Richard Feynman, kuantum mekaniği ve parçacık fiziği üzerine çalışmasıyla ünlü olan Amerikalı bir fizikçidir. Kuantum mekaniğine yaptığı katkılardan dolayı, Feynman 1965 yılında Sin-Itiro Tomonaga ve Julian Schwinger ile birlikte Nobel Ödülünü kazandı.
Richard Phillips Feynman, kuantum mekaniği alanında bir devrim yarattı ve Kuantum Elektrodinamiği (QED) teorisini formüle etti.
Feynman tekniğinde 4 aşama ile öğrenilir. Birinci adım: konuyu belirleme; ikinci adım,konuyu bilmeyen birine anlatır gibi anlatma; üçüncü adım, takınılan noktada kaynaya geri dönme ve son olarak dördüncü adım ise basitleştirme ve benzerlikler kurma yer alır.
Feynman 11 Mayıs 1918 yılında dünyaya gelmiştir. 20. yüzyılın en önemli fizikçilerinden biridir. Kuantum elektrodinamiği üzerine yaptığı çalışmalarından dolayı Nobel Fizik ödülüne layık görülmüştür.
Ailesi laik Yahudiler'dendi ve genç Feynman da kendisini bariz bir agnostik ateist olarak nitelendirmiştir. Daha sonra Yahudi Teorik Seminerini seyahati sırasında Talmud'u harika ve değerli bir kitap olarak bulduğunu söylemiştir.
İlgili 28 soru bulundu
Feynman Yazılır, “Faynmın” Okunur.
pi sayısının,762. basamağından 767. basamağına kadar olan,altı adet 9 dan oluşan kısmı. sayının bu bölümüne "feynman point" denmesini nedeni;rivayete göre,richard feynman'ın pi sayısının basamaklarını ezbere söylerken bu noktaya gelince: "... nine, nine, nine, nine, nine, nine, and so on." demesidir.
1965'de Fizikçi Richard Feynman nobel ödülü kazandı.
Dünyanın en ünlü fizikçilerinden olan Einstein'ı herkes fizik dünyasına kazandırdığı müthiş icatlarla tanıyor. Ancak bu büyük beyin yalnızca bu alanda değil başka alanlarda da pek duyulmayan icatlara imza atmış... Albert Einstein, İsviçre'de çalıştığı senelerde icat ettiği yaklaşık 50 tasarımın patentini aldı!
Albert Einstein (Almanca telaffuz: [ˈalbɛɐ̯t ˈaɪnʃtaɪn]; 14 Mart 1879, Ulm – 18 Nisan 1955, Princeton), Almanya doğumlu teorik fizikçi ve bilim insanı. Tüm zamanların en iyi fizikçilerinden birisi olarak kabul edilen Albert Einstein, en çok görelilik teorisini geliştirmesiyle tanınır.
Öğrenme çeşitleri, temel olarak ilişkisel öğrenme ve ilişkisel olmayan öğrenme olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. olayla daha önceden karşılaşmış olması gerçeğine bağlıdır. İlişkisel olmayan öğrenmenin, “alışkanlık” ve “duyarlılaştırma” olmak üzere iki çeşidi vardır.
Akvaryum tekniği, öğrencilerin ilgi duyduğu ya da üzerinde anlaşmaya varamadığı konuların öğretiminde çok etkili bir tartışma tekniğidir. Öğrencilerin tartışma ve grupla çalışma becerilerinin geliştirilmesi için kullanılır. Bu tekniği uygularken sınıfın uygun bir yerine bir çember çizilir.
Aktarılmak istenen bilgiyi mümkün olduğunca basite indirgemeyi ve açıklamayı ilke edinen öğrenme yöntemine Feynman tekniği adı verilir.
Fiilin kökü k, s, ch, sh, the, p, f(gh) ile bitiyorsa –ed eki “t” olarak telaffuz edilir.
M.Ö. 5. yüzyılda yaşamış Yunan filozof Diagoras "ilk ateist" olarak bilinir ve dini ve mistisizmi şiddetle eleştirmiştir. Epikuros, ölümden sonraki yaşamın ya da kişisel bir tanrının varlığı da dahil olmak üzere pek çok dini inanca karşı çıkan ilk filozoflardan biridir.
Ateizm, yalnızca bir "durum" ifadesidir. Sadece tanrı veya tanrıların ve metafizik ögelerin var olmadığını söyler.
Türk Dil Kurumu'na göre ateizmin tanımı "tanrıtanımazlık". Ateizm derneklerinin kabul ettiği en geniş tanım ise “Tanrı vardır düşüncesine inanmamak”.
Öğrenin farklı öğrenme ortamlarında kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alması ve yönlendirebilmesi temeline dayanmaktadır. Öğrenenin bu süreci etkili gerçekleştirebilmesi için gerekli olan bilişsel ve duyuşsal özelliklere sahip olmasını gerektiren, öğrenmede sürekliliği amaçlayan öğrenmeye Kendi kendine öğrenme denir.
Dr. Rita Dunn tarafından 1960'lı yıllarda ortaya atıldı. Öğrenme stilleri, herkesin en iyi öğrendiği yolu bulup o yolu açmak ve o yolda ilerlemesini sağlamak için kullandığı yöntemlerin bütünü olarak tanımlanabilir. Öğrenme stilleri ile olarak şu anda 300 üniversitede yapılan 800'ü aşkın araştırma bulunmaktadır.
Kavrayış yoluyla öğrenme: Olaylar ve durumlar arası ilişkinin aniden çözülmesi sonucu oluşan öğrenmedir. Örneğin, Arşimed'in suyun kaldırma kuvvetini bulması, bir polisin cinayeti aniden çözmesi buna birer örnektir.
Atom bombasını Einstein yapmadı ve hatta Manhattan Projesinde görev almadı. Fakat Einstein'ın ABD başkanı Franklin D.Roosevelt'e gönderdiği, uranyum fisyon bombası teorisini ve enerji-kütle ilişkisini açıklayan ünlü E=m formülünü özetlediği her iki mektubu da nükleer silahların geliştirilmesine katkı sağladı.
Ancak, cenazenin yakılmasından sonra ailesi bedenin tamamının yakılmadığını öğrendi: Otopsi sırasında patolog Dr. Thomas Harvey, Einstein'ın kafatasını keserek açmış ve çalışma için beyni çıkarmıştı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri