Susam yağı, saç ve saç derisini nem açısından besler. Düzenli kullanıldığında saçları yatıştırır, kabarıklığını azaltır ve kolay şekillendirilmesini sağlar. 1 yemek kaşığı susam yağını saçınıza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra şampuanla durulayın. Elma sirkesi, saçın pH'sını dengeler ve kabarmaların önüne geçer.
Saçınızı soğuk suyla durulamak, saç kütiküllerinin düzleşmesine yardımcı olur, bu da daha pürüzsüz saçlar ve daha az kabarıklık sağlar. Tek yapmanız gereken duştan çıkmadan birkaç saniye önce saçlarınıza soğuk su tutmak. Böylece duştan sonra saç kabarması, banyodan sonra saç kabarması gibi sorunlar yaşamazsınız.
Hindistan cevizinin ve argan yağının yanı sıra gliserin gibi nemlendirici etkili maddeler barındıran ürünler de saçın kabarmasını önlemek için tercih edilebilir. Saçın kabarmaması için sprey türündeki ürünler de kullanılabilir.
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
İlgili 40 soru bulundu
Saç kurutma makinesi saçların düzleştirilmesi için kullanılan elektronik aletler arasında yer alır. Saçları kuruturken şekil verilmesini sağlamak düz bir görünümü mümkün kılar. Fön fırçası ve saç kurutma makinesi kullanmak düzleştirici kullanımı yerine tercih edilebilir. Bu şekilde düz fön etkisi yaratılacaktır.
Saçlarının kabarmaması ve elektriklenmemesi için saçlarının tamamını kurutmak yerine %30'unu nemli bırakmalı, saçlarının doğal bir şekilde kurumasını beklemelisin. Bu şekilde saçların doğal yoldan kuruduğu için hem zarar görmez, hem de kabarmasına engel olmuş olursun.
Kuaförlerde V veya yaprak kesim olarak bilinen saç kesimi de saçların kabarıklığını azaltacaktır. Özellikle saçlarının uç kısımlarında kabarma oluyorsa saçlarının ön kısımlarını daha kısa, arkalarını daha uzun tutarak bu kabarmayı dengeli bir şekilde yaymalısın. V saç kesimi en çok uzun saçlılara yakışıyor.
Saçınızın ihtiyacı olan nemi en çok banyo rutininden kazandırabilirsiniz. Bu nedenle şampuanlarınızı ve saç kremlerinizi ekstra nem ajanlarına sahip ürünlerden seçerek ihtiyacı olan bakımı rahatlıkla yapabilirsiniz. Saç kremi kullanmayı ise ihmal etmemelisiniz.
Saçınızı her yıkadığınızda saç kremi ve ayda en az bir kez de nemlendirici maske kullanın. Eğer saçlarınız asi ve zor şekle giriyorsa maskeyi haftada bir de kullanabilirsiniz. 3. Saçınızı havlu ile kurutmayın. Sürtme hareketi dolayısıyla saç elektriklenir.
Saç kırıklarının ve saç kurumasının önüne geçmeye yardımcı olan elma sirkesi, saçların kabarmasını önlemede doğal ve etkili bir yöntemdir.
Kurutma makinesi ve fırçayla saçınızı fön çekerek kurutun. Bu işlem hem düzleştirme etkisini başlatır hem de saçı kurutarak düzleştiricinin daha etkili olmasını sağlar. “Kıvırcık saç nasıl düz olur?” dediğinizde başrolü düzleştirici oynayacaktır. Doğru ısı ayarında saçlarınızı tutam tutam düzleştirin.
Saç köpüğü, saç tellerine biraz tutuş ve belirginlik kazandırmanın yanı sıra saçınızı korumak, yumuşatmak ve asi buklelere biraz kontrol sağlamak için kullanabileceğiniz çok yönlü bir saç bakım ürünüdür. Köpük, elektriklenmeyi kontrol altında tutmaya ve buklelerinizi daha kabarık hale getirmeye yardımcı olur.
Duştan sonra saçı nazikçe havluyla kurulamak, saç kırılmalarını önlemek için dikkat edilmesi gereken bir noktadır.
Ara makas çok gür ve kıvırcık saçları seyreltmek için kullanılan bir kuaför tekniği olmaktadır. Bu işlem ile saçların arasından belli olmayacak şekilde inceltme işlemi yapılmaktadır. Ara makas uygulaması sayesinde saçlar kabarık görünümünden uzaklaşarak daha düzgün bir görünüm kazanmaktadır.
Kurumuş ve yıpranmış saçları yumuşatmak için doğal zeytinyağı önerilir. Omega yağları açısından zengin olan zeytinyağı saçları dipten uca kadar besler ve yumuşamasına yardım eder. Dilerseniz 1 kutu şampuan içine 3 kaşık zeytinyağı ekleyip her duşta kullanabilirsiniz. Saçların çok iyi durulanması önerilir.
Saç köklerine bakım yapmak için saç derisine sürekli olarak masaj yapmak gerekir. Saç diplerine masaj yapmak, saç köklerini rahatlatır ve kan akışını hızlandırır. Saça uygulanan şampuan, saç bakım serumu ve diğer kullanılan ürünler ile masaj yapmak, saç sağlığı açısından oldukça önemlidir.
Saçlar genellikle nemini kaybettikleri için kabarır. Ya da havanın aşırı nemli olmasından dolayı. Hasar görmüş saçların kabarması da daha olasıdır. Eğer saçlarınız kuruduysa veya hasar gördüyse nemli bir ortama çıkar çıkmaz havadaki nemi kapar ve kabarırlar.
Saçlarınızda elektriklenme sorunu olmasının ilk nedeni genetiktir. Anne ve babanızdan aldığınız genetik miras dolayısı ile kabaran saçlara sahip olabilirsiniz.
En klasik kâkül modeli, küt kesilmiş ve alnın tümünü kaplayan modellerdir. Ancak bu modele bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Saçlarınız kıvırcık olduğu için, siz küt bir model kestirseniz de yüzünüzde hareketli ve neşeli bir hava oluşur. Alnınızın geniş olmasından şikayetçiyseniz, düz ve küt kâkül kestirebilirsiniz.
Saçlarınızı yıkadıktan sonra, pamuklu bir havlu ya da tişörtle nazikçe kurulayarak elektriklenmeyi azaltabilirsiniz. Durulama suyu olarak elma sirkesi gibi doğal malzemeler kullanabilirsiniz. Elma sirkesi, pH dengesini düzenleyerek statik elektriği azaltır ve elektriklenmeyi önler.
Saçlarınızı taramadan önce parmaklarınızın uçları ile saç derinize masaj yapabilirsiniz. Bu sayede saç derinizdeki sebumu dağıtarak saçlarınızın kabarmasının önüne geçebilirsiniz. Kalın ve kuru saçlar, diğer saç tiplerine göre kırılmaya daha müsaittir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri