Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
1 yemek kaşığı kullanacağınız limon tozunun üzerine su ilave ederek ısıtıcınızı kaynamaya bıraktığınızda rahatlıkla kireçlerden kurtulabilirsiniz. Temizlik dendiğinde akla ilk gelen şeylerden biri olan sirke kireç temizliğinde de sıklıkla tercih edilir.
Makine rezistansına zarar vermez, güvenle kullanılabilir.
Sirke - Tuz
Bir çay bardağı sirkeyi kettle'ın içine alın ve fırça yardımıyla ovalayın. Yarım saat beklettikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve karbonat ekleyerek tekrar ovalayın. Kettle'ın içindeki boşaltın ve soğuk suyla durulayın.
LİMON SUYU DA KİREÇ ÇÖZÜYOR
Limon tuzunun yanı sıra limon suyu da asidik özellikte olması nedeniyle kireçlenmeyi gideriyor. 1. 1 adet limonun suyunu ısıtıcınızın içerisine ekleyin. 2. 20 dakika bekleyin ve ısıtıcının içerisine bir miktar su ekleyin. 3. Isıtıcıyı çalıştırın ve sonrasında suyu boşaltın.
İlgili 23 soru bulundu
Bir litre su ile iki su bardağı beyaz sirkeyi karıştırarak makinenizin tamburuna ve deterjan haznesine ekleyin ve makinenizi çalıştırın. Yüksek sıcaklıkta ve kısa programda yapacağınız bu yıkamanın ardından makinenizdeki kireçlenmenin azaldığını ve hatta kötü koku varsa bunların da yok olduğunu görebilirsiniz.
Bunun için kireç olan kısma kadar su doldurulmalı su ısıtıcısının içine bir tatlı kaşığı limon tuzu atarak çalıştırılmalıdır. Kaynadıktan sonra otomatik kapanacak olan ısıtıcının içi yavaşça çalkalanarak yumuşayan kirecin çıkması sağlanır. Bu işlem sonrasında bol su ile durulanan kettle tertemiz olacaktır.
Kettle kireci temizleme yöntemlerinden birini uyguladıktan sonra daha etkili bir temizlik ve parlaklık için içerisine bir miktar karbonat serpip nazik bir bezle ovalayarak son dokunuşu yapabilirsiniz.
Yaklaşık 30 ml kadar limon suyunu kettle'a ekleyin, üzerine 500 ml su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynama işlemi tamamlandıktan sonra bir süre karışımı içinde bekletin. Ardından tüm karışımı lavaboya dökün ve kettle'ın içini bir güzel durulayın. Kettle'ın dış kısmını da ıslak bir bez yardımıyla temizleyin.
Paslanmaz çelik kararmaya ve su izlerine eğilimlidir. Bu nedenle parlaklığını geri kazanmak için çelik eşyalarınızı düzenli olarak cilalayın. Paslanmaz çeliğin yüzeyini su, sirke veya zeytinyağı gibi toksik olmayan temizleyiciler veya özel bir çelik temizleyici kullanarak parlatabilirsiniz.
Beyaz sirkenin kireç sökücü özelliği vardır. Kireçlenen cihazlara zarar vermeden ve kireçli yüzeyleri yıpratmadan temizler. Beyaz sirke ile temizlik, kimyasal madde içermeden hijyenik ortamlar yaratmanızı sağlar.
Çaydanlığın içerisine birkaç parça limon tuzu atılarak üzerine bir miktar su konulur. Limon tuzu ve suyun bulunduğu çaydanlık ocağın üzerine alınarak bir kısık ateşte suyun kaynaması beklenir. Su kaynamaya başladıktan bir süre sonra çaydanlık içindeki kirecin yüzeye çıktığını göreceksiniz.
Rezistansın bozulması durumunda, çamaşır makinesi suyu ısıtamaz ve çamaşırlar temizlenmez. Bu parçanın bozulmasının birçok nedeni olabilir. Rezistans bozuldu ise değiştirilmesi, çamaşır makinesinin ömrünü uzatır ve çamaşırların daha iyi temizlenmesini sağlar.
Kettle temizliği
İlk ve en basit yöntem; hızlıca alabileceğiniz bir kireç çözücü, yani kimyasal çözüm. Hızlıca ulaşabileceğiniz Porçöz Pas ve Kir Çözücü, hızlı bir temizlik için oldukça ideal ama daha önce dediğimiz gibi kimyasal bir çözüm. Kireç çözücü ile temizlik yapıldıktan sonra durulama işlemini iyi yapmalısınız.
Ancak bir istisna var: suda bulunan Kalsiyum Karbonat ve Magnezyum Karbonat maddeleri su soğukken suda çözünmüş halde kalırken su ısındıkça bu maddelerin bir kısmı KRİSTALLEŞEREK KATI HALE DÖNÜŞÜR. Bu tür KİREÇ oluşumu su sıcaklığı yaklaşık 30C - 35C civarında başlar ve su ısındıkça hızlanır.
Karbonat, limon, bulaşık makinesi parlatıcısı, un, beyaz sirke, diş macunu, balon ve sirke kullanılarak musluk yüzeyindeki kireç sökülebiliyor. Musluk temizliğinde kullanılabilen güvenilir ürünlerden ilki karbonat olarak öne çıkıyor. Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Tuzruhu : Mutfak, Banyo , Tuvalet ve Banyolarda oluşan sararmiş kireç birikimini, temizlemede kullanılır. Tuvalet Mutfak ve Banyolarda oluşan kireç birikimini, kararmış organik kirler ve pas lekelerini kimyasal etkinliği ile çözer.
Bir başka yöntem ise büyük bir cezveye biraz sıcak su ekleyin. Yanmış cezveyi büyük cezveye yerleştirin. Suya 2-3 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve 3-4 saat bu şekilde bekletin. Ardından yanan cezveyi süngerle ovalayarak temizleyebilirsiniz.
Sirkenin asit etkisi sayesinde kireç temizleme de yardımcı olmaktadır. Bunun yanında kullanılan bir başka ürün ise tuzdur. Tuz veya karbonat sirke ile birlikte kullanıldığı zaman tepkimeye girer ve çok daha fazla etki sağlar. Elma ya da üzüm sirkesi mutfaklarda kullanılan ürünlerdir.
Bunun yanı sıra kettle hiçbir şekilde bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır. Su ısıtıcısını her zaman elde yıkamalı ve mümkünse doğal kireç temizlik yöntemlerini tercih etmelisiniz. Eğer yeni bir kettle almışsanız, deterjan ve sünger yardımıyla ilk temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.
Küçük bir kap içerisine bir fincan karbonat koyun ve üzerine bu karbonatı hamursu kıvama getirecek kadar sirke ekleyin. Elde ettiğiniz karışım tamamen homojen bir hal aldıktan sonra temizlemek istediğiniz bölgeye bir sünger yardımıyla sürün ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından güzelce yıkayıp kurulayın.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Kireç Çözücü - Limon Tuzu
Çaydanlık, kettle gibi aletlerde kirecin sökülmesinde kullanılır. 1 çay kaşığı limon tuzunu çaydanlıkta sıcak su çözdürün. Kireç birikintileri hızlıca kaybolacaktır.
pH düzenleyici ve kireç sökücü olarak kullanıldığı için limon tuzu temizlik alanında etkili sonuçlar verir. Limon tuzu çamaşır ve bulaşık makinesi temizliği için deterjan olarak kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri