Rusya Federasyonu içinde yaşayan Türk halkları ve sıralaması Rusya Federasyonu'nda yaşayan toplam nüfusun %8,6'sını Türk halkları oluşturmaktadır. Bu oran 12,2 milyon insana tekabül etmektedir. Bu nüfusun yaklaşık %50'sini Tatarlar oluşturmaktadır.
Slav nüfustan sonra en kalabalık olan azınlık Türklerdir. Rusya nüfusunun % 8,4'ünü (12,1 milyon) çeşitli Türk toplulukları oluşturmaktadır.
Rusya nüfusunun %8,7'sini (12 milyon) çeşitli Türk toplulukları oluşturmaktadır. Bu nüfusun 2/3'si (8 milyon) İdil-Ural bölgesinde, 1/6'i (2 milyon) Sibirya ve Uzakdoğu'da, 1/7'i de Kafkasya ve Aşağı İdil bölgesinde yaşamaktadır.
DÜNYA'DA KAÇ TÜRK VAR? Dünya'da yaşayan Türk nüfusu Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamalarına göre yaklaşık olarak 5 milyondur.
Akdeniz ikliminin bütün güzelliklerini yaşandığı ülkede yaşayan birçok Türk bulunuyor. Yunanistan'daki Türk sayısı: 25 bin.
İlgili 27 soru bulundu
152 ülkeyi kapsayan tabloya göre, 5 milyon Türk vatandaşı yurtdışında yaşıyor. İlk sırada 2 milyon kişiyle Almanya yer alıyor. Açıklamaya göre Butan, Tonga, Tuvalu'da hiç Türk vatandaşı yaşamıyor.
6 bin civarında Türk vatandaşının yaşadığı Japonya genelinde yaklaşık 5 bin Türk seçmen bulunuyor.
Bugün Brezilya, ülke nüfusunun %1'inden daha az olan yaklaşık 700.000 yerli insana sahiptir. Brezilya'da ayrıca çok sayıda siyah var, köleleştirilmiş Afrikalıların torunları on altıncı yüzyıldan on dokuzuncu yüzyıla kadar tutuklandı.
Anadil kontrolüyle sağlanan dolaylı bilgininde katılmasıyla ortaya çıkan tabloda Türkiye'de yetişkinlerin (18 yaş ve üstündekilerin) etnik kimliklerin dağılımı, yüzde 78.1 Türk, yüzde 13.4 Kürt, yüzde 1.5 "Laz" ve "Türkmen" gibi yerel kimlikler, yüzde 0.1 Asya Türkü, yüzde 0.3 Kafkas kökenli, yüzde 0.2 Balkan kökenli, ...
Çuvaş, Kazak, Özbek.
Yurtdışında yaşayan 6,5 milyonu aşkın vatandaşımızın yaklaşık 5,5 milyonu Batı Avrupa ülkelerine yerleşmiş bulunmaktadır.
Paterson, New Jersey, ABD'deki New Jersey eyaletinin nüfus bakımından üçüncü büyük kenti ve ABD çapında ABD Türkleri'nin en yoğun olarak yaşadıkları kenttir.
Günümüzde bağımsız Türk devleti olarak varlığını sürdüren devletler olarak Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, de facto statüsüyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere 7 ülke sayılabilir.
Komiler, Kuzeydoğu Avrupa bölgesinde, Rusya sınırlarındaki Komi Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan yerli halk.
AB ülkelerinde yasal olarak yaşayan ancak AB vatandaşı olmayan Türk vatandaşları (2021) 1 Ocak 2021 itibariyle AB ülkelerinde 1 milyon 890 bin Türk vatandaşı yaşıyor. İlk sırada 1 milyon 316 bin ile Almanya yer alıyor. Bu da AB ülkelerindeki 10 Türk vatandaşının 7'sinin Almanya'da yaşadığını gösteriyor.
Yaklaşık 20 milyon kişinin yaşadığı Endonezya'da resmi rakamlara göre 400 Türk vatandaşı yaşıyor.
Portekiz Türk Nüfusu
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının verilerine göre (33) Portekiz'de yaşayan Türklerin sayısı yaklaşık 300'dür.
İsveç'te 70 binin üzerinde vatandaşımız yaşamakta olup, vatandaşlarımızın da dâhil olduğu Türkiye kökenlilerin 150.000'den fazla olduğu tahmin edilmektedir. İsveç'te Malmö Fahri Konsolosluğumuz bulunmaktadır.
Yakalandığı İspanya, Türklerin Avrupa'da yüksek sayıda nüfusu olmayan ülkelerden biri. Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) 1 Ocak 2021 tarihli verilerine göre İspanya'da 4 bin 682 Türk yaşıyor.
İzlanda'da 100 civarında Türk vatandaşı yaşamaktadır. Reykyavik'te Fahri Konsolosluğumuz mevcuttur. İzlanda'nın ise Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'da Fahri Konsolosluğu bulunmaktadır.
Demografi. Özellikle Fransa'nın başkenti Paris ve dolaylarında yaşarlar.
2016 verilerine göre İsrail'deki Türk sayısı yaklaşık olarak 12.000 olarak hesaplanmıştır.
15- AZERBAYCAN
Özellikle Bakü daha çok kültür ve sanat turizmiyle öne çıkıyor ve şehir 24 saat yaşıyor. Ülkede de oldukça fazla Türk bulunuyor. Ülkedeki Türk sayısı: 55 bin.
2 senedir Arjantin'de yaşayan bir Türk olarak söyleyebilirim ki burada Türkler gerçekten halk tarafından seviliyor. Özellikle Türk dizileri burada çok popüler ve bundan dolayı Türkler ve Türkçe daha fazla merak ediliyor. Burada az sayıda bulunmamız da bir etken.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri