Bebeğin Yatış Pozisyonunun Düzenlenmesi Bebeğin yatış pozisyonu da reflü rahatsızlığında önemlidir. Eskiden reflüsü olan bebeklerin yüzüstü pozisyonda yatması tavsiye edilirken günümüzde bu anlayış geçerliliğini yitirmiştir. Reflü sorunu yaşayan bebeklerin sırt üstü yatırılması faydalı olur.
Reflü tanısı alan çocukta yatak başı 30 derece kadar yükseltilmelidir. Özellikle sol yan pozisyonda yatırılmaları reflüyü azaltır.
Yan yatış pozisyonunda yatırılan bebeğin baş kısmının yatağın yüksek kısmına gelmesi son derece önemlidir. Yan yatış pozisyonu sayesinde bebeğin baş kısmı yüksekte, ağzı ise yan konumda kalacağından hem reflü problemi önlenirken hem de ani kusmalara ve boğulma riskine karşı önlem alınmış olur.
0-6 ay arası kullanıma uygundur. Ürünün içi yüksek kaliteli dansiteli süngerden oluşmaktadır.
Bebek reflüsü yemek borusu ve kasların gelişmesiyle ortadan kalkacağı için 0-6 ay arası kullanıma uygundur. Reflü yataklarının alt kısımları delikli ve geçirgen yapıda olduğu için boğulma önleyici yastık olarak da bilinirler.
İlgili 35 soru bulundu
Bebekler için uygun olarak üretilen modeller gönül rahatlığı ile kullanılıyor. Bebek reflü yastığı ile geceleri uykusunu alamadığı için sık sık uyanan bebekler, rahatça uyuyor ve bu da sağlıkları açısından büyük bir yarar sağlıyor.
Yatağın pozisyonu bebeğin yan yatışını destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Bebekler yan şekilde yatak pozisyonuna uygun şekilde yatırılmalıdır. 0-6 aylık süreçte bebeklerin mide gelişimi devam ettiğinden bebek için reflü yatağı kullanmaya devam edebilir.
Hangi Mağazada Var? e&e Anti-Kolik Bebek Reflü Yatağı, sağladığı pozisyon ile mide asitinin kaçışını engeller. Yan kısımlarında bulunan yastıklar bebeğin yan yatış pozisyonunu destekler. Karın bölgesinde gaz çıkarmayı kolaylaştıran masaj özelliği vardır.
Reflü 4 ay civarında en yoğun şekilde görülürken, reflünün 12-18 ay arasında tamamen düzelmesi beklenir. 24 aylıktan büyük bebeklerde reflü belirtileri olması nadir bir durumdur ve altta yatan bir probleme bağlı olarak geçmeyebilir. Böyle bir durumda ailenin çocuk doktoruna başvurmasında yarar vardır.
Yenidoğan bebeklerin yatakları en fazla 10 derecelik bir eğime sahip olmalıdır. Yenidoğan için kesinlikle yastık kullanılmamalı ve sırt üstü yatırılmalıdır.
Yenidoğan ve bebek reflüsünde anlık solunum durmaları gözlenebilir. Hırıltılı solunum, burun tıkanıklığı, huzursuzluk gözlenir. Beslenmeyi reddetme, beslenmede güçlük çekme olabilir. Öğürme veya sütü boğazına kaçırma sık ve yaygın şikayettir.
Daha çok yemek yedikten sonra midede yanma ve ekşime, ağıza acı sıvı gelmesi, yutma güçlüğü, boğazda yumru hissi, kusma ve öksürük reflüyü işaret eden belirtilerdir. Bu belirtiler geceleri yatarken daha da artabilir.
Örneğin; yenidoğan ve bebek reflüsünde anlık solunum durmaları, hırıltılı solunum, burun tıkanıklığı, huzursuzluk, beslenmeyi reddetme, beslenmede güçlük (öğürme, boğazına kaçırma), beslenme sonrası ağlamalar, kilo alınımında duraksama gibi tipik olmayan belirtiler de olabilir.
Doğumdan sonrası ilk 6 ay içerisinde bebeklerin yaklaşık %40 ile %60'ında görülen reflü hastalığı, çeşitli belirtiler ile gözlemlenen ve 6-12 ay arasında gerileyen bir hastalıktır.
Reflü problemi bulunan bebeklerde uyku
- Karyolasının başucunu yükseltmek, uyumasına yardımcı olabilir. Yatak altına defter, katlanmış havlu ya da yastak koyarak karyolayı yükseltebilirsin. - Bebeğine masaj yaparak sindirimine yardımcı olabilirsin. Masaj reflü ve kolik rahatsızlıkları yaşayan bebekleri rahatlatır.
Bebeğin beslenme sırasında ve beslenme sonrası en az 30 dakika boyunca dik tutulması reflü gelişimini önleyebilir. Emerek beslenen bebeklerin de tam yatay pozisyon yerine baş bölümlerinin yukarıda olduğu bir eğimle beslenmesi reflü riskini azaltır. Bebeği dik pozisyonda tutarken karnına basınç uygulamamak gerekir.
Bebeklerde mide ve yemek borusu arasındaki kapakçığın henüz tam olgunlaşmamış olması, genellikle yatar pozisyonda olmaları, midelerinin küçük olması ve sıvı gıda ile beslenmeleri reflü belirtilerinin sık yaşanmasına neden olmaktadır.
Bebeklerde reflüye bağlı olarak oluşan kusma, beslendikten hemen ya da bir süre sonra ve genellikle ağızdan taşar tarzda olur. Bebeklerde emilen süt ya da mama peynirimsi görünümde ve ekşimsi bir kokudadır. Bebek ne kadar küçükse kusmaya bağlı olarak ortaya çıkabilecek sorunlar da o kadar tehlikelidir.
Babyjem kiraz çekirdekli yastık bebeğinizin gaz sancısını azaltmak ve yatağını ısıtmak için %100 doğal malzemeden üretilmiş ideal bir üründür. Kiraz çekirdeği ısıyı uzun süre muhafaza eder ve yavaş yavaş vererek bebeğinizin sakinleşip rahatlamasını sağlar. Kılıfı yıkanarak temizlenebilir.
Gaz sancısı olarak da tanımlanabilen kolik bebek tanısının koyulabilmesi için 3 ya da 4 aydan küçük bebekte, haftada en az 3 gün boyunca ve gün içinde yaklaşık 3 saat süren huzursuzluk, kasılma ve ağlama nöbetleri görülmesi gerekir. Kolik bebek varlığında ağlama, normal ağlamalardan farklıdır.
Gaz sancısı için %100 doğal ve ideal bir malzemedir. Kiraz çekirdeği ısıyı uzun süre muhafaza eder. Isıyı yavaş yavaş vererek bebeği sakinleştirir ve rahatlatır. Fırında 150 derecede 15 dakika ısıtılıp kullanılır.
Nasıl Yıkanır? Yatağın çarşafı 40 derecede kolayca sökülüp yıkanabilir .
Babynest Özellikleri
Nem ve Buhar geçirgenliği sayesinde bebeğinizi terletmez. BabyNest 0 - 9 ay Bebekler için uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri