Aloe vera jeli ve badem yağını bir kabın içinde eşit miktarda karıştırın. Ardından tüm saçınıza uygulayın. Yaklaşık 20-30 dakika sonra saçlarınızı bu karışımdan arındırın. Aloe verayı haftada 2 kez uygulayarak hem kırıkları engelleyebilir hem de var olan farklı saç sorunlarını da giderebilirsiniz.
Bir yumurta, iki çay kaşığı bal ve iki çorba kaşığı zeytinyağını karıştırarak nemlendirici ve besleyici bir maske de hazırlayabilirsiniz. Bunu saçlarınıza sürdükten sonra yarım saat bekleyip sonra şampuanla normal bir şekilde yıkayabilirsiniz.
Eğer bu kırıklar alınmazsa ilerleyen zamanlarda saç daha sık dolanır ve oldukça sağlıksız görünmeye başlar. Kırık neden oluşur? Tüm bu faktörler saçın kuruyup cansızlaşmasına neden olur. Bu da saçı daha kırılgan hale getirir.
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Bir yumurtanın akı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, bal ve badem yağını karıştırın. Saç maskesi olarak uygulayın ve 30 ila 45 dakika sonra yıkayın. Yumurta, saç kırıklarını onarmaya yardımcı olur. Alternatif olarak; olgun muz ve portakal suyu ile yumurta akını karıştırabilirsiniz.
Yıpranmış saçları onarmak için ilk olarak yıpranmış saçlara uygun bir şampuan ve saç kremi kullanabilirsiniz. Özellikle keratin içeren şampuanlar ve kremler saçlarınıza iyi gelecektir. Haftada bir defa, saç probleminize uygun bir maske kullanabilirsiniz. Saçlarınız nemliyken bitkisel serumlardan faydalanabilirsiniz.
Ancak özellikle kırıklar veya yıpranan saç uçları saç uzamasını yavaşlatabilir. Bu sebeple, eğer saç uçlarınızın yıprandığını düşünüyorsanız veya saç kırıklarınız rahatsız edici ölçüde fazla ise, saç bakımına başlamadan önce uçlardan bir miktar kestirmenizi öneririz.
Saçı kestirmek kırık sorununu çözer mi? Saçları belli aralıklarla kestirmek kırık sorununu tek başına çözmez, sadece görsel bir düzelme sağlar. 2-3 ayda bir saçların uçlarından birkaç cm alınması önerilir. Bu da saç uçlarında meydana gelen kırıklardan kurtulmayı sağlar fakat yeni kırıkların oluşmasını önlemez.
Demir eksikliği, B12 ve folik asit eksikliğinde saç daha kırılgandır. Saça çok fazla düzleştirici, maşa ve fön işlemi kullanıldığında saç daha kırılgan hale gelir. Saçı kuruyken taradığınızda saça uygulanan friksiyon saçı yıpratır, kırılma riskini artırır.
*Bal, zeytinyağı, argan yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı, yoğurt, mayonez ve muz gibi ürünler ve bitkisel yağlarla yapacağınız saç maskeleri sayesinde saçlarınız hem yumuşak hem de daha dirençli olacağından kırık oluşumunu da önlemiş olacaksınız.
Özellikle hızlı saç uzatmak isteyenler için bitkisel keratin içeren ürünlerimizi denemeni öneririz. Saçın ihtiyacı olan keratini saça geri yükleyen ve kırık uçları onaran bitkisel keratin ile güçlenerek uzamasını sağlar ayrıca kırıklar nedeniyle sürekli kestirmek zorunda kalmazsınız.
En az 6 ayda bir saç uçlarından 1-2 santim alınması önerilir. Saç kırıkları için nasıl bir bakım uygulamak gerekir? Saçlarımızın ne derece kırıldığına ya da yıprandığına bağlı olarak günlük, günaşırı veya haftalık bakımlar uygulayabiliriz.
Kırılmış ve çatallaşan saçlar, saçınızın parlamasını engeller. Kesilmeyen kırıklar zamanla daha da büyür; böylece saçlarınız zamanla güçsüzlesir ve matlaşır. Bir kez kırılmış saç teli kendini bir daha asla toparlayamaz; o nedenle tek çözüm, kırık olan yerden kesmektir.
Ayrıca ara makas uygulaması saçlardaki kırıkları da giderebilmektedir.
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
Yani başka bir deyişle düzenli olarak kırıklarınızı aldırmak saçınızda bulunan kırık uçların zamanla daha da açılarak yukarılara doğru ilerlemesine, saçlarınızı topladığınızda elektriklenmiş gibi dağınık duran o küçük saç tellerinin oluşmasına, kabarıklığa ve hassasiyete engel olur.
Yıpranmış saçların bir başka emaresi de saç kırıklarıdır. Klasik saç kırıkları üst deriden geniş yüzeyler altındaki korteksi açığa çıkararak ayrıldığında başlar. Saç kılı yuvasında bir çatlak oluşur ve sorun ciddi ise, korteks yıpranmış saçtan dışarıya çıkar.
Saç genelde kütiküllerdeki pulların bozulmasına bağlı olarak mat görünür. Bu durum saçın ışığı yansıtmasını engeller. Bunun birincil harici sebepleri arasında yağ asidi (zeytinyağı ve balık) açısından zengin olmayan beslenme şekilleri ve saç bakım ürünlerinin yetersiz şekilde kullanımı yer almaktadır.
Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardır ve ancak 7 yılda uzar.
Sanıldığının aksine saç kestirmek saçların gürleşmesi için direkt bir etken değildir.
Saç kestirmek, sağlıklı uzayan saçlar için etkili bir yöntemdir. Saçların kesilmesi yalnızca saç kalitesini arttırma konusunda bir faydayı beraberinde getirebilecektir. Saç dökülmesi problemine karşı saç köklerinin beslenmesi ve güçlendirilmesi daha etkili sonuçlar verecektir.
Saçların yeniden yapılanma süresi 3 aydır. Bu üç ay boyunca saçlı deriye besleyici yağlarla bakım yapmanız, yanmış saç köklerinin tekrar güçlenmesine yardım eder.
Mayonezin içindeki E vitamini, omega yağları ve besleyici maddeler saçın ihtiyacı olan nemi kazandıracaktır. Mayonez maskesi saç için uygulandığında saç diplerini nemlendirir bu yüzden çabuk yağlanmaya eğilimli bir saç deriniz varsa bu tarifi dikkatli uygulamanız iyi olur.
Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve zeytinyağı gibi doğal yağlar yanmış saçlara çok iyi geliyor. Saçın yanması ile birlikte ortaya çıkan sert ve kuru görünümü yumuşatmak için doğal yağlara başvurabilirsin. Doğal yağlar kullanırken sadece birkaç saat boyunca yağı saçına sürmeli ve aynı gün içinde saçlarını yıkamalısın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri