Akıllı telefonu sürekli olarak ya da şarj seviyesi yeteri kadar düşmeden şarj etmeye başlamak da cihazın batarya kapasitesinin azalmasına neden olacaktır. Akıllı telefonlarda şarj işlemi, pil seviyesi %15 ve daha az seviyelere düştükten sonra cihaz şarja takılmalıdır.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
C: Şarj kutusu şarj kablosuna takılır ve şarj cihazına bağlanır. Şarj kutusunun kendisi şarj olmaya başlayacaktır. Kulaklıklar şarj kutusuna yerleştirildiğinde kulaklıklar şarj olmaya başlayacaktır. Kulaklıklar ve şarj kutusu aynı anda veya ayrı olarak şarj edilebilir.
İlgili 39 soru bulundu
0'dan %100'e 80 dakikada şarj oluyor. 33w hızlı şarj desteği ile geliyor. 5000mAh pile sahip. 0'dan %100'e 90 dakikada şarj oluyor.
Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi yeni bir hızlı şarj cihazı tanıttı. 1 dakikada yüzde 20 şarj eden cihaz, 2 dakikada yüzde 50, ve 5 dakikanın altında yüzde 100 şarj ediyor. Bu ise inanılmaz görünüyor. MWC (Mobil Dünya Kongresi) 2023 kapsamında tanıtılan hızlı şarj sınırları zorluyor.
Telefonunuzun bataryası tam olarak bitmeden şarja takmak ona zarar vermez, aksine faydalı bile olabilir. Tüm bataryalar ömürlerini doldurmadan önce sınırlı sayıda şarj döngüsüne -şarjın tam olarak bitip, tekrar tam kapasite doldurulması- sahiptir.
Özellikle bataryaların ilk kez şarj işlemi sırasında tam dolmadan şarjdan çıkarılması ya da batarya tamamen boş değilken şarja takılması gibi durumlarda pil ömrü ciddi şekilde azalabiliyor. Bu nedenle yeni telefonlarda ilk şarj oldukça önemlidir.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Telefonun pil ömrünü uzatma yöntemleri arasında cihazı doğru şekilde şarj etmek de yer alıyor. Şarj sırasında cihazın %100'e ulaşmamasına özen gösterin. Ayrıca şarj işlemi için telefonun pil seviyesinin yüzde 0'a düşene kadar beklemeyin. %30 civarındayken cihazı şarj edebilirsiniz.
5000 mAh kapasitesinde bir bataryası bulunan 'Oppo Realme 5i'; tek şarjda 49 saat konuşma, 32 saat müzik dinleme ve 19 saat video izleme deneyimi sunmayı vadediyor. Ters şarj özelliği de bulunan telefonda kullanıcılar, diğer cihazlarını da şarj edebiliyor. Bu sayede cihaz, şarj istasyonu gibi kullanılabiliyor.
Pili Korur Nedir? Pili Korur, One UI 4.0 (Android 12) ve daha yeni sürüme sahip Samsung Galaxy model akıllı telefonlarda yer alan bir batarya yönetim sistemidir. Bu mod, cihazınızın batarya sağlığını korumak için maksimum şarj oranını %85 ile sınırlandırır.
-Batarya gerçekten çok iyi 5020 Mah gibi bir değere sahip. Yaklaşık 1 saatte tam şarj oluyor ve uzun kullanıma uygun(40 saat gibi bir süre gosteriyor) -Ekran benim bu telefonu alma sebebimdi gerçekten, 120 Hz ekran tazeleme, amoled bir ekran gerçekten bu fiyatlarda mükemmel diyebilirim.
pil kısmına gelin. ve pili. dengeli modda kullanmaya özen gösterin şarjınız da. 10/100 beşin altına düşerse. ultra pil tasarrufu modunu açın. ve şarjınızın çok. çok daha fazla uzun gittiğini görüceksiniz. her zaman pil tasarrufunda kullanmak şarjınızın. çok daha hızlı bitmesine sebep olcaktır hoşça kalın.
Bu nedenle telefonu satın aldığınız ilk gün veya daha sonrasında tamamen şarj etmenize gerek yok. Hatta telefonların şarjı tamamen tükenmeden, yaklaşık %20-%30 civarında şarja takmak pil sağlığı açısından çok daha iyi. Yani telefonunuzu güvenle dilediğiniz zaman şarja takabilirsiniz.
Bunun belli başlı sebepleri vardır. Konum bildirimi, Wifi durumu, titreşim durumu, uygulamalar, pil ömrü, ekran parlaklığı gibi sebepler telefonun şarjını hızlı bir şekilde bitmesine sebep olur. Eğer telefonu kesintisiz bir şekilde kullanmak istiyorsanız düzenli olarak şarj etmeniz gerekmektedir.
Düzgün doldurup yine düzgün boşaltmazsa, pil kısa bir sürede sorun çıkartmaya başlar. Bu sadece telefon bataryası için değil, bilgisayar bataryası için de geçerli. Yüzde 50'iken veya yüzde 80'iken 'telefonum boş kalmasın' diyerek yine şarja takıyorsanız, bataryanızı öldürüyorsunuz anlamına gelir.
Bu yüzden pile zarar vermemek için telefonunuzla birlikte gelen adaptörü kullanmanızda fayda var. Enerji tüketiminin yanında pilinizi devamlı olarak yüzde 100'de tutmak, pilinizin ömrünün biraz daha hızlı tükenmesine neden olabilir.
Şarj sırasında telefonu kullandığınız için kabloda ya da şarj bağlantı noktalarına zarar verebilirsiniz. Yukarıda da saydığımız gibi telefonu şarj sırasında kullanmanın genel anlamda bir zararı bulunmuyor. Ancak yine de zorunlu olmadıkça şarj sırasında akıllı telefonu kullanmamak çok daha yararlı olacaktır.
33W hızlı şarj desteği ile gelen Redmi Note 11, yaklaşık bir saatlik sürede yüzde 0'dan yüzde 100'e şarj olabiliyor. Redmi Note 11 Pro ve Redmi Note 11 Pro 5G'ye geldi sıra.
Redmi Note 12, 33W hızlı şarj desteği sağlıyor ve yaklaşık 22-25 dakikalık bir sürede telefonun bataryasını 0'dan yüzde 50'ye şarj edebiliyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri