Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Özellikle E vitamini açısından zengin yağlar, saç köklerini besleyerek saçın sağlıklı uzamasına destek olur. Saç gürleştiren yağlar arasında argan yağı, hindistancevizi yağı ve jojoba yağı öne çıkar. Bu yağlar, saç derisine doğrudan uygulanabilir veya saç maskelerinin bir parçası olarak kullanılabilir.
Şampuan kullanımının yanı sıra sağlıklı bir beslenme, egzersiz, uyku düzeni ve stresten uzak durmak da saçların daha gür ve sağlıklı olmasını destekler. Seyrek saçları gürleştirmek için şampuan seçerken şampuanın içeriğine dikkat edilmeli ve doğal içerikli şampuanlar tercih edilmelidir.
Doğal ürünler arasında zeytinyağı, bal, yumurta, elma sirkesi ve aloe vera ve sarımsak oldukça etkilidir. Aynı zamanda badem yağı, Hindistan cevizi yağı ve yılan yağı gibi ürünlerle saç derinize masaj yaparak, saç köklerinizi uyarabilir ve saçlarınızın daha hızlı ve uzamasını sağlayabilirsiniz.
Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardır ve ancak 7 yılda uzar.
İlgili 44 soru bulundu
Özellikle biyotin, B vitamini, C vitamini, D vitamini, çinko ve demir saç uzamasını destekleyen besin öğeleridir. Saç derisine masaj yapmak, kan dolaşımını artırarak saç köklerini uyarır. Bu durum saçın daha hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olabilir.
Ayda bir veya iki santim uzayan saçlara haftada üç kez pirinç maskesi yapıldığında bu uzunluklar artar. Saç diplerine düzenli uygulanan pirinç suyu, bir ay içinde beş santime kadar uzama imkanı sunar.
Özellikle E, B ve A vitamini, protein ve demir içeren yiyecekler tüketmek saç sağlığı açısından oldukça faydalıdır ve saçların kalınlaştırılması için olmazsa olmazdır. Bunun yanında sigara, çay ve alkol tüketiminin azaltılması da ince telli saçların kalınlaşmasına yardımcı olacaktır.
Genellikle düz yapıya sahip olan ince telli saçlar diğer saç tiplerine göre daha sönük durabilirler fakat doğru bakım rutinleri ile ince telli saçları da dolgunlaştırmak ve hacimli göstermek mümkün. İnce telli saçlar daha kırılgan bir yapıya sahiptir. Bu sebeple daha yoğun bir bakım uygulanması gerekir.
Özellikle vücuda pozitif etki aşılayan protein biotin, keratin, çinko, demir ve A, B, C, E vitaminleri saç sağlığı üzerinde de yararlıdır. Öte yandan sigara, çay ve alkol tüketiminin azaltılması da ince telli saçların kalınlaşmasını destekler.
Biberiye yağı, jojoba yağı, lavanta yağı gibi yağlar saçlara en iyi gelen maddelerdendir. Bu yağların düzenli aralıklarla kullanılması küsen saçı eski sağlığına kavuşturur. Aynı zamanda saç küsmesine engel de olan bu saç bakım karışımlarının uzun süreli kullanımı saç sağlığını olumlu olarak etkiler.
Saçlarınızı besleyip daha da gürleştirmek için bir adet muzu ve bir adet avokadoyu ezin. Ezilen meyvelerden bir karışım oluşturun ve bu karışımı her hafta olacak şekilde saçınıza uygulayın. 15 dakika kadar saçlarda kalmasını sağlayın. Sonrasında şampuan ile yıkayın.
“Saç ekimi yaptırmadan saçlarımı gençliğimdeki gibi gür ve sağlıklı hale getirmem mümkün mü?” EVET MÜMKÜN! S'Clinic saç ekimi yapmadan saçlarınızı BÜTÜNSEL ÖLÇEKTE çoğaltıyor. Saç ekiminde kullanılan iğne, lokal anestezi gibi yöntemler ve uygulama sonrası oluşan ağrı kanama ve de morluk sizi ürkütüyorsa orada durun.
Aslında öyle değil! Dökülen, seyrekleşen saçlar, doğru bakımlar yapıldığında hızla gürleşebilir. Gürleşmenin yanı sıra saçlarınız eskisinden çok daha güçlü ve sağlıklı bir hâle gelebilir. Saçlarınızın güçlü uzamasına olanak tanıyan bazı yöntemler, hacimli ve sağlıklı görüntüler de ortaya koyar.
Saçların güçlü ve sağlam olması için en iyi protein kaynakları yumurta, et, tavuk, balik, süt, peynir, yoğurt, kurubaklagiller, tam tahıllardır. Saç derisi ve saç sağlığını iyileştiren diger besin ögeleri demir, biotin, çinko, selenyum, bakır, magnezyum ile A, B, E, C, D vitaminleridir.
1.Hindistancevizi Yağı
Hindistancevizi yağı, saç teline nüfuz eder, saç dökülmesini azaltır ve saçı kalınlaştırır. Hindistancevizi yağının bu özelliği, sert kimyasal ürünlerin etkisini tersine çevirmeye yardımcı olabilir. Bunun için avucunuza 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı alın ve saç derinize masaj yapın.
Saçlarınızın gücünü doğal içeriklere sahip saç bakım maskeleri ile geri getirebilirsiniz. Avokado, aloe vera, shea yağı, Hindistan cevizi yağı ve argan yağı gibi saç güçlendiricileri tek başına ya da önerilen miktarlarda karıştırarak saçınıza haftada bir kez uygulayın.
Biotin (B7 Vitamini) Eksikliği
Biotin eksikliği, saçın incelmesi ve dökülmesiyle ilişkilidir. Biotin takviyesi, eksikliğin düzeltilmesine yardımcı olabilir ve tam tahıllar, yumurta, yemişler ve tohumlar biotin açısından zengin gıda kaynaklardır.
Amla Yağının Sağladığı Proliferatif Etkiden Yararlanın
Aynı zamanda saç tellerinin kalınlaşması konusunda da avantaj sağlayan bu bitki özü, arzu ettiğiniz sağlıklı saçlara sahip olmanıza destek olur. Amla yağını kullanacağınız zaman avucunuza bir miktar alıp saç derinize masaj yapabilirsiniz.
Beslenen saç aynı zamanda da kalınlaşır. Kafadaki saçların % 2-3'ü bu fazdadır. Bu kısa ara faz 1- 4 hafta sürer (ortalama 10 gün).
Haftada iki kez saç uzamasını kolaylaştıran lavanta yağı, jojoba yağı, biberiye yağı, hindistancevizi yağı, saf zeytinyağı, ketentohumu yağı, badem yağı ya da susam yağlarından birini kullanarak saç diplerinize masaj yaparak saç köklerinizin beslenmesine ve nemlenmesine yardımcı olabilirsiniz.
Pirinç suyu aynı zamanda saçlarınızın yağlanmasını da yavaşlatıyor. Asya bakım ürünlerinde sıkça kullanılan pirinç suyu saç dökülmesini engelliyor, saçlarınızın uzamasını hızlandırıyor ve kırılmaları azaltıyor.
Pirinç suyu maskesini saç diplerinize masaj yaparak haftada 2 kez saçlarınıza uygulayabilirsiniz.
Pirinç suyu ile saç ve saç derinize masaj yapın. 10- 20 dakika bu suyu saçınızda bekletin. Daha sonra bu suyu saçlarınızdan iyice arındırın. Pirinç suyu maskesini haftada 2 gün ıslak saçınıza uygulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri