Karbonatı şampuanınıza birkaç çay kaşığı karıştırabilir ya da bir bardak suya bir tatlı kaşığı katarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Beyaz veya yeşil renkli doğal sabunlar da saç boyasını akıtma konusunda oldukça etkilidir. Hatta saçtan çıkması çok çok zor olan siyah boyayı bile akıttığı söylenmektedir.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Karbonat ile saç boyası akıtma: Saç boyası akıtmak için karbonat çok fazla başvurulan bir yöntemdir. Doğal ve pratik bir saç açıcı yöntem olan karbonatı şampuana 2-3 çay kaşığı kadar karbonat eklenir. Sonrasında karbonatlı şampuan ile saçlar şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletilir ve sonrasında durulanır.
Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Daha Uzun Süreli Yarı Kalıcı boyalar, 28 yıkamaya kadar sürer; saçınızı hergün yıkarsanız, bu süre yaklaşık 4 haftadır. Kalıcı Boyalarda ise dipleriniz gözükmeye başladığında, yaklaşık 4 ila 6 hafta sonra boyanın yenilenmesi gerekir.
İlgili 22 soru bulundu
Boyalı saçın doğal rengine geri dönme süreci kişiseldir ve tam olarak ne kadar süreceği tahmin edilemez. Ancak bu süreç ortalama olarak birkaç haftadan birkaç aya kadar sürebilir. Sadece saçın uzamasına izin verildiğinde ve farklı bir uygulama yapmadığındaysa, saç yaklaşık 8-12 ay sonra kendi rengine dönebiliyor.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Saç boyasını çıkarmanın etkili yollarından birisi aseton kullanmaktır. Asetonu bir pamuk yardımıyla leke olan yere sürebilirsiniz. Bu sayede lekeyi çıkarma şansınız vardır. Elinize saç boyası bulaştığı zaman vakit kaybetmeden kolonya ile silme yolunu deneyebilirsiniz.
Temiz bir pamuğu asetona batırın ve elinizdeki boya lekelerini pamukla ovalayın. Aseton güçlü bir madde olduğu için, el dışında başka bir bölgede kullanmanız önerilmez. Lekeleri çıkardıktan sonra elinizi bol su ve sabunla yıkayın. Boyalı alanlara bebek yağı veya zeytinyağı sürün.
Tuzlu su da havuzdaki klor gibi saçtaki rengi hafifletebilir ya da yok edebilir. Bu nedenle, yüzmeden kaçınmak istemiyorsanız saçları şampuanla iyice yıkamakta (sadece su ile durulama yapmadan) fayda vardır.
Elma Sirkesi
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz.
Mayonez maskesi saç rengini açar mı? Mayonez maskesi saçınızın kimyasında değişmelere neden olmaz. Tamamen doğal ürünlerle hazırlanan ve saça uygulanan mayonez maskesi saç rengini açmaz. Sadece saçınızın daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
Durumunu değişir. Eğer geçici siyah boyası ile saçlar boyandıysa 4 ya da 5 yıkamada akmaya başlar. Eğer orta ve kalıcı siyah saç boyası kullanıldıysa akma işlemi gerçekleşmez. Aynı zamanda kişinin yapacağı saç bakım işlemleri boyanın akmasını yavaşlatır ya da hızlandırır.
3.Saçları sık sık yıkamak
Saç boyasının en kötü düşmanı sudur. Ayrıca saç boyasındaki kimyasallar, saçlarınızı suyun etkilerine karşı daha savunmasız hale getirir.
Ilık duş alın: Sıcak su boyanın düşmanıdır. Saçınızı çok sıcak su ile durulamak saç boyanızın daha çabuk rengini kaybetmesine neden olur. Daha ılık su kullanın ve sadece saçınızdaki şampuanı ve saç kremini durulamak için yeterli olacak kadar su kullanarak saç boyanızın daha uzun ömürlü olmasını sağlayın.
Bu uygulama sayesinde saçlarınız yarım ila 1 tona kadar açılır. Ancak daha iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız aynı işlemi düzenli olarak birkaç defa daha uygulayabilirsiniz.
Saç rengi silme işlemi saça zarar verir mi? Peki, boya silme işlemi saça zarar veriyor mu? Doğru ürünler kullanarak profesyonellerin gerçekleştirdiği saç rengi silme işleminde saçlar zarar görmüyor.
Saç Boyandıktan Sonra Tekrar Ne Zaman Yıkanmalı? Saçınızı boya sonrası durulamak için yalnızca su kullanmanız yeterlidir. Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz.
Taze lekeler için genellikle su ve sabun etkili olur. Kurumuş lekeler için ise boyanın türüne göre beyaz sirke, alkol veya tiner gibi çözücülerden yardım alabilirsiniz.
Vazelin ve aseton ürünleri de saç boyasına oldukça etki eden ürünlerdir. Bireyler vazelinden veya asetondan yardım alarak, deriye bulaşan tüm saç boya lekelerini temizleyebilir. Aseton içeriğinde yer alan maddelerle temizleyici özelliğine sahip bir üründür.
Şayet eski saç rengime döneyim diyorsanız ve bu amaçla zeytinyağı sabunu kullanıyorsanız; saçınızda en son boyadığınız renk kalacaktır.
Limon suyunu sıkarak biraz su ile inceltin ve saçınızın tamamına uygulayın. 30-40 dakika saçınızda bekletin ve ılık su ile iyice durulayın. Limon saç rengini de açabileceği için bu süre zarfında güneşe çıkmamanız önemli. Ayrıca saçlarınız kuru ve matsa limonun asidik özelliği onları daha fazla kurutabilir.
Limon ile boyalı saç rengi açmak için bir bardak limon suyunu bir litre su ile karıştırıp sprey bir şişeye boşalt ve ardından saçlarına uygula. Durulama gerektirmeyen bu yöntemi uyguladıktan sonra güneşe çıkıp saçlarının kurumasını beklemen yeterli!
Karbonatın saça faydaları
*Saç derisinde oluşabilecek kötü kokuların önüne geçiyor. *Kepeklenmeyi önlüyor, var olan kepekleri yok ediyor. *Saçların parlak görünmesini sağlıyor. *Karbonat doğal bir renk açıcıdır.
Yanlış! Limonlar güneşi sevmez. Limon suyu çoğunlukla sitrik asit içerir, bu da saçı beyazlatan ve dolayısıyla rengini açan doğal bir ağartma maddesidir, ancak tam olarak zararsız değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri