Recep BATU Yüksek lisansı ise Toros Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında tamamladı. 1997-2013 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev yaptı. 2013-15 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi'nde yönetici pozisyonunda çalıştı.
38D2, Yıldırım bölgesinde bulunan Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü konumuna giden son Otobüs aracıdır. 03:24 civarında buradan geçer.
Doğru, hızlı ve güvenilir bilgi için yurt içinden 157 numarasından, yurt dışından ise +90 312 157 11 22 numaralı telefonla YİMER 157'ye ulaşabilirsiniz.
İl müdürlüğünün görevleri MADDE 5 – (1) Kanun ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde il müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Düzenli ve düzensiz göçle ilgili iş ve işlemleri yürütmek. b) Uluslararası korumaya ilişkin iş ve işlemleri yürütmek. c) Geçici korumaya ilişkin iş ve işlemleri yürütmek.
Geri Gönderme Merkezi nedir? Geri Gönderme Merkezleri, Türkiye'de kalış hakkı bulunmayan ve ülkesi- ne geri gönderilecek kişilerden haklarında idari gözetim kararı verilenlerin tutulduğu yerlerdir.
İlgili 26 soru bulundu
Yabancılar ikamet iznine ilişkin soru ve sorunlar için Yabancılar İletişim Merkezi'nin (YİMER) yurt içinden 157 ve yurt dışından +90 312 157 11 22 numaralı telefonlarından 24 saat ayrıntılı bilgi alınabilmektedir.
Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden Ulaşım
Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne "93" ve "43/H" numaralı otobüsler gitmektedir.
Bursa Fakülte Otobüs Durağı durağının adresi: Görükle Kampüsü Özlüce 16059 Nilüfer/Bursa.
Otobüs terminalinden şehir merkezine, belediye otobüsleri 24 saat hizmet vermektedir.
Araçlarımız Bursa Terminali 95 No'lu perondan kalkış yapacaktır. Yolcularımıza duyurulur. Yolcularımızın Dikkatine!
İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden gerekli işlemleri gerçekleştirmek için randevu almaları gerekmektedir. Son dönemde ikamet izin taleplerinin yoğunluğu ve işlemlerin daha aktif takip edilebilmesi için Göç İdaresi Müdürlüğü e-ikamet sistemini kullanmaya başlamış ve randevusuz başvuruları kabul etmemektedir.
2. Kısa Dönem Oturma İzninin Şartları
Kısa dönem oturma izninin şartlarının ne olduğu Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 32. maddesinde düzenlenmiştir. Söz konusu hükme göre; Yukarıda sayılan oturma izni verilebilecek yabancılardan biri olmak. Türkiye'ye girişine izin verilmeyen yabancılardan olmamak.
Umumi ve resmi pasaport sahibi Azerbaycan vatandaşlarının 6 ay içerisinde 3 ayı geçmeyen konaklama hakkı bulunmaktadır. Fakat ülkeye her girişlerinde 30 günden fazla kalmamaları gerekmektedir.
Deport edilen yabancının deport edildiği ülkeye geri dönebilmesinin tek yolu, hakkındaki deport kararının hükümsüz kalmasıdır. Bu bağlamda, gerekli sürenin dolmasının beklenebileceği gibi yukarıdaki zikredildiği üzere dava yoluna gidilebilir.
Deport kararına karşı açılacak iptal davası, sınır dışı işlemlerini durdurur. Ayrıca, sınır dışı edilme süreci içinde kişiler idari gözetim altına da alınabilir. Dolayısıyla, kişilerin özgürlüğünü sınırlandıran idari gözetim kararına karşı da sulh ceza hakimliğine itiraz yoluna başvurulması mümkündür.
“Kesintisizlik” ile kastedilen ise; yabancının bahse konu beş yıl içerisinde, on iki aydan fazla yurt dışında olmayacak şekilde ülkede ikamet etmiş olmasıdır. Yani yabancının bu beş yıl içinde toplam on iki aydan uzun bir süre boyunca ülkeden ayrı kalmaması gerekir.
Oturma izni başvurusu red kararı ile sonuçlanan yabancının ülkede ikamet etmesi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle verilen karara hukuka uygun bir şekilde itiraz etmek oldukça önemlidir. Bu süreçte avukattan destek alınması muhtemel hataları önleyecektir.
Yabancı hakkında deport kararı verilmesi kişinin ahlaka ve hukuka aykırı davranışlar sergilemesi, ulusal sağlık ve güvenlik tehdidi oluşturması ve çalışma izni olmadan çalışması, oturma izni yahut öğrenci oturma izni olmaksızın yaşaması gibi hallerde söz konusu olur.
İkamet İzni Müracaat Belgesi ilk başvuru sahibi yabancının e-İkamet sistemi üzerinden başvurması ve verilen randevu tarih ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresi Müdürlüğüne giderek başvurusunu tamamlaması halinde düzenlenmektedir.
2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Covid-19 tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatlerinin 10:00-16:00 olarak belirleneceği hükmünden hareketle Müdürlüğümüz mesai saatleri 10:00-13:00/13:30-16:00 olarak düzenlenmiş olup saat 10:00 öncesinde Randevulu işlemi bulunan yabancıların ...
1. Oturma İzni (İkamet İzni) Nasıl Alınır? Oturma izni almak için ön başvuru, online sistem üzerinden yapılabilmektedir. Yani, yabancı uyruklu kişilerin İl göç idaresinin internet sitesi üzerinden, E-ikamet sisteminden oturma izni başvurusu yapılabilmesi mümkündür.
Yenişehir, Bursa ilinin ilçesidir. Bursa'nın doğusunda bulunan ilçe, Bursa şehir merkezine 52 km uzaklıktadır. İnegöl ve İznik'e yakın bir mesafede bulunmaktadır. Bursa ili ise Marmara Bölgesi'nde yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri