Bu nedenle dil ve edebiyat derslerinde başarılı olmak, rehber öğretmen adaylarının iletişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır. Ayrıca, eğitim bilimleri dersleri de rehber öğretmen adayları için oldukça önemlidir.
Rehber Öğretmen Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Rehber öğretmen olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Psikoloji bölümünden mezun olup, pedagojik formasyon alarak da mesleği icra etmek mümkündür.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, üniversitelerde Eğitim Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan ve yalnızca Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul eden 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Öğrencilerin eğitim hedeflerine ulaşmaları konusunda danışmanlık yapar. Öğrencinin potansiyelini üst seviyede ortaya çıkarır. Öğrencilere rehberlik hizmetlerini sunarken bireysel farklılıkları göz önünde bulundurur ve böylece her öğrenciye en uygun hizmeti sunar.
Buna göre öncelikle üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bu üniversitelerden lisans derecesi ile mezun olan kişiler pedagojik formasyon da alarak rehber öğretmen olabilirler.
İlgili 26 soru bulundu
2024 yılı itibari ile 678 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Rehberlik ve Psikolojik Danışman maaşları 23.200 TL'dir. En düşük Rehberlik ve Psikolojik Danışman maaşı 18.600 TL iken, en yüksek Rehberlik ve Psikolojik Danışman maaşı 65.000 TL'dir.
RAM'da görev yapan rehber öğretmenler haftalık 40 saat çalışırlar. İzinleri devlet memurları kanunundaki gibi 10 yıllık hizmet süresine kadar yılda 20 gün; 10. Yıldan itibaren yılda 30 gün şeklinde düzenlenmiştir.
(3) Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar, ihtiyaç duyulması halinde tercih danışmanlığı ve öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalar için yaz tatilinde görevlendirilebilir.
rehber öğretmen norm kadrosu verilir. Buna, özel eğitim kurumlarında öğrenci sayısının 100 ve 100'ün katlarına, diğerlerinde ise 500 ve 500'ün katlarına ulaşması halinde her defasında 1 rehber öğretmen norm kadrosu eklenir.
Rehberlik - Psikolojik Danışmanlık Bölümü başarı sıralamaları ve taban puanları tablosundaki veriler, ÖSYM ve YÖK tarafından onaylanmıştır. Rehberlik - Psikolojik Danışmanlık Bölümü taban puanları, AYT'de eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.
PDR Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Okumak İçin Hangi Sınavlara Girilmeli? PDR Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Okumak İçin YKS'ye girmek gereklidir. YKS ise TYT, AYT ve YDT olarak iki oturumdan oluşur. Bu oturumlar çerçevesinde TYT'de tüm ders ve konulardan öğrenciler sorumludur.
Bu bölümde öğrenciler, psikolojik danışmanlık, sosyal danışmanlık, eğitim psikolojisi, öğrenci rehberliği ve mesleki rehberlik gibi konuları öğrenirler. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunları, okullarda, üniversitelerde, özel danışmanlık merkezlerinde, sosyal hizmetler alanında ve iş dünyasında çalışabilirler.
Rehberlik ve Psikolojik Danışma programı lisans mezunları, Milli eğitim bakanlığına bağlı okullarda, Özel eğitim kurumlarında, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde psikolojik danışman/Rehber öğretmen olarak çalışabilirler.
Eğer çok fazla girişimci değilseniz psikoloji bölümü yerine puanınız yetiyorsa PDR bölümünü seçmeniz daha uygun olacaktır. Eğer risk alma düzeyiniz düşük, çok temkinli bir kişiliğiniz varsa dışardaki olaylar sizi çok çabuk etkiliyor ise yine Psikoloji yerine PDR'yi düşünmenizi tavsiye ederim.
Öğretmen Nasıl Olunur? Üniversitelerin eğitim fakülteleri öğretmenlik bölümü bulunmaktadır. Öğretmenlik bölümünden mezun kişiler eğer kamuda öğretmen olacaksa KPSS'ye girerek P121 puan türünden yeterli puanı almak zorundadır. P121 puanı Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, ÖABT bölümlerinden oluşur.
Rehber öğretmen olmak için öncelikle bir lisans programı tamamlamak gerekir. Lisans programı genellikle eğitim fakültelerinde bulunur ve program süresi 4 yıldır. Lisans programını tamamlayanlar, öğretmenlik sertifikası alarak öğretmen olarak çalışmaya başlayabilir.
Bu yönetmelikle birlikte rehber öğretmen veya psikolojik danışmanlarımızın teneffüslerde ve gerektiğinde öğle aralarında öğrenci, veli ve öğretmenler ile çalışmalarına devam etmelerinden dolayı nöbet görevi kaldırıldı.
Rehber öğretmenlere 3 saat nöbet ücreti ödenir.Formatör öğretmene nöbet ücreti ödenmez. Ancak tam gün derse girerse ve nöbet tutarsa nöbet ücreti verilir. (10/06/201630706984-45.99.E6401892).
2023 yılının Temmuz ara zammı ile birlikte kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıklayarak, ek ders ücretlerinin 75.15 TL'ye çıkarıldığını ifade etmişti.
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı, psikolojik danışmanları yetiştirmeyi amaçlayan dört yıllık bir lisans programıdır.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 24.600 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir. Paylaşılan en düşük Psikolojik Danışman maaşı 21.900 TL iken, en yüksek ise 65.000 TL'dir.
Paramedik olmak için üniversitelerin 2 yıllık, İlk ve Acil Yardım Paramedik (ATT) Bölümünden mezun olmak gerekir. Eğitim şartlarını başarılı bir şekilde yerine getiren bireyler belirli kriterleri karşıladığı andan itibaren ilgili kurumlara başvuru yapabilir.
YAKLAŞIK 25 BİN OKULDA REHBER ÖĞRETMEN YOK
Daha sonra 500 ve katlarına ikinci rehber öğretmen ataması yapılıyor. İlkokullardaysa bir okulda 300 öğrenci varsa rehber öğretmen atanıyor. Halihazırda 20-25 bin civarındaki okulda rehber öğretmen yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri