osym.gov.tr" adresi üzerinden erişebileceklerini söyledi.
Yks'de tercihler yerleştirme puanlarına göre yapılmaktadır.
ÖSYS sonuç belgesi, senin YKS'de başarını gösteren belgedir. ÖSYS sonuç belgesi, bir senin hangi üniversiteye kaç puanla yerleştiğini ayrıntılı olarak belgeler. ÖSYS sonuç belgesini iki yerden alabilirsin: E-Devlet'ten ya da bağlı bulunduğun yerdeki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden.
ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden adaylar, güncel olarak sonuçları görüntüleyebiliyor. Sonuç sistemine buradan veya sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden giriş yapan adaylar “ T.C. Kimlik / YU Numarası” ve “Aday Şifreniz” bölümlerini doldurarak “ Gönder” ibaresini seçerek sınav sonuç ekranına gidebilirler.
YKS yerleştirme puanı, adayın sınavdan aldığı puanı ve okuldan alının ek puanların yer aldığı puan türüdür. Tercih sürecinde adaylar yerleştirme puan türüne göre seçeneklerini şekillendirir.
Okul görür. Hangi öğrenci kaç net yapmış kaç puan almış sıralaması falan herşeyi görürüler.
ÖSYM YKS PUAN HESAPLAMA
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan (adayın net sayısı) bulunur.
Adaylar TYT puan türünde, puanlarının hesaplanabilmesi için Türkçe ve Temel Matematik testinin ikisinden de 0,5 ham puan almaları gerekmekte. Aksi halde adayların TYT puanı hesaplanmamakta. İlk sınav olan TYT adaylar için oldukça önemli çünkü burada barajı geçemeyen adaylar AYT ve Dil sınavlarına katılamayacak.
Özellikle lisanstan (4,5,6 yıllık) tercih yaparken başarı sıralamasını baz almak gerekiyor. Önlisanstan (2 yıllık) tercih yaparken ise başarı sıralamasına bakıldığı gibi puana göre de tercih yapılabilir” dedi.
Adaylar YKS tercihlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaktır. YKS tercih döneminde, üniversite puan ve sıralamalarını göz önünde bulundurulacak.
4 - YKS tercihleri sıralamaya göre mi puana göre mi yapılmalı? Kaç tercihte bulunulacak? Adaylar, puana değil sıralamalarına göre tercihte bulunmalı. YKS tercihlerinde, geçen yılın sıralamaları önemli bir faktör olmalı.
TYT'nin katkısı % 40'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri