Reçetesiz alınabilen retinol formu, serum veya krem şeklinde satışa sunulur ve topikal olarak kullanılır. Retinol cildin orta tabakasına ulaşır ve serbest radikaller ile tepkimeye girerek radikallerin ciltte yarattığı tahribatın önüne geçer.
Bir retinol serumu kullanmaya başlayacaksan, öncelikle ilk haftada sadece 2 gece uygulayabilirsin. Sonraki haftada gün aşırı uygulayıp, herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadığın sürece her gün kullanabilirsin.
Retinolü niasinamid ve hyaluronik asit ile kullanabilirsiniz. Retinol, kuruluk ve tahrişe neden olma eğilimindedir, minik pullanma olabilir hyaluronik asit ve niasinamid cildi nemlendirir ve cildinizin koruyucu bir bariyer görevi görmesine yardım eder. Retinolü AHA'lar, BHA'lar veya C Vitamini ile üst üste kullanmayın.
Eğer yağlı bir cildiniz varsa, hafif formüllü retinol serumları sizin için daha ideal. Eğer kuru bir cildiniz var ise, daha yoğun formüllü retinol kremleri veya nemlendiricilerine yönelebilirsiniz. Eğer hamileyseniz veya emziriyorsanız, retinol kullanılmaması gerektiği uyarılıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Neutrogena Retinol Boost Yaşlanma Karşıtı Göz Kremi Kullanımı: Günlük olarak göz altı bölgesine üç nokta hâlinde uygulayın, göz kontürü çevresine nazikçe uygulayın. Kullanım sıklığını cildinizin hassasiyetine göre ayarlayın.
Güneş lekelerini geçirmeye yardımcı olur. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olunmasını sağlar. Cilt lekeleri ve aknelerin azalması yolunda destekleyicidir.
Hyaluronik asit içeren ürünlere herkesin ve her cilt tipinin ihtiyacı var. Özellikle retinol içeriğine sahip bir ürün rutininizde varsa ardından hyaluronik asit içeren bir nemlendirici bakım kremi uygulayabilirsiniz. Böylece sizin için Retinolden sonra ne sürülür? sorusunun cevabını da vermiş olduk.
Retinol'ün dört hafta kadar kısa bir sürede sonuç verdiği biliniyor, ancak ortalama olarak cilt dokusunda ve tonunda gözle görülür değişiklikleri fark etmek yaklaşık on iki hafta sürüyor.
Retinol Nasıl Kullanılmalı? Retinolü ilk defa kullanacaksanız en düşük ve hassas formunu tercih etmeli ve mercimek tanesi kadar ürünü göz ve ağız çevrenize mümkün olduğunca yaklaştırmadan (Çünkü bunlar yüzünüzün en ince derili ve hassas bölgeleridir) ince bir tabaka halinde sürmelisiniz.
Retinol, A vitaminin değişik özelliklere sahip olan çeşitlerinden biridir. Farklı cilt bakım ürünlerinin içeriklerinde yer alabilen bu özel bileşen, tek başına da cilt bakımı için tercih edilebilir.
Fakat retinol aktif bir içerik olduğu için başka asit içeriklerle birlikte kullanılmaması öneriliyor. Retinolün cildi tahriş etme ve kurutma gibi etkileri olabileceği için glikolik asit, C vitamini, salisilik asit gibi AHA ve BHA asitleriyle kullanılmaması gerekiyor.
C vitamini ve retinol kullanımı; retinol de c vitamini de kendi içlerinde aktif bileşenler içerir. Ancak bu iki ürünün bir arada kullanılmaması kesinlikle tavsiye edilmez. Çünkü aynı anda kullanılmaları demek ciltte tahriş ve kızarıklık gibi sorunlar ile karşılaşılması anlamına gelmektedir.
Retinol içeren ürünleri günlük bakım rutininde hem gece hem de gündüz kullanabilirsin.
Besinlerde 2 tip A vitamini bulunur. Bunlardan ilki önceden oluşturulmuş (premade) A vitaminidir. Aynı zamanda retinol adıyla da bilinir ve aktif bir A vitamini tipidir. Et, balık, kümes hayvanları, tam yağlı süt ve süt ürünleri gibi hayvansal gıdalarda bulunur.
Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz. Retinol içerikleri tek başına kullanıldığında kızarıklığa neden olabilir. Formül içerisinde kullanılan E Vitamini cilt bariyerini güçlendirip, cildin nemini artırarak kızarıklığı önlemeye yardımcı olur.
Retinolü ne kadar süreyle kullanmalı? Retinol içeren ürünlerin etkinliği 3 ay içerisinde daha belirgindir. Kolajen üretimini desteklemesi ve ince kırışıklıkların giderilmesi için 6-12 ay gibi daha uzun süreler de kullanılabilmektedir.
Ciltte yeni hücrelerin oluşumuna destek olarak cilt tabakasını kalınlaştırır. Bu etkisi ile daha dolgun ve daha sıkı bir cilde kavuşmasına yardımcı olur. İnce çizgi görünümünü azaltarak cildin elastikiyetini arttırır. Cildin tolere edebilmesi için retinol kullanımını yavaş yavaş arttırmak ve cildi alıştırmak gerekir.
Çağla Şıkel, her Youtube programında üstüne bastırarak C vitaminin cilt için inanılmaz faydalarından bahseder. C vitamini ağız yoluyla alındığı gibi serumlu takviyelerde mevcuttur. Bunlarla yapılacak bakım rutinleri cildi daha genç tutar.
İlk Önce Serum mu Uygulanır Tonik mi? İlk önce tonik, ardından serum uygulanır. İlk Önce Peeling mi Uygulanır Maske mi? Cildinizi temizledikten sonra peeling, ardından maske uygulamalısınız.
Bu nedenle retinolü C-Tetra® gibi bir C vitamini serumu ile birleştirmenizi öneririz. Bu hızlı emici antioksidan serum, çevreye zarar vermemek ve cildinizin sağlıklı bir şekilde parlamasını sağlamak için gün içinde kullanılabilir.
Tüm yüz ve boyun için 4-5 damla retinol, temizlenip kurulanmış cilde parmaklarla direkt uygulanabilir ya da günlük cilt bakım kremi içerisine karıştırılarak da kullanılabilir. Gözlerle temastan kaçınılmalıdır. Başka asit içerikli ürünlerle birlikte kullanılmamalıdır.
Ciltte doğal bir peeling etkisi yaratan bu içerik, cildinizi hücre seviyesinde yenileyerek daha pürüzsüz ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Anti-aging özelliklerinin yanı sıra akne bakımı için kullanılan retinol, derin temizleme özelliği ile tıkanan gözenekleri açarak, siyah nokta ve akne üretimini önlüyor.
Yaz aylarında retinol kullanılır mı? Evet, yazın retinol kullanabilirsin ancak koruyucu önlemler almak unutmamalısın. SPF 30 veya daha yüksek, geniş spektrumlu, suya dayanıklı bir güneş koruyucusunu yanından ayırma.
Evet, retinol akne tedavisinde aktif olarak kullanılan içeriklerin başında gelir. Retinol sivilce yapar mı? Hayır, yapmaz fakat cildinde retinol sonrası sivilcelenme olursa mutlaka doktora danışmalısınız. En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için mutlaka uzman doktor desteği alınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri