R2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi taşıma organizatörlüğü yapacaklara verilir. R2 YETKİ BELGESİ NASIL ALINIR? R2 yetki belgesi için başvuranların en az 300.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olunmalıdır.
Aynı oranlar 2023 yılı için de geçerlidir. R2 belgesi, taşıma işleri organizatörlüğü yapan herkes için zorunlu bir belge olmaktadır. Hem yurtiçi hem de uluslararası düzlemde gerekli olan R2 belgesi ile taşıma faaliyetleri en doğru biçimde gerçekleşecektir.
a) R1 yetki belgesi: Yurtiçi yapacaklara, b) R2 yetki belgesi: Yurtiçi ve/veya uluslararası yapacaklara, verilir. (14) T türü yetki belgesi: Terminal işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarına verilir.
R1 Yetki Belgesi: R1 yetki belgesi, yurt içi taşıma işleri organizatörlüğü yapacaklara verilir. R2 Yetki Belgesi: R2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi taşıma işleri organizatörlüğü yapacaklara verilir.
R2 Yetki Belgesi Ulaştırma Bakanlığı´ndan alınır.
İlgili 17 soru bulundu
D2 yetki belgesini almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin ticaret odasına kayıtlı olması ve sermayenin en az 30 bin Türk Lirası olması gerekmektedir. D2 YETKİ BELGESİ ALAN/DEPO (MERKEZ) ŞARTI NEDİR? D2 yetki belgesini almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerden alan depo şartı aranmaz.
R1-R2 türü yetki belgesi, Ticari amaçla eşya taşımacılığı alanında taşıma işleri organizatörlüğü yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
2023 yılı için R1 belgesi için başvuru yapacak firmaların, belgeyi teslim almadan önce ödemesi gereken ücret 185.595 TL'dir.
- K1 Yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, - K2 Yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, - K3 Yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
1-) D2 yetki belgesi için toplam 75 koltuk kapasitesinin hesaplanmasında; 9 koltuk ve üzerindeki koltuk sayısına sahip olup da 8 yaş dahil daha küçük yaştaki tüm özmal taşıtlar kullanılacaktır.
MADDE 5- (1) Bu Yönetmelik kapsamına giren taşıma işleri organizatörlüğü faaliyetinde bulunacak gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından verilecek TİO yetki belgesini almaları zorunludur.
Src Belgesi Nedir? Src, ticari araç kullanıcılarının alması gereken bir belge türüdür. 4925 sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde ticari olarak faaliyet gösteren sürücülerin yani eşya, kargo ve yolcu taşımacılığı işini ücret mukabilinde icra edenlerin mesleki yeterlilik eğitimi almaları gerekmektedir.
L2 Yetki Belgesi: Ticari amaçla uluslararası ve yurtiçi lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür. verilir.
a) A1 yetki belgesi: Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacaklara, b) A2 yetki belgesi: Uluslararası yolcu taşımacılığı yapacaklara, verilir. (2) B türü yetki belgesi: Otobüsle uluslararası ve yurtiçi yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.
c) C2, L1, L2, M1, M2, N1 veya N2 yetki belgesi eki taşıt belgesinde sözleşmeli olarak çekici, kamyon veya kamyonet cinsi taşıtları kayıtlı olan gerçek veya tüzel kişilerin K1, yetki belgesi müracaatında bulunmaları halinde; 1/7/2023 tarihine kadar uygulanmak üzere, yetki belgesi ücretinde %75 indirim uygulanır.
14.01.2023 Resmi Gazetede yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliğindeki değişikliğe göre C2 Yetki Belgesi kaldırılmıştır. Uluslararası taşımacılık yapacak firmaların L2 Belgesi alması gerekmektedir. L2 Belgesinin alım şartları ve detaylarını sitemizdeki L2 Belgesi panelinden görebilirsiniz.
D1 yetki belgesi otobüsler şehirler arası tarifeli yolcu taşımacılığı yapacak olan gerçek veya tüzel kişilere verilen bir yetki belgesidir. Önceden bir taşıma hattı ve taşıma güzergahı ile bir zaman ve ücret tarifesi belirlenerek ve bunlara uyularak yapılan düzenli yolcu taşımalarına tarifeli yolcu taşımacılığı dedir.
Pivot noktaları destek, direnç ve yön belirlemede kullanılan matematiksel hesaplarla bulunan noktalardır. 'S' harfi 'Destek' anlamına gelirken (1, 2 ve 3 destek noktaları) 'R' ise 'Direnç' anlamına gelmektedir.
Yamaha YZF R1
Max Hız: 298 km/s. Ortalama Yakıt Tüketimi : 9.45- 10.50 lt / 100 km.
Yamaha motosikletlerinde süper sport kategorisinde yer almaktadır. Dört silindirli motoru 10.000 d/d'de 115,5 nm tork üretebilmektedir. Fren sistemi olarak önde 310 mm'lik çift disk bulunurken, arkada 220 mm'lik tek disk bulunur.
K2 Yetki belgesi yurtiçinde, kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacak, gerçek ve tüzel vergi mükelleflerine verilen belge türüdür.
“(4) A1, B2, D2 ve servis taşımacılığı yapmak üzere D4 yetki belgesi olan yetki belgesi sahipleri, yetki belgesi eki taşıt belgelerinde kayıtlı taşıtlarını, taşıtın kayıtlı olduğu yetki belgesi kapsamı dışında ve/veya yetki belgesi olmayan gerçek veya tüzel kişilerin faaliyetleri için kullandıramazlar.
D1 Yetki belgesi: D1 belgesi, tarifeli olarak şehirlerarası ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara verilir. D2 Yetki belgesi: D2 belgesi, tarifesiz olarak yurtiçi ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri