ASP.NET denetim özelliklerinden biri olan Repeater, belirli bir düzen içerisinde saklanan verileri, istenen veriye kadar tekrar edip, belirli kalıplar içerisinde görüntelemeye yarayan bir veri bağlama(data binding) aracıdır.
Amplifikatör, gelen sinyali büyütür ve daha güçlü bir sinyal oluşturur. Bu teknoloji sayesinde, güçlendirici vericiden aldığı zayıf sinyali çoğaltarak güçlendirir ve daha geniş bir alana yeniden yayınlar. Böylece, sinyal daha uzak noktalara ulaşabilir ve daha güçlü bir Wi-Fi bağlantısı sağlanır.
AP, cihazları ev kullanımından ziyade, daha çok geniş binalarda kablosuz interneti dağıtmak için kullanılır. Repeater dediğimiz cihazlar ise Önce sinyali havadan alır, ardından tekrar yayar. Dolayısı ile gecikme değerleri AP'lere göre oldukça yüksektir.
Tekrarlayıcı (Repeater) : Tekrarlayıcılar, bir ethernet segmentinden aldığı elektriksel veriyi yenileyerek ve ikili koda dönüştürerek diğer segmente ileten ağ cihazlarıdır. Bu yönüyle tekrarlayıcı(repeater), hem sinyal gücünün arttırılmasını, hem de elektriksel olarak bozulmuş sinyallerin iyileştirilmesini sağlar.
TP-LINK'in menzil genişleticisi, Router'ınıza kablosuz olarak bağlanır ve Router'ınızın kendi başına erişemeyeceği alanlara doğru sinyalini güçlendirir ve genişletir. Ayrıca bu cihaz eviniz veya ofisinizde güvenilir WiFi kapsama alanı sunmak üzere sinyal çakışmalarını engeller.
İlgili 25 soru bulundu
Bu sayede 20 km mesafeye WiFi sinyallerini eriştirebilen ürün, yüksek kalitede antenin yanı sıra her tür hava koşuluna dayanabilen yüksek kaliteli kasaya da sahip. Bu sayede eksi 30 ile artı 70 derece hava sıcaklıklarında ve her tür iklim koşulunda çalışabiliyor.
TP-Link'in menzil genişleticisi, yönlendiricinize kablosuz olarak bağlanır, sinyallerini kendi kendine yapamayacağı alanlara güçlendirir ve genişletir. Cihaz ayrıca evinizde veya ofisinizde güvenilir Wi-Fi kapsamı sağlamak için sinyal girişimini azaltır.
Wi-Fi repeater 2.4 GHz kablosuz tekrarlayıcı ve kapsama alanı genişletici olarak yüksek performans gösterir. Wi-Fi repeater 1 km mesafeye kadar verimli olabilir.
Repeater sayesinde zayıf ya da çok düşük olan interneti yüksek bir seviyeye de taşıyabilirsiniz. Repeater nedir, ne işe yarar sizler için derledik. Daha uzun mesafelerdeki bölgelere interneti, hızını hiç bozmadan taşıyan cihaza sinyal tekrarlayıcı adı verilir.
Led Repeater (tekrarlayıcı)
RGB şerit ledlerin ışık düşmesini önlemek için kullanılır.
Ev kullanıcıları için satılan menzil genişleticiler %30-%50 hızı düşürüyor. Bu durum her koşulda farklılık gösteririr. Cihazlar arasındaki mesafeler, aralardaki duvarlar, kapılar, camlar vs çok önemli.
En temel Access Point ve router farkı interneti dağıtma biçimleridir. Router, bağlandığı modemin sağladığı internet bağlantısını farklı konumlarda erişilebilir hale getirirken Access Point, modemin sinyal gücünü artırarak erişimi mevcut olandan daha geniş bir alana yayar.
Range Extender, ağınızın erişemediği bölgelere sinyal göndererek internet bağlantınızı iyileştirir. Range Extender'ı evinizde ya da iş yerinizde, modem ya da router'ınızdan uzak bir yere bağlayarak kullanabilirsiniz.
Sadece internetin çekmediği durumlarda değil, bağlantı kalitesinin zayıf olduğu ya da internet hızının yavaş olduğu durumlarda da modem güçlendirici kullanabilirsiniz. Tıpkı modem gibi Wi-Fi güçlendiricinin de konumu oldukça önemlidir. Modem ile sinyalin zayıf olduğu odaların tam ortasına konumlandırmalısınız.
Telefonunuzdan Bluetooth ve konumu açın. Mi Home uygulamasını telefonunuza yükleyin ve oturum açın. Cihaz ekle butonuna dokunduktan sonra Xiaomi Wifi Pro'yu seçin. Bağlı bulunduğunuz Wi-Fi ağını seçin ve şifresini girin.
Kablosuz Genişletici ( Repeater ) modunda ağ adı (SSID), kablosuz kanal sayısı ve güvenlik ayarları (protokol, ağ anahtarı veya şifresi) ana router'dekiyle aynı kalacaktır. Kablosuz ev ağı aygıtları, daha güçlü sinyale sahip bir erişim noktası seçerek router'ler arasında otomatik olarak geçiş yapabilecektir.
Wi-Fi güçlendirici, kalabalık ortamlarda internet hızını korumayı sağlar. Birden fazla kullanıcının bağlandığı modemlerde kimi zaman kopma ve yavaşlamalar meydana gelir. Wi-Fi güçlendirici kullanımı, söz konusu problemlerin oluşmasını önleyerek kaliteli sinyaller almanızı sağlar.
Türkçe karşılığını erişim noktası olarak çevirebileceğimiz Access Point'ler mevcut kablosuz ağ yapısının sinyal gücünü arttırarak erişim potansiyelini yükselten ya da kablolu olan internet erişimini kablosuz şekilde erişime açmak için kullanılan cihazlardır.
Mercusys 300 Mbps yaklaşık 1 kilometreye denk gelir. Bu da çok kuvvetli bir menzil anlamına gelir. Ofis ortamında bir kat için kullanabilirken, evinizde tüm odalar için tercih edebilirsiniz.
Kullanıma uygun ortamlarda ortalama düzeydeki bir wifi güçlendirici ile yaklaşık 100 ile 300 metreye kadar olan uzaklıklardan bağlantı sağlanabilmektedir.
Bu bağlamda menziller değişmekle beraber 100 metre, 200 metre Wi-Fi adaptör seçenekleri mevcuttur. Markaların birbirinden farklı özellik gösteren ürünlerinin içerisinde kullanımınıza ve ihtiyacınıza yönelik olan bir model mutlaka bulunur.
Wifi güçlendirici yorumları dikkate alındığında; en iyi wifi güçlendirici markaları sıralamasında Tenda, Xiaomi ve Mercusys bulunuyor. 2024'te satın alınabilecek wifi sinyal güçlendirici tavsiyesi olarak ise Tenda A9, Xiaomi Mi Wifi Pro ve Mercusys ME30 modelleri sıklıkla öneriliyor.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
3- Modeminiz Destekliyorsa 5GHz Kullanın
Eğer modeminiz destekliyorsa modem arayüzüne girip işlemi yapabilirsiniz. Tarayıcınıza 192.168.1.1 yazarak arayüze ulaşın. Ardından menüden “Kablosuz Ağ Ayarları” kısmına tıklayın. Burada yer alan “Band” bölümünden 5 GHz'yi seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri