Isıtıcı kablo, elektrik enerjisi kullanarak ısınan bir kablo türüdür. Rezistans kablo olarak da bilinen ısıtıcı kablo grubunun temel işlevi, ısıtma ihtiyacı olan alanlardaki ısı kaybını engelleme, sıcaklık koruma ve donmayı önlemektedir.
Rezistansların temel işlevi, elektrik enerjisini ısıya dönüştürmektir. Bu ürünler çeşitli makinelerin, ev eşyalarının ve farklı cihazların iç aksamında kullanılır. Rezistans çeşitleri, kullanım alanına ve üretiminde yararlanılan ham maddeye göre değişkenlik gösterir.
Farklı voltajlarda çalışan, seri ya da paralel olarak bağlanabilen rezistans teli ile güç taşıyıcı kablonun birleşiminden oluşan kabloya, ısıtıcı kablo denir. Isıtıcı kablo, rezistans kablo veya kes-kullan kablo olarak da geçmektedir.
Isıtıcı rezistanslar, elektrik enerjisini direnç malzemesi üzerinden geçirirken ısınmaktadır. Bu normal bir süreçtir. Ancak aşırı akım veya sürekli olarak yüksek sıcaklıklara maruz kalma gibi nedenlerle rezistanslar aşırı ısınabilmektedir. Bu aşırı ısınma, rezistansın yanmasına neden olmaktadır.
Maksimum yüzey sıcaklığı 80-90 derece arasındadır.
İlgili 37 soru bulundu
Yanmaz Kablo Özellikleri Nelerdir? 300 derecelik yüksek çalışma sıcaklıklarına karşı dayanıklılığını koruyabilen yanmaz kablolar yüksek ısıdaki çalışma ortamları ile %100 uyumludur.
Makinelerin görevlerini yerine getirmeleri aşamasında ana parça olarak yer alan rezistansın arıza yaptığının anlaşılması ise son derece kolaydır. Çamaşır makinenize elektriğin ulaşmasına karşın eğer istenen su ısısı oluşmuyor ise rezistansta arıza var demektir.
Rezistans telleri günümüzde ne kadar dayanıklı yapılırsa yapılsın, elektrikle karşı karşıya kalan bu malzemeler bir yerden sonra çok çeşitli sebeplerden dolayı kopmalar yaratır.
Rezistanslarda yanma meydana geldiğinde tamir etme girişimlerine başlansa da bu çoğu zaman sonuç vermemektedir. Rezistanslarda yanma meydana geldiğinde en etkili ve kesin çözüm rezistans değişimi yapmaktır.
Orijinal ürünleri kullanmadığınızda karşılaşacağınız sorunlardan biri şarj kablosunun ısınması olacaktır. Zaman zaman bu gibi ürünlerde ısınma gibi problemler görebilirsiniz. Bunun aslında sebebi bellidir. Adaptörden gelen yüksek akım cihaza tam olarak iletilmediğinden kabloda veya adaptörde ısınma görülebilir.
Isıtıcılar hakkında fazla enerji harcadıklarına dair yanlış bir algı vardır. Ortalama bir kurutma makinesi 2200 Watt değeri kadar elektrik harcar. Ortalama bir ısıtıcı, a sınıfı BTU klima kadar elektrik tüketir. Duvar tipi bir ısıtıcı 3000 Watt değerlerine çıkarak geniş ortamları rahatlıkla ısıtabilir.
Kablo ısıtıcıların ısısı, en fazla 90C derecede kullanılabilir.
Uzmanlar, Elektromanyetik radyasyona maruz kalmamak adına elektrikli ısıtıcılara 2 metreden fazla yaklaşılmaması gerektiğini söylüyor. Uzmanlar "Elektrikli ısıtıcılar, ortama yaydığı elektromanyetik radyasyon açısından birçok elektrikli cihazdan daha zararlı.
Isıtıcı cihazlarda ısıyı meydana getiren tellere rezistans denir. Rezistanslar, oldukça yüksek bir öz direnç ve büyük bir ısıl dayanım (1400 0C 'ye kadar) gösterir. Genellikle içinde krom (Cr), alüminyum (AL) ve nikel (Ni) bulunan demir (Fe) alaşımlarından yapılır.
Rezistansın kullanım alanı oldukça geniştir. Elektrikli ev aletlerinde, beyaz eşyalarda, her çeşit ısıtıcılarda, soğutma sistemlerinde, ağır sanayi ürünlerinde, iş yerleri ve fabrikalarda bulunan iş makinelerinde kullanılır.
Aşırı kullanım: Çamaşır makinesi çok sık kullanılırsa, rezistans daha fazla ısınır ve daha hızlı bozulur. Suyun kireçlenmesi: Sudaki kireç, rezistansa yapışarak rezistansın ısınmasını engelleyebilir ve rezistansı bozabilir. Elektrik kesintileri: Elektrik kesintileri, rezistansın bozulmasına neden olabilir.
Rezistans arızasında ürüne elektriğin geldiğinden emin olmanız son derece önemlidir. Elektriğin ürüne ulaşmasına karışık rezistansın beslenmesi gereken enerjiyi alıp ısının oluşumuna yer vermemesi rezistansta arıza olduğunun önemli bir göstergesidir. Bu durum da ise rezistans tamir işlemi yapılamaz.
Arızalanan rezistansın tamir edilme olanağı yoktur. Bu sebep ile ürün kullanımına devam edebilmek için ürün ile uyumlu olan rezistans alım işlemine yer açılması gerekir. Rezistans arızası durumunda karşılaşılan rezistans ihtiyacından ürününüz için gerekli olan seçime yer açılması gerekir.
Elektrik enerjisinden ısı enerjisini elde etmeyi mümkün kılan rezistans teli 2500 watt; kullanım alanlarına, sunduğu özelliklere, bolt değerine ve uzunluklarına göre farklılık gösterir. Isıya yüksek derece dayanıklılık gösteren rezistans teli özel tasarım yapısı ile yıllarca arıza yapmadan kullanılabilir.
Rezistans kaynağı, iki metal parçayı kaynak ile birleştirmek için üretilen ısının, iki metal parçanın birleşim noktasında akım akışına sunduğu dirençten kaynaklanan bir elektrik kaynağı türüdür. Rezistans kaynağı uygulamalarında otomasyon imkanı diğer kaynak tiplerine daha yüksektir.
Topraklama sisteminde yer alan iletkenler elektrik dağıtım hattında meydana gelen kaçak elektriği toprağa verir. Bu sayede kablolardan dışarı kaçak elektrik çıkmaz, ortamda bulunan cihazlar ve kişiler çarpılma tehlikesi yaşamaz.
Aktive Protein C Rezistansı (APC-R) veya n-APC oranı, genellikle koagülasyon yoluyla ilişkili bir genetik değişiklik olan Faktör V Leiden mutasyonunu belirlemek için kullanılan bir laboratuvar testidir. Bu test, tromboembolik bozukluklar gibi kan pıhtılaşması ile ilgili problemleri değerlendirmek için kullanılır.
Ölçüm için bir kelepçe rezistans test cihazı kullanılır.
Rezistansı Temizleyin
Suyun ısınmasını sağlayan rezistanslar, farklı yöntemler ile kireçten arındırılabilir. En çok kullanılan temizleme yöntemi sitrik ve asetik gibi kimyasal maddelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri