Nedir bu return , hemen açıklayalım. return (türkçesi = döndürme) basitçe anlatacak olursak, fonksiyonun içerisinde ki değeri çağırmamızı(dışarıya çıkarmayı) sağlayan komuttur.
Bir işlevin yürütülmesini sonlandırır ve denetimi çağıran işleve (veya denetimi işlevden main aktarırsanız işletim sistemine) döndürür. Yürütme, çağrının hemen ardından çağrı işlevinde devam eder.
'return 0;' satırının genel kabul görmüş manası da "Program hatasız sonlandırıldı" demek oluyor. Eğer program sonlandırıldıktan sonra geri dönüş değeri önemliyse duruma göre başka değerler de istenirse döndürülebilinir.
Dönen değerler ¶
Bu, işlevin çalıştırmayı hemen bitirmesine ve denetimi çağrıldığı satıra geri aktarmasına neden olur. Daha fazla bilgi için return işlevine bakın. Bilginize: return kullanılmazsa null değeri döndürülür.
Birçok programcı deyiminin bağımsız değişkenini expression return içine almak için parantez kullanır. Ancak, C parantez gerektirmez. Derleyici, deyiminden sonra return yerleştirilen deyimler bulursa ulaşılamayan kod hakkında uyarı tanılama iletisi verebilir. bir main işlevde return deyimi ve ifadesi isteğe bağlıdır.
İlgili 22 soru bulundu
return ifadesi fonksiyonun işlemi bittikten sonra çağrıldığı yere değer döndürmesi anlamı taşır. Böylelikle, fonksiyonda aldığımız değeri bir değişkende depolayabilir ve değeri programın başka yerlerinde kullanabiliriz.
Java'da oluşturduğumuz bir metodun bir değer üretmesini istendiğinde, "return" deyimi kullanılır. Metot içerisinde yazılan kod parçacıkları çalışacaktır, buna ek olarak metot içinde oluşturduğumuz bir veriyi dışarıya aktarma ihtiyacı duyabiliriz, bu durumlarda "return" deyimi kullanılır.
Yazdığımız fonksiyonların çıktılarını girdi olarak kullanmak için kullanılan "return" ifadesi anlatılıyor.
return fonksiyon içerisinde her yerde kullanılabilir. Kod return satırına eriştiğinde fonksiyon durur ve değer fonksiyonun çağırıldığı yere geri gönderilir. Bir fonksiyon içerisinde birden fazla return fonksiyonu da olabilir. return değer döndürmek zorunda değildir.
Java'ada iki tür metot mevcuttur bunlar : Return (geri dönüşü olan) , Void (geri dönüşü olmayan) metotlar. Return metotlar çağrıldığında geriye bir değer döndürürken, Void metotlar geriye bir değer döndürmektedir.
return(1) ? genelde "return 1" çağrılan fonksiyonun görevini başarıyla yerine getirdiği anlamına gelir."return 0" la dönen fonksiyon bir hata olduğunu söyler.
return : Verileri geri döndürmeye yarar.
Çağıran koda döndürülecek değeri temsil eden ifade.
return 0; => return ise fonksiyonun bitişinde sonucu döndürmek için kullanılır. Bizim fonksiyonumuz bir int fonksiyonu olduğundan sayı döndürülmelidir.
Deyimi return. deyimi, return göründüğü işlevin yürütülmesini sonlandırır ve varsa denetimi ve işlevin sonucunu çağırana döndürür. Yukarıdaki örnekte gösterildiği gibi, işlev üyesini return erken sonlandırmak için ifade olmadan deyimini kullanırsınız.
Bir fonksiyonun sonlandırılmasına ve fonksiyonun çağırıldığı yere değer götürmesine yarar. Return, yani Türkçe kelime karşılığı geri götürme, döndürme gibi düşünebilirsiniz.
Kural olarak en basit JavaScript kodları doğrudan HTML içerisine yazılır. Daha karmaşık olanlar farklı dosyalarda taşınır.
return deyimi bir fonksiyonda kullanıldığında içinde bulunduğu fonksiyonun çalışmasını sona erdirir ve kendisine geçirilen değeri fonksiyon çağrısı değeri olarak döndürür. return deyimi aynı zamanda eval() fonksiyonunun veya PHP kod dosyasının çalışmasını sona erdirir.
JavaScript (genellikle JS olarak kısaltılır), HTML ve CSS ile birlikte World Wide Web'in temel teknolojilerinden biri olan programlama dilidir. Web sitelerinin %97'sinden fazlası, web sayfası hareketleri için istemci tarafında JavaScript kullanırlar ve kullanılan kodlar genellikle üçüncü taraf kitaplıkları içerir.
void (C++)
İşlev dönüş türü olarak kullanıldığında anahtar sözcüğü işlevin void değer döndürmediğini belirtir. bir işlevin parametre listesi için kullanıldığında, void işlevin parametre altığını belirtir. bir işaretçi bildiriminde kullanıldığında, void işaretçinin "evrensel" olduğunu belirtir.
“Void” kelimesi, bu anahtarı kullanırken geriye bir şey döndürmediğini söyler. Yani, sen anahtarı kullanarak odana girersin, ama anahtar geri dönmez. Sen sadece odana girersin, başka bir şey yapmaz. “Main” kelimesi, bu anahtarın programın ana bölümünü temsil ettiğini söyleyen şeydir.
Zamanı olmayanlar için: Return komutu, bir fonksiyonun sonlandırılmasına ve fonksiyonun çağırıldığı yere değer götürmesine yarar.
Python'da bir fonksiyonu tanımlamak için basit kurallar: Fonksiyon blokları, sırasıyla anahtar kelime def, ardından fonksiyon adı ve parantez (()) içerir. Herhangi bir girdi parametresi veya argümanı bu parantez içine yerleştirilmelidir. Ayrıca bu parantez içindeki parametreleri de tanımlayabilirsiniz.
Python'da bir fonksiyon tanımlamak için def anahtar kelimesi kullanılır. Yukarıdaki kodda, function_name fonksiyonunun bir veya daha fazla parametre alabileceği ve belirli bir işlemi gerçekleştirdikten sonra bir değer döndürebileceği belirtilir. return ifadesi, fonksiyonun bir değer döndürdüğünü belirtir.
void: Bu ifade değer döndermeden yapılacak fonksiyonel işlemlerin gerçekleştirilmesi için kullanılır. Diğer tarafa sonucu göndermez sonuc ya o class içerisinde kalır ya da ekrana yazdırılabilir. static: Bu ifade ile yazılan bir fonksiyona erişmek için herhangi bir nesnenin türetilmesine gerek yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri