Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Rapor kaç saat geçerlidir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Rapor kaç saat geçerlidir?

NOT: (Düzenlenen istirahat raporlarında takvim günü esastır. Takvim günü saat 00.00'dan 23.59'a kadar olan süreyi kapsar. Kişiye mesai sonrası (Örneğin: saat 20.00'da dahi rapor verilmiş ise raporun birinci günü raporun tanzim edildiği gün saat 23.59'da sona erer.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nallihan.meb.gov.tr

2 gün rapor alan işçinin ücretini kim öder?

İlk 2 günlük ücreti işverenin ödemesine dair bir yükümlülük mevzuatta belirtilmemiştir. Öte yandan iş kazası nedeniyle geçici iş göremezlik ödemesi alacak olan sigortalıya SGK, raporun ilk 2 gününü de kapsayacak şekilde ödeme yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Alınan rapor kaç gün içinde teslim edilmeli 2023?

Hastalık, meslek hastalığı, analık, iş kazası nedeniyle iş göremez durumda olduğunu belirten sigortalının, Yetkili hekim ve sağlık kuruluşuna başvurması, Raporun en az 3 gün süreli olarak alınması, Alınan en az 3 gün süreli raporun işverene en kısa sürede teslim edilmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

1 günlük rapor sisteme girilir mi?

Dolayısıyla 5510 sayılı Kanunun 4/1-a bendi kapsamında sigortalı olup, 1 veya 2 gün istirahat raporu almış olan sigortalılara geçici iş göremezlik ödeneği verilmeyeceğinden, işverenleri tarafından çalışılmadığına dair bildirim yapılmasına da gerek bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serkankaplan.com.tr

İstirahat raporu ne zamana kadar geçerli?

Sağlık kurulunun ilk vereceği istirahat süresi sigortalının tedavi altına alındığı tarihten başlamak üzere altı ayı geçemez. Tedaviye devam edilmesi halinde malûliyet halinin önlenebileceği veya önemli oranda azaltılabileceği sağlık kuruluncatespit edilirse bu süre uzatılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulbenkdanismanlik.com

Memurun rapor hakkı kaç gün?

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Rapor bitiş tarihi dahil mi?

Rapor alan sigortalının rapor bitim tarihinden itibaren, on günden uzun süreli raporlarda sigortalının talebinin olması halinde onar günlük sürelerin sonundan itibaren beş iş günü içinde internet üzerinden çalışılmadığına dair bildirim girişi yapılmaması halinde idari para cezası uygulanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lebibyalkin.com.tr

2023 3 günlük rapor parası ne kadar?

Görüleceği üzere Ekim 2023 itibari ile asgari ücret almakta olan bir sigortalı çalışanın; günlük yatarak tedavi durumunda yapılacak ödemesi 223,5 Türk lirası, Günlük ayakta tedavi durumunda ise kendisine yapılacak ödeme 298 Türk lirasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

1 gün rapor maaştan kesiliyor mu?

Kurum raporun ilk iki günü için ödeme yapmamaktadır. 5510 Sayılı Yasa 18. Madde 1.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eroglumuhasebe.com

1 gün rapor parası kesilir mi?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

2 gün rapor alan işçinin maaşı kesilir mi?

İşverenlerin ne istirahat süresinin ilk iki gün için, ne de tüm istirahat süresince ücret ödeme ve sigorta günü bildirme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ancak, işveren dilerse sigortalıların istirahatli (raporlu) bulundukları sürede atıfet kabilinden (iyilik olsun diye) işçilere ücretlerini ödeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Işe gitmemek için rapor nereden alınır?

Raporu alabilmek için öncelikle raporu vermeye yetkisi olan bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: satemmobilsaglik.com

İşveren raporu onaylamak zorunda mı?

Rapor bitiş ve işe başlama tarihinden bir sonraki ayın 26'sı işverenin rapor onaylama ve bildirim süresi olarak belirlenmiştir. İşçinin iş göremezlik ödeneği alabilmesi için işverenin en geç işe başlangıç tarihinden bir sonraki ayın 26'sına kadar raporu onaylaması ve bildirmesi çok önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cavitbulut.com

Rapor bildirimi yapılmazsa ne olur?

Raporu Bildirmeme Cezası 2023

2- E-rapor ekranından işçinin çalışıp çalışmadığını “Çalışmadı” veya “Çalıştı” olarak, bildirmeyen işverenlere asgari ücretin yarısı, geç bildirenlere ise asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası uygulanacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bibilenvar.com

Özel sektörde rapor alınca maaş kesilir mi?

Raporlu olunan sürenin 3. Gününden itibaren geçen günler işveren tarafından maaştan kesilir ve kesilen ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu öder. Bu durumda 10 günlük rapor almış bir işçinin 3.,4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10. gündeki raporları için toplamda 8 günlük iş görmezlik rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

2 günlük raporu devlet öder mi?

Ancak SGK'dan ödenek alabilmeniz için raporlu olunan gün sayısının 2 günden fazla olması gerektiğini belirtelim. Çünkü SGK, rapor paranızı 2 gün için ödemez. Raporlu olunan 3. gün ve sonrası için ödeme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Acilden en fazla kaç gün rapor alınır?

"Acilden rapor alınabiliyor mu?" sorusu da aklınıza takılabilir. 7 gün 24 saat açık olan ve hizmet veren acil servislerde görev yapan doktorlar, iş göremezlik ve istirahat raporu verebilir. "Acilden kaç gün rapor alınabilir?" diye de merak ediyorsanız bu sorunun yanıtının da 10 gün olduğunu belirtelim.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

2023 10 günlük rapor parası ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

3 günlük rapor parası ne zaman yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Raporlu işçi kendi isteği ile çalışabilir mi?

Sonuç olarak, istirahat raporu alan sigortalının ne mevcut işyerinde ne de başka bir işyerinde çalışamaz, mevcut işyeri de çalıştıramaz. Diğer işyeri bu kişinin istirahatli olduğunu tespit etmesi mümkün olmadığından istirahatli kişinin sorumluluğu kaçınılmazdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

Rapor alan işçinin ikramiyesi kesilir mi?

Geçici iş göremezlik halleri nedeniyle çalışamayan işçiye SGK tarafından ücretinin 2/3 oranındaki tutarı ödenir. Ücret hesaplanırken işçinin son 3 aylık çalışması dikkate alınarak hesaplama yapılmaktadır. Bu kapsamda işçinin prim ve ikramiyeleri de hesaba katılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

İstirahat raporu SGK'ya nasıl bildirilir?

http://www.sgk.gov.tr internet adresinden “İŞVEREN” menüsü seçilerek, “Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi”, “Kullanıcı Şifre Ekranı”, “Çalışılmadığına Dair Bildirim İşlemleri”, “Giriş” bölümünde yer alan bilgiler kaydedilerek yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamuiscileri.net

10 günlük iş göremezlik parası ne kadar?

Öncelikle günlük brüt kazancı bulalım: 73.854/90 = 205,15 TL yapar. 205.15*1/2 =102,5 TL ile günlük esas kazancı bulmuş oluruz. Toplam rapor ücreti için 10 gün alınması gerekir. 102,5*10 =1.025 TL olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Rapor parası hesaplama nasıl yapılır?

Günlük gelir hesaplaması son üç aylık prime esas kazanç toplamının son üç aylık prim gün sayısına bölünmesi ile yapılıyor. Alınacak rapor ücreti; yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisi olarak uygulanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Rapor günlük ücret ne kadar?

Asgari ücretliler 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223,5 lira, yatarak tedavide de 167,68 lira günlük rapor parası alıyor. Asgari ücrete gelecek olan zamla bu rakamlar da güncellenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

10 günlük raporda hafta sonu sayılır mı?

Yani, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez. Bir haftalık süre içinde hekim raporuyla işe gelinmediği günler çalışılmış gibi sayılır ve o haftanın tamamı raporlu geçirilse dahi işçi hafta tatili hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT