Farklı rent a car firmaları, ehliyetini en az 1 yıl önce almış olan 19-20 yaşındaki sürücülere de araç kiralama imkanı tanıyor. Ancak bu işlem için genç sürücü paketi kapsamında ek ücret talep edilebiliyor.
19-21 yaş aralığında ve 1 yıl ehliyet sahibi olan kişiler Genç Sürücü ücreti ödeyerek ekonomik gruptan araç kiralayabilmektedir. Konfor segmentinde bulunan araçları kiralayabilmek için en az 23 yaşında ve 2 yıl ehliyet sahibi olunması gerekmektedir.
Ehliyet sahibi olabilmek içi 18 yaşını doldurma koşulu bulunuyor. 18 yaş altı bir kişi ehliyet sahibi olmaması sebebiyle araç kullanamıyor, dolayısıyla araba kiralayamıyor. 18 yaşını dolduran ve ehliyet sahibi olan bir sürücünün ise normal şartlarda araç kiralama işlemini gerçekleştirebilmesi için en az 2 yıllık ...
Otopark sözleşmesi noterden en az bir yıllık olarak yapılır, her yıl yenilenen sözleşmenin bir nüshası Zabıta Amirliğine verilir. Oto kiralama işi ile iştigal eden gerçek ve tüzel kişilerden, kendi adına veya şirket adına kayıtlı en az beş araç faaliyet göstermek zorundadır.
İlgili 42 soru bulundu
Araba kiralamak için ehliyetiniz en az 2 yıllık olmalı. Ancak genel anlamda 2 yıllık ehliyet şartı aransa da bazı araç kiralama firmaları 1 yıllık ehliyete sahip olan sürücülere araç kiralama imkanı sunuyor. 1 ya da 2 yıllık ehliyete sahip olma şartı genelde ekonomik ve orta sınıf araçlar için geçerli oluyor.
Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir.
Rentiva verilerine göre aracınızı kiralayarak (araç modeline göre) aylık 5.000 ve 6.000 TL aralığında ek kazanç sağlamanız mümkündür. Genel olarak günlük kiraya verilen araçlar ise kullanıcılara 2.300 ile 3.000 TL arasında kazanç sağlar. Ayrıca aracı kiraya vermek için herhangi bir ek masraf da bulunmaz.
Rent a car açabilmek için mesleki anlamda kayıtlı olduğunuz, esnaf ya da ticaret odası belgesi gereklidir. Tapu fotokopisi ve iş yeri açma ruhsatı gerekir. Kiralık olarak açılacak olan işletme için kira sözleşmesi ve o sözleşmenin noter onayı gerekir.
Örneğin; devlet kurumları için kiralama işlemi gerçekleştiriyorsanız, filo araçlara sahip olmanız gerekir. Bu kurumlara hizmet nedeniyle rent a car açmak için kaç araba gerekli sorusuna; en az 10 adet filo araç gereklidir şeklinde yanıt verilebilir.
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 76' ncı maddesine göre M, A1 ve B1 sınıfı sürücü belgelerini alabilmek için 16 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir. Bunun dışındaki sınıf sürücü belgeleri için en az 18 yaşını bitirmiş olmak (bazı sınıflar için daha yüksek yaş şartı aranır) şarttır.
M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler istenen minimum yaş sınırı 16. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G gibi en çok tercih edilen ehliyetler için 18 yaşını doldurmak gerekiyor. C, CE, D1 ve D1E ehliyeti için isteyen yaş şartı 21. D ve DE ehliyet sınıfları için istenen minimum yaş sınırı 24.
18 yaşından küçük ise anne ve babasının muvafakatname vermesi şartı aranır. 18 yaşından büyük ve zihinsel engelli bireyler için ise vasi kararı gerekir. 18 yaşı altı çocuk için anne-baba boşanmış ise araç alım-satış işlemlerini velayet kimin üzerineyse o kişi yapar.
Araba kiralamanın şartlarından ilki yaştır. Ehliyet alma yaşı 18 olsa da araba kiralama yaşı 21 olarak belirlenmiştir. 21 yaşın altındaki kişiler araba kiralayamazlar.
Stajyer ehliyet uzun yol yapabilir mi 2022 sorusunu da bu şekilde cevaplamış oluyoruz. - Stajyer ehliyetli hangi araçları kullanabilir: Aday sürücü belgesine sahip kişiler ehliyetinde kullanabildiği araç sınıfı belirtilen üzere, sahip oldukları veya kiraladıkları araçları kullanabilirler.
Akıllı telefonuna TikTak uygulamasını yüklemen yeterli. Unutmadan belirtelim en az 1 sene önce alınmış bir ehliyete sahip olmalısın.
Bireysel araç kiralama işlemi araç satın almaya oranla birçok avantaj sağlar. Ayrıca, bireysel araç kiralayanlar senelerce krediler ile uğraşmak zorunda kalmıyor. Bunun yanı sıra vergi ve bakım gibi masraflar ilgili firma tarafından karşılandığı için daha fazla maliyet ödemenize gerek kalmıyor.
Rent a car kaskosu tıpkı normal kasko süreçlerinde olduğu gibi kasko ücretlerine göre sunduğu hizmetler de değişkenlik gösteriyor. Ancak çoğu rent a car kaskosunda kaza, yanma, doğal afetler, patlama, hırsızlık, hukuki koruma, hastane giderleri, pert olma yani aracın kullanılmaz hale gelmesi durumunda günce sağlıyor.
Araç kiralama olarak tanımlanan rent a car kişilerin yolculuklar içinde ihtiyacı olan araçların kiralanması hizmetini verir. İstenilen ve beğenilen her aracın kiralanması mümkün olduğu için hemen her araç kolaylıkla kiralanır.
Araç kiralama giderleri arasında stopaj ve KDV oranları yer alır. Vergi olarak ödenen stopaj oranı, araç kiralama bedelinin yüzde 20'sine tekabül eder. Kiralık araç giderleri arasında yer alan bir diğer kalem ise KDV; yani katma değer vergisidir. KDV ise araç kiralama bedelinin yüzde 18'ine karşılık gelir.
Başkası adına araç kiralayabilirsiniz ancak aracı, kiralama sözleşmesinde ve teslimat belgesinde ismi geçen sürücü veya sürücüler kullanabilir. Bu nedenle aracı teslim alırken aracı kullanacak kişinin sözleşmeyi imzalaması gerekir. Ayrıca aracı teslim alırken ödenecek tutar, aracı kiralayacak kişiden temin edilir.
Araç kiralama firmaları, arabalarını garanti altına almak ve ek masrafları kolayca çözebilmek için nakit para yerine kredi kartını kabul ederler. Besa oto olarak nakit parayı güvenli bulmadığımız için kabul edemiyoruz. Nakit para ile araç kiralama yapmak çok nadir durumlarda uygulanan bir işlemdir.
Kiralık araçta oluşan hasar kasko tarafından karşılanır. Kasko, bu bedeli kusurlu olan sürücünün trafik sigortasından temin eder. Kusurlu sürücüden ücret talep edilmesi ise ancak zararın trafik sigortası limitini aşması durumunda gerçekleşir.
Kiraladığınız araçta hasar veya arıza oluşması halinde aracın güvenliğini etkilemeyecek ve zararını arttırmayacak şekilde yetkili servise ulaştırılmasından kiracı sorumludur. Servis aracı inceler ve araç arızası hakkında bir rapor hazırlar.
Kiraladığım aracı farklı biri kullanabilir mi? Kiralama sözleşmesi, aracı kiralayan kişi ile yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri