Ş ile başlayan bitkiler arasında, şalgam, şeftali, şerbet otu, şakayık, şadok, şemsiye ağacı ve şebboy yer almaktadır.
Ş harfi ile başlayan meyvelerin başında şeftali yer alıyor. Türkiye'de de sıklıkla tüketilen bu meyve dışında Şadok adında nadir bir meyve de listede yer alıyor.
Şahin ve şempanze baş harfi Ş olan hayvanlar listesinde en çok bilinen canlıların başında geliyor. Maymunların tamamına yakını Afrika kıtasında yer alırken şahin Antartika dışında tüm kıtalarda görülen bir kuş türüdür. Bunun dışında şarkıcı balık ve şeker kuşu gibi egzotik hayvanlar da bu grupta yer alıyor.
İlgili 39 soru bulundu
Birçok hazır giyim eşyası ve aksesuarı Ş harfi ile başlar. Bunların başında melon, fötr ve bere gibi birçok çeşidi bulunan ''Şapka'' geliyor. Bunun dışında Şal, Şort ve Şalvar da Ş ile eşya isimleri listesinde yer almaktadır.
S harfi ile başlayan bir meyve bulunmamaktadır.
Ülkemizde Ş harfi ile başlayan iki şehir bulunuyor. Bunun dışında dünya genelinde ilk harfi Ş olan sadece bir ülke yer almaktadır.
Şaban, Şahin, Şakir, Şadi, Şahap, Şahan, Şafak, Şamil, Şan, Şah, Şemsi, Şemsettin, Şinasi, Şehmuz, Şerafettin, Şeref, Şükrü, Şener, Şencan, Şendoğan, Şenol, Şensoy, Şerif, Şevki, Şevket, Şehmuz, Şirvan, Şiyar, Şuayip, Şentürk, Şehriban, Şaylan, Şansal, Şanlıbay, Şahinalp, Şehvar, Şeren.
Ş, ş, başta Türk dilleri olmak üzere çeşitli dillerin alfabelerinde yer alan bir harftir. Türkçeden başka Azeri, Brohi, Çeçen, Gagavuz, Kırım Tatar, Kürt, Tatar ve Türkmen dillerinin Latin alfabelerinde de kullanılır.
Van haricinde kelime içinde 'v' harfi barındıran diğer şehirler ise şöyle; Sivas, Nevşehir, Artvin, Yalova.
Belki de ismini hiç duymadığınız Ç harfiyle başlayan bitkiler arasında en çok dikkatleri üzerine çeken üç tane bitki vardır. Bunlar çoban çantası, çoban çökerten ve çuha çiçeği olarak sıralanmaktadır. Çuha çiçeği adını yapraklarından almaktadır.
Nefes ağızdan “S” ye göre daha genişçe bir boşluktan çıkar. “Ş” de nefes sıcaktır. “Ş” sesini çıkartmak için önce çocuklara “S” sesi çıkarttırılır. “S” sesi telaffuz edilirken parmaklarımızla dudakları yanlardan öne doğru toplarsak ve dilin ucunu biraz geriye çekersek “Ş” sesi meydana gelir.
Bu meyvenin ismi ise çilek olarak dile getirilmektedir. Çilek hem oldukça tatlı hem de faydalı bir meyve olduğundan dolayı çok sevilmektedir. Bunun dışında Ç harfi ile başlayan meyveler arasında çiçek elması ve çin koca yemişi olarak bilinen bazı meyve türlerinin de ulunmakta olduğu söylenebilmektedir.
S Harfi İle Başlayan İller
SAKARYA: Marmara bölgesinin Çatalca-Kocaeli bölgesinde bulunan Sakarya aynı zamanda büyükşehirdir. SAMSUN: Listemizde bulunan diğer büyükşehir olan ilimizdir. Karadeniz bölgesinin Orta Karadeniz kısmında yer almaktadır. SİİRT: Güneydoğu Anadolu Bölgesi içinde bulunur.
Ç harfi denilince belki de ilk akla gelen hayvan olan çakaldan, ona kıyasla daha az bilinen Çaça balığına kadar, yaklaşık 100 kadar hayvanın ismi ç ile başlamaktadır. Ç harfi ile başlayan yaklaşık 100 farklı hayvan türü olduğundan daha önce bahsetmiştik.
Ülkemizde yer alan şehirlerin hiçbiri ö harfiyle başlamamaktadır. Dolayısıyla bir listeden söz edemeyiz. Ancak o harfiyle başlayan iki şehir bulunmaktadır. Bu şehirler Ordu ve Osmaniye'dir.
Ülkemiz üzerinde ç harfiyle başlayan üç adet şehir mevcuttur. Bu şehirler farklı bölgeler de konumlanmıştır. Çanakkale - Marmara bölgesinde yer almaktadır.
S harfinden sonra, T harfinden önce gelen Ş, alfabemizin 23. harfidir Ş harfiyle başlayan il ve ilçelerimiz şunlardır: 1- Şanlıurfa 2- Şırnak 3- Şarköy 4- Şereflikoçhisar 5- Şavşat 6- Şabanözü 7- Şahinbey 8- Şebinkarahisar. Şule, Şeyma, Şeref ve Şahin ise ülkemizde kullanılan en popüler isimler arasında yer alıyor.
Soru: Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur? CEVAP: B şıkkıdır. Ş harfinden 9 tane ilimizin adında bulunuyor. H harfinden 9 tane ilimizin adında bulunuyor.
İsminin içinde 'h' harfi olan şehirler denildiğinde akıllara ilk olarak 'h' harfiyle başlayan iller geliyor. Hatay (Antakya) ve Hakkari şehirleri 'h' harfiyle başlayan şehirlerden.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri