Return Metotlar Java'da oluşturduğumuz bir metodun bir değer üretmesini istendiğinde, "return" deyimi kullanılır. Metot içerisinde yazılan kod parçacıkları çalışacaktır, buna ek olarak metot içinde oluşturduğumuz bir veriyi dışarıya aktarma ihtiyacı duyabiliriz, bu durumlarda "return" deyimi kullanılır.
return ifadesi fonksiyonun işlemi bittikten sonra çağrıldığı yere değer döndürmesi anlamı taşır. Böylelikle, fonksiyonda aldığımız değeri bir değişkende depolayabilir ve değeri programın başka yerlerinde kullanabiliriz.
Bir işlevin yürütülmesini sonlandırır ve denetimi çağıran işleve (veya denetimi işlevden main aktarırsanız işletim sistemine) döndürür. Yürütme, çağrının hemen ardından çağrı işlevinde devam eder.
void (C++)
İşlev dönüş türü olarak kullanıldığında anahtar sözcüğü işlevin void değer döndürmediğini belirtir. bir işlevin parametre listesi için kullanıldığında, void işlevin parametre altığını belirtir. bir işaretçi bildiriminde kullanıldığında, void işaretçinin "evrensel" olduğunu belirtir.
void: Bu ifade değer döndermeden yapılacak fonksiyonel işlemlerin gerçekleştirilmesi için kullanılır. Diğer tarafa sonucu göndermez sonuc ya o class içerisinde kalır ya da ekrana yazdırılabilir. static: Bu ifade ile yazılan bir fonksiyona erişmek için herhangi bir nesnenin türetilmesine gerek yoktur.
İlgili 31 soru bulundu
Deyimi return. deyimi, return göründüğü işlevin yürütülmesini sonlandırır ve varsa denetimi ve işlevin sonucunu çağırana döndürür. Yukarıdaki örnekte gösterildiği gibi, işlev üyesini return erken sonlandırmak için ifade olmadan deyimini kullanırsınız.
Return ve Void Kullanımı
Return metotlar çağrıldığında geriye bir değer döndürürken, Void metotlar geriye bir değer döndürmemektedir.
Void metotu nedir, void state ne anlama gelir? 'Void state' ya da 'void state hali' olarak da bilinen bu metot, bilincin en saf halini anlatır. Aslında void metotunun bir diğer ismi de 'boşluk'tur. Adı üstünde, zihniniz tamamen boşken hayal ettiklerinizin hayatınıza yansıması olarak tanımlanabilir.
void işlevin değer döndürmeden sonlanabildiğini belirten bir bildirim türüdür. Bir değerin türü olmadığından union (birleşik) türün parçası olamaz. PHP 7.1.0 ve sonrasında kullanılabilir. Bilginize: void dönüş türü bildirimli bir işlev yine de değer döndürür ancak bu değer daima null olur.
İçinde buluduğu sınıftan nesne oluşturulmadan veya hiç bir nesneye referans olmadan kullanılabilen üyeler static olarak nitelendirilir.
Nedir bu return , hemen açıklayalım. return (türkçesi = döndürme) basitçe anlatacak olursak, fonksiyonun içerisinde ki değeri çağırmamızı(dışarıya çıkarmayı) sağlayan komuttur.
Deyimi return bir işlevin yürütülmesini sonlandırır ve denetimi çağıran işleve döndürür. Yürütme, çağrının hemen ardından çağrı işlevinde devam eder. Deyimi return , çağıran işleve bir değer döndürebilir.
'return 0;' satırının genel kabul görmüş manası da "Program hatasız sonlandırıldı" demek oluyor. Eğer program sonlandırıldıktan sonra geri dönüş değeri önemliyse duruma göre başka değerler de istenirse döndürülebilinir.
Dönen değerler ¶
Bu, işlevin çalıştırmayı hemen bitirmesine ve denetimi çağrıldığı satıra geri aktarmasına neden olur. Daha fazla bilgi için return işlevine bakın. Bilginize: return kullanılmazsa null değeri döndürülür.
“Void” kelimesi, bu anahtarı kullanırken geriye bir şey döndürmediğini söyler. Yani, sen anahtarı kullanarak odana girersin, ama anahtar geri dönmez. Sen sadece odana girersin, başka bir şey yapmaz. “Main” kelimesi, bu anahtarın programın ana bölümünü temsil ettiğini söyleyen şeydir.
return ¶ Bir işlevin içinde kullanıldığında, return deyimi çalışmakta olan işlevi hemen sonlandırıp bağımlı değişkeninin değerini işlevin değeri olarak döndürür. return ayrıca, bir betiğin veya bir eval() deyiminin çalışmasını sonlandırmak için de kullanılabilir.
Bir fonksiyon için geri dönen veri türü ve parametre tanımlanmadığında, bu ifadelerin yerine void ifadesini kullanarak bu durumu derleyiciye bildirebiliriz. main() fonksiyonundan önce de void ifadesini kullanılabilir.
Return fonksiyondan çıkan değer demek tüm işlemler bittikten sonra çıkan değer.
Java'ada iki tür metot mevcuttur bunlar : Return (geri dönüşü olan) , Void (geri dönüşü olmayan) metotlar. Return metotlar çağrıldığında geriye bir değer döndürürken, Void metotlar geriye bir değer döndürmektedir.
Herhangi bir şey geri döndürmeden sonlanabilicegini ifade eder.
bazı internet sitelerinde browserın tıkladığınız butona ne yapacağını bilemediği durumlarda kilitlenip kalmasına yol açan hata.
Bu işlemde main fonksiyonu STARTUP koduna int tipinde bir değer döndürür, STARTUP kodu da işletim sistemine.. void main ise STARTUP koduna hiçbir değer döndürmez. Bu yüzden programlarında exit(değer) gibi bir komut kullanırsan hata alırsın zaten...
Ancak bazı durumlarda sabit metotlar (static methods) tanımlanabilir. Bu metotlar bir nesne ile var olmayan ancak sınıfın kendisinde tanımlı metotlardır. Yani bu metodun çalışması için o sınıftan bir nesne üretilmesi gerekmemektedir. Bu anlamda sabit metotlara, sınıf metotları (class methods) ismi de verilmektedir.
C#'ta bir metot, belirli bir işlevi yerine getirmek için kullanılan bir kod bloğudur. Metotlar, bir veya daha fazla parametre alabilir, bir değer döndürebilir veya belirli bir işi gerçekleştirebilir.
Java programlama dilinde bir metot ya da değişkenin belli bir objeye degil de bir sınıfın tamamına ait olduğunu belirten bir kelimedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri