SABİT BETON POMPALARI Makinelerimiz, yanmalı veya elektrikli motorlu, pompalama işlerini 2km den fazla mesafeden ve 100 m yüksekliğe kadar imkân sunuyor.
Dünya genelinde yüzlerce beton pompası olan Pi Makina, bu güne kadar farklı kapasitelerde 22 ila 56 metre bom uzunluğuna sahip birçok model üretilmiştir.
Saatte 35-75-130 ve 140 m3 beton pompalayan ve 22 ila 47 metre arası bom boylarıyla geniş ürün yelpazesine sahiptir. Beton Pompalarının teknoloji ve altyapısını sürekli geliştiren AR-GE birimi sayesinde ürünlerini sürekli revize etmekte ve bu sayede yurtiçi yurtdışı pazarında adından söz ettirmektedir.
- Sabit beton pompası dikey ve yatayda uzun mesafelere beton pompalar. - Bomlu pompanın giremediği dar sokaklar, eğimli yerlerde rahat beton dökümü yapmamızı sağlar. - Her türlü inşaat alanına ve uzak mesafelere kolay bir şekilde erişilip beton dökümü yapılır.
Her bir boru 6 metre boyundadır ve adet bazlı satın alınabilir.
İlgili 18 soru bulundu
* Dokuma olan hortumların uzunluğu 5 m ile 15 m arasındadır. * Kauçuk hortumlar 30 – 60 m arasında imal edilirler. * Kauçuk hortumlar yüksek basınca dayanıklı olma özelliğinden dolayı hızlı müdahale lansı ile kullanılırlar.
Beton pompaları sabit ve mobil (hareketli) olmak üzere iki çeşittir.
Sabit pompa, kaldırma ve taşıma araçları ile beton dökülecek bölgeye götürülür. Pompaya metal borular monte edilerek istenilen bölgeye beton dökümü sağlanır. Sabit pompa kullanımı ayrı bir uzmanlık gerektirir. Teknik olarak mobil pompaya göre daha zor bir makine sistemidir.
Sabit Beton santralleri, kum, çimento, taş gibi bileşenleri su ile birleştirilip, karıştırılma işleminin hemen peşinden beton imalatı sağlayan santrallerdir. Beton santralleri, imalatı gerçekleştirilen betonun transmikserlere doldurulması için de gereklidir.
Trafiğe açık bir alanda Beton Pompası kullanımı yapıyorsanız, kesinlikle ehliyet belgenizin G Sınıfı Ehliyet Belgesi olması zorunludur. Beton Pompası iş makinasını kullanabilmeniz için G Sınıfı Beton Pompası Operatörlük Belgesi ve G Sınıfı Beton Pompası Ehliyet Belgesine sahip olmanız gerekmektedir.
Pompa kullanılmadan beton dökümü yapıldığında, saatte ortalama 10 - 12 metreküp beton dökülebilirken, modern beton pompalama teknolojisi kullanılarak yerleştirme hızı saatte 70 metreküp'e kadar ulaşabilmektedir.
Harç hacmi fraksiyonu bu sayılardan çok daha yüksek olduğunda, pompa tıkanmasına neden olabilir. Bui, bazı kimyasal katkı maddelerinin işlenebilirliği artırıp, ayrışmayı azaltarak beton karışımı ile boru yüzeyi arasındaki kayganlığı artırdığını ve bunun da pompalanabilirliğe katkısı olduğunu belirtiyor.
HB: Basma yüksekliği, pompanın giriş ekseninden akışkanın transfer edildiği en üst noktaya olan dikey yönlü mesafeyi ifade eder. Kaynak yüksekliği pompa ekseninin altındaysa total statik emme basma yüksekliği; Hs = Hb + He biçimindedir. Üstündeyse; Hs= Hb-He formülüne başvurulur.
Yüksek verimli çekme dayanımlı çelikten yapılmış pompa, FEM tasarımı. 3 akslı şasi üzerine montaj. Yerdeki toplam kütle < 26 ton.
Kişilerin kendi elleriyle kazıp açtıkları kuyulardan su çıkarmak için santrifüj pompası kullanılır. Maksimum 6 metre kadar derin olan kuyulardan su çıkarılır.
Taze beton döküldükten sonra bol su ile en az bir hafta sabah ve akşam olmak üzere sulanarak kür uygulanmalıdır.
Santralin sahip olduğu özellikler ve, Üretim kapasitesi şeklindedir. Bu bağlamda ortalama en düşük hazır beton tesisi kurma maliyeti 100.000 Euro gibi bir rakamdan başlar. Sistemin özellikleri ve kapasitesine göre 500.000 Euro'ya kadar çıkabilmektedir.
2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği binalarda en az C25 dayanım sınıfı betonun kullanılmasını öngörmektedir.
Türkiye Hazır Beton Birliği'nin kurulduğu 1988 yılında faaliyet gösteren 25 hazır beton şirketi, 30 üretim tesisi ile yıllık 1,5 milyon m3 beton üretmekte iken bugün 440 tesis ile 25 milyon m3 den daha fazla beton üretilmektedir.
Sabit debili pompalarda her bir strokta ya da milin her bir devrinde yer değiştiren akışkan miktarı sabittir ve değiştirilemez. Debi değişimi ancak pompa devrinin değiştirilmesi ile yapılabilir. Debi, sistem basıncından etkilenebilir ya da sistem basıncı debiyi değiştirebilir.
Beton Pompaları Nasıl Çalışır? Beton pompalarının içinde genellikle iki adet silindir bulunur. Bu silindirlerin içinde bulunan karıştırıcılar yardımıyla betonun silindir içinde sürekli karıştırılması sağlanmış olur. Ayrıca bu sayede betonun donmaması ve sıvı bir şekilde istenilen yüzeye aktarılması sağlanmış oluyor.
Üç temel pompa türü vardır: pozitif deplasmanlı, santrifüj ve eksenel akış pompalar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri