Retinol kullanırken dikkat edilmesi gerekenler Işık hassasiyetini arttırdıkları ve UV ışık ile etkinlikleri azaldığı için bu ürünler gece kullanılmalıdır.
Retinol içeren ürünleri günlük bakım rutininde hem gece hem de gündüz kullanabilirsin. Fakat özellikle de hassas cilt tipine sahipsen, ürünü günlük rutinlerine yavaş yavaş dahil etmen daha uygun olabilir.
Retinol güneş ışığına oldukça duyarlı bir bileşendir, bu sebeple gündüz saatlerinde kullanımı önerilmez. Akşam saatlerinde kullanılsa dahi, ertesi gün güneş kremi kullanılması gerekir. Aksi durumda retinol güneş ışığı ile tepkimeye girerek ciltte leke oluşumuna sebep olabilir.
Fakat retinol aktif bir içerik olduğu için başka asit içeriklerle birlikte kullanılmaması öneriliyor. Retinolün cildi tahriş etme ve kurutma gibi etkileri olabileceği için glikolik asit, C vitamini, salisilik asit gibi AHA ve BHA asitleriyle kullanılmaması gerekiyor.
Bir retinol serumu kullanmaya başlayacaksan, öncelikle ilk haftada sadece 2 gece uygulayabilirsin. Sonraki haftada gün aşırı uygulayıp, herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadığın sürece her gün kullanabilirsin.
İlgili 24 soru bulundu
Bu nedenle retinolü C-Tetra® gibi bir C vitamini serumu ile birleştirmenizi öneririz.
Peki retinol göz çevresine uygulanabilir mi? Cevap evet! Bu hassas bölgeye uygun olarak formülize edilmiş bakım ürünleriyle retinolden göz çevresi için de faydalanmak mümkün.
C vitamini ve retinol kullanımı; retinol de c vitamini de kendi içlerinde aktif bileşenler içerir. Ancak bu iki ürünün bir arada kullanılmaması kesinlikle tavsiye edilmez. Çünkü aynı anda kullanılmaları demek ciltte tahriş ve kızarıklık gibi sorunlar ile karşılaşılması anlamına gelmektedir.
Retinol Ciltte leke Yapar mı? Işığa karşı dayanıklılığı bulunmamaktadır. Bu yüzden güneş kremi ile birlikte kullanılmalıdır. Cildi inceltir, bu yüzden cilt daha hassas hale gelir.
Retinol'ün dört hafta kadar kısa bir sürede sonuç verdiği biliniyor, ancak ortalama olarak cilt dokusunda ve tonunda gözle görülür değişiklikleri fark etmek yaklaşık on iki hafta sürüyor.
Retinolü ne kadar süreyle kullanmalı? Retinol içeren ürünlerin etkinliği 3 ay içerisinde daha belirgindir. Kolajen üretimini desteklemesi ve ince kırışıklıkların giderilmesi için 6-12 ay gibi daha uzun süreler de kullanılabilmektedir.
Cildinizin verdiği tepkilere göre miktarını artırabileceğiniz retinol ile beraber nemlendiricinizi de uygulayabilirsiniz. Eğer hassas bir cildiniz var ise önce nemlendirici daha sonra retinol içerikli ürünü sürmeniz tavsiye ediliyor.
Çoğu içerikle uyum sağlayan hyalüronik asit; retinol, AHA/BHA asitleri ve vitaminlerle birlikte uygulanabiliyor. Hatta retinol ve AHA/BHA gibi soyucu asitler cildin nem kaybetmesine sebep olduğu için, hyalüronik asidin bu içeriklerle kombinlenerek cildin rahatlatılması özellikle tavsiye ediliyor.
Niacinamide ile kullanılmaması gerekenler arasında retinol ve C vitamini gelmektedir. C vitamini ile birlikte kullanıldığı takdirde Niacin'e dönüşür.
Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz. Retinol içerikleri tek başına kullanıldığında kızarıklığa neden olabilir. Formül içerisinde kullanılan E Vitamini cilt bariyerini güçlendirip, cildin nemini artırarak kızarıklığı önlemeye yardımcı olur.
Yaşlanmaya bağlı olarak oluşan cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olur. Ciltteki renk tonu eşitsizliğini ortadan kaldırır. Cilt tonunu dengeler. Deforme olan cildin onarılması için hücre yenilenmesine destek olur.
%0,3 Saf Retinol Gece Serumu
%0,3 saf, stabilize edilmiş retinol, %0,1 saf hyaluronik asit ve %4 NeoGlukozamin içeriği sayesinde cildin tonunu, dokusunu geliştirmeye ve daha sıkı bir görünümü sağlamaya yardımcı oluyor.
Retinol nasıl kullanılır? Tüm yüz ve boyun için 4-5 damla retinol, temizlenip kurulanmış cilde parmaklarla direkt uygulanabilir ya da günlük cilt bakım kremi içerisine karıştırılarak da kullanılabilir. Gözlerle temastan kaçınılmalıdır. Başka asit içerikli ürünlerle birlikte kullanılmamalıdır.
Hyaluronik asit ve retinol birlikte kullanılır mı? diye soracak olursanız, evet kullanılabilir. Retinol ve hyaluronik asit çok başarılı bir kombinasyon olarak kabul edilebilir. Sebebi ise retinol kendi başına hassasiyete neden olabilir ancak hyaluronik asit ile daha yumuşak şekilde çalışır.
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
Cildi alıştırma sürecinde sabah C vitamini serum akşam ise retinol serum şeklinde bir uygulama yapılabilir.
Retinol, A vitaminin değişik özelliklere sahip olan çeşitlerinden biridir. Farklı cilt bakım ürünlerinin içeriklerinde yer alabilen bu özel bileşen, tek başına da cilt bakımı için tercih edilebilir.
Cilt için neredeyse her derdin devası olan retinol yani A vitamini, cildi yenileyip güzelleştirir. Hücre yenilenmesi ve onarımı konusundaki işlevselliğinin yanı sıra, gözeneklerin daha sıkı, cildin daha pürüzsüz olmasını da sağlar. Uygulama için en ideal zaman bahar ve kış ayları
Genel olarak, retinol özellikle geceleri tavsiye edilirken, C vitamini en iyi sabah kullanılır. Sabah ilk iş C vitamini serumunuzu temiz, kuru cilde uygulayın, ardından cilt tipinize uygun bir yüz nemlendiricisi ve SPF - 30 veya daha yüksek bir güneş kremi kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri