Bu maske genellikle mısır nişastasından yapılır ve demir, fosfor, çinko, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve A, B, C ve E vitaminlerini içerir. Saça anında parlaklık verse de kalıcı değil. Nişasta Maskesi Saçı Besler Mi? Nişastalı saç maskeleri kullanan kişiler saçlarının daha parlak ve canlı göründüğünü söylüyor.
Özellikle de kadınların kendi aralarında verdiği saç bakım tavsiyelerinde adı sık sık geçen nişasta ile saç maskesi düzenli uygulandığında canlı ve parlak görünüm kazandırıyor. Çinko, magnezyum açısından zengin olan nişasta türleri aynı zamanda vitamin kaynağı da.
Mısır nişastası maskesi, saçların nem dengesini bozabilir ve saçlarında nemsizlik yani kuruluk sorunu ortaya çıkabilir. Mısır nişastası uygularken saç derisine dokundurmamalı, saç tellerinde de uzun süre tutmamalısın. Saçlarına ultra nem sağlamak için saç maskelerini kullanmanı tavsiye ediyoruz.
Mısır nişastası sıvı bazlı gıdalarda (örneğin, çorba, soslar, salça, muhallebi) düşük sıcaklıktaki sıvılarla karıştırarak hamursu veya bulamaç kıvamına getirmek amacıyla kıvam artırıcı olarak kullanılır. Opak yerine saydam bir karışım elde etmek amacıyla bazen tamamen un yerine kullanılır.
İlgili 34 soru bulundu
Buğday nişastası ya da pirinç nişastası daha çok sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılırken, mısır nişastası da daha çok tuzlu tarifler ya da bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların içerisinde kullanılır.
Buğday nişastası başlıca faydaları
Bağırsakları temizleyerek kabızlığın önlenmesine yardımcı olur, göz ve cilt sağlığı içinde faydalıdır. Ayrıca buğdayda kalsiyum, fosfor, potasyum, demir, çinko vitamini A, E, C, B ve B vitaminleri bulunur. Buğday nişastasından yapılan lapa deri ve göğüs hastalıklarına iyi gelmektedir.
Düz fön çektiğinde son dokunuş olarak bakım yağı uygulamayı ve hareketli fön çektiğinde de sabitleyici sprey uygulamayı unutmamalısın. Düzleştirilen saçların çabuk bozulmaması için saç spreyi ve şekillendiricileri kullanarak saçlarınızı daha uzun süre düz şekli ile muhafaza edebilirsiniz.
Bu nedenle içerisinde zeytinyağı, argan yağı, shea yağı, gliserin yağı gibi doğal içerikleri barındıran nemlendiricileri değerlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra içeriğinde vazelin ya da mineral yağı bulunan şampuanlardan uzak durmanızda fayda var.
Sülfat içermeyen şampuanlar, boyadan yıpranmış saçların bakımında tercih edilir. Çünkü bu tür şampuanlar, saçı temizlerken saçın doğal yağ dengesini bozmaz ve saçın yapısını onarmaya yardımcı olur. Ayrıca, boyadan yıpranmış saçların bakımında saç maskeleri de etkili olabilir.
Nişasta Maskesi ve Cilde Faydaları
Nişasta sadece gıda alanında değil kozmetik alanda da kullanılıyor. Saça nişasta maskesi uygulayanlar bile bulunuyor. Cilt maskelerinin ekonomik ve etkili ürünü olan nişasta, özel maske tariflerine eklenir.
MISIR PÜSKÜLÜ SAÇLARI SANİYESİNDE İNDİRİYOR!
Bir avuç mısır püskülünü 1 litre su da kaynatın. İyice kaynayan suyu banyodaki yıkanma kovasına dökün. Banyonuzu yaptıktan sonra bu suyla durulanın. Banyodan çıktıktan sonra da ısırgan otu yağını saç diplerinden saç uçlarına kadar uygulayacak şekilde sürün.
Hazırlanışı: Şems Arslan yoğurt maskesi yapımı için yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, mayonez ve tüm malzemeleri koyu bir maske kıvamına getirecek kadar buğday nişastasını karıştırın. Karışımı cildinize sürün ortalama 30 dakika bekletin. Kuruyan maskeyi yıkamayın.
1 çay bardağı su içinde 1 yemek kaşığı nişastayı hafif ateşte karıştırılarak pişirin, üstü köpüklenince ateşten alın, biraz soğuyunca içine 1 yemek kaşığı asit oranı düşük doğal zeytinyağı veya kudretnarı yağı (aktarlarda bulabilirsiniz) ilave edilip karıştırın. Karışımı cam kavanozda saklayın.
Buğday, bir makine içerisinde suyla karıştırılarak ezilir ve tanelerindeki glüten ve nişasta birbirinden ayrılır. Eğer az miktarda nişasta elde edilmek isteniyorsa durultma yöntemi uygulanır, fazla elde edilmek istenilen miktarlarda ise santrifüj yapılır.
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.
Kurumuş ve yıpranmış saçları yumuşatmak için doğal zeytinyağı önerilir. Omega yağları açısından zengin olan zeytinyağı saçları dipten uca kadar besler ve yumuşamasına yardım eder. Dilerseniz 1 kutu şampuan içine 3 kaşık zeytinyağı ekleyip her duşta kullanabilirsiniz. Saçların çok iyi durulanması önerilir.
Saç köklerini güçlendiren gıda takviyeleri kullanmak (biotin, çinko, C ve E vitaminleri vb.), Saç ürünlerini duş esnasında masaj yaparak uygulayıp saç köklerinin uyarılmasını sağlamak, Yüksek ısı ile saça uygulanan işlemlerden kaçınmak, Saç mezoterapisi ile saç köklerini içeriden beslemek.
Duştan sonra saçları tokayla tutturmak ve bu şekilde uyumak düz olmasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı ve yasemin yağı gibi ürünlerin kullanılması da saçların düz bir hale gelmesini sağlar. Farklı yöntemler denenerek sonuç alınabilir.
Saçlarınızın kabarık ve gür olmasını kontrol altına almak için doğru şampuan ve saç kremi seçimi, saçları nemlendirmek, hava kurutma ve fön işlemlerinden kaçınmak, saçları nazikçe kurulamak ve taraklamak, düzenli saç kesimi ve doğal saç maskeleri kullanmak önemlidir.
Özellikle E, B ve A vitamini, protein ve demir içeren yiyecekler tüketmek saç sağlığı açısından oldukça faydalıdır ve saçların kalınlaştırılması için olmazsa olmazdır. Bunun yanında sigara, çay ve alkol tüketiminin azaltılması da ince telli saçların kalınlaşmasına yardımcı olacaktır.
Kahverengi pirinç ayrıca fosfor ve magnezyum gibi daha fazla mikro besin sağlar. Sorgum ve arpa gibi birkaç sağlıklı tahıl, yüksek miktarda dirençli nişasta sağlar. Tahılların bazen yanlışlıkla sağlıksız olduğuna inanılsa da, doğal tam tahıllar diyetinize mantıklı bir katkı olabilir.
Buğday Nişastası: Buğday tanesinin özünden elde edilen bu nişasta çeşidi en çok baklava hamuru açmada, sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılır. Buğday nişastasının rengi, mısır nişastasına göre daha sarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri